Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Biblioteca Comarcal de Blanes acull dijous i divendres la darrera Campanya de Donació de Sang del 2019


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/18/2019 04:15:12 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Biblioteca Comarcal de Blanes acull dijous i divendres la darrera Campanya de Donació de Sang del 2019

El Banc de Sang i Teixits ha demanat la col·laboració de tothom, davant la proximitat de les Festes de Nadal i la necessitat de poder disposar de reserves suficients

Aquest dijous, 19 de desembre, i l’endemà divendres, 20 de desembre, la Biblioteca Comarcal de Blanes allotjarà la darrera Campanya de Donació de Sang del 2019, amb les dues jornades que es faran a Blanes. Com és habitual, el primer dia l’horari serà a la tarda: des de les 4 i fins les 8 del vespre; i l’endemà divendres durant tot el dia: al matí des de les 10 i fins les 2 del migdia; i a la tarda amb el mateix horari del dia anterior: des de les 4 fins les 8.


Des del Banc de Sang i Teixits de Girona han demanar la col·laboració de tothom per aquesta campanya de donació, especialment important en aquesta època de l’any, molt sensible en els episodis de canvi de temps, festius i accions socials. D’altra banda, també han informat que el tradicional Pont de la Constitució de principis de desembre s’ha hagut de superar amb menys donacions de les que estaven previstes.

Per això, cal poder remuntar i poder disposar de les suficients reserves per afrontar les Festes de Nadal que ja estan molt a prop. Recorden que cada dia s’ha de fer servir sang als hospitals i les donacions han de ser constants al llarg de l’any. A Catalunya es necessiten cada dia entre 800 i 1000 donacions de sang. Aquesta setmana hi ha sang per a les necessitats dels 7 propers dies, un nivell que es considera baix, ja que la xifra òptima són 10 dies.

Qui pot donar sang ?

Pot donar sang tothom qui tingui entre 18 i 70 anys d’edat, sempre i quan es pesi més de 50 quilos i s’estigui bé de salut. Les dones poden donar un màxim de tres vegades a l’any i els homes un màxim de quatre. Entre donació i donació han d’haver passat un mínim de dos mesos i, tant per a la seguretat del donant com del receptor, abans de fer la donació es realitza una entrevista mèdica, es mira la pressió i el nivell d’hemoglobina.


Altres consideracions són no haver patit hepatitis abans dels 12 anys; es pot donar sang encara que s’hagi menjat poc abans, i també és possible fer-ho amb el colesterol elevat. D’altra banda, si s’està prenent algun dels medicaments més freqüents, també és possible fer una donació. Per últim, un factor que es té en compte és haver viatjat a l'estranger recentment ja que, depenent del destí i quan fa, potser caldrà esperar un temps abans no es pugui donar.


Data de realització: 12/18/2019 | Data de la darrera actualització: 12/18/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300