Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Intensa matinada d’actuacions de la Policia Local, Protecció Civil i Bombers pels efectes del vent a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/22/2019 09:38:41 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Intensa matinada d’actuacions de la Policia Local, Protecció Civil i Bombers pels efectes del vent a Blanes

No hi ha hagut cap persona ferida, però s’ha hagut d’actuar en diversos indrets d’arreu del municipi amb arbres caiguts, tendals que han volat i una tanca d’obres caiguda, entre d’altres

La forta ventada que afecta Catalunya des d’ahir dissabte ha mobilitzat al llarg de tota la nit i matinada de diumenge diversos efectius d’emergències per atendre els efectes que ha provocat arreu de Blanes. A conseqüència de les fortes ràfegues de vent no s’ha hagut de lamentar cap persona ferida, i tampoc no s’ha registrat fins al moment cap incident de consideració.


Avinguda Vila de Madrid, arbre i palmera caigudes
Generalment s’han hagut d’atendre arbres caiguts, així com tendals, teules i tanques que han quedat afectades i/o malmeses per les ràfegues de vent. Efectius de la Policia Local i Protecció Civil de Blanes -coordinats pels dos respectius caps, Joan Garcia i Josep Lluís Pouy- han estat especialment amatents a atendre els incidents, amb la precaució d’actuar-hi el més ràpidament possible perquè al seu temps no poguessin provocat danys col·laterals de major consideració.


En alguns casos s’ha hagut de requerir la presència dels Bombers de la Generalitat, que han sumat els seus esforços als dels dos cossos d’emergència local per minimitzar els efectes de la ventada. Al llarg de la nit també s’ha desplaçat per conèixer de primera mà la incidència dels casos l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, qui ha agraït a tots els efectius l’esforç afegit que han hagut d’esmerçar per resoldre les nombroses afectacions que hi ha hagut.


L'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, amb els caps de la
Policia Local i Protecció Civil, Joan Garcia i Josep Lluís Pouy
Arbres i tanques perimetrals caigudes i altres incidències

Una de les incidències més aparatosa s’ha localitzat a l’Avinguda Vila de Madrid, a la Zona Turística. Just al costat d’un conegut establiment hoteler d’aquesta zona han caigut un arbre i una palmera. Sortosament, en l’espai del carrer on han caigut no hi havia cap vehicle estacionat, però en canvi –donades les seves dimensions- les seves restes han obstaculitzat la via per on circulen els vehicles.


Alertats per la Policia Local i Protecció Civil de Blanes, els Bombers han tallat les branques i part del tronc, facilitant així la retirada de les restes de l’arbre i la palmera de la via pública. Efectius dels tres cossos han ajudat a retirar-ho del carrer, i posteriorment Policia Local i Protecció Civil han instal·lat unes tanques d’emergències per delimitar l’espai per major seguretat.

Una altra incidència que ha requerit l’actuació conjunta dels tres cossos s’ha localitzat a l’Avinguda Lluís Companys –al costat de l’Estació d’Autobusos-, on hi ha una zona d’obres delimitada per uns tanques perimetrals. Pels efectes del vent, bona part de les tanques metàl·liques han quedat malmeses i amenaçaven de desprendre’s amb el conseqüent perill que suposava.


Per això, després de retirar manualment i amb una cisalla les parts que havien quedat més exposades i que brandaven al vent, s’han acabat de retirar la resta tallant-les amb una serra mecànica. Les parts que s’anaven retirant s’han col·locat a l’interior de la zona d’obres, on hi havia la resta de material que hi ha amuntegat per a la construcció.


Altres indrets on s’ha hagut d’actuar al llarg de la nit i matinada han estat a l’Avinguda dels Pavos, on hi havia un tendal de grans dimensions caigut, així com a la Cala Sant Francesc, on hi havia diversos pins caiguts. També s’han hagut de retirar de la via pública pals, cables, pèrgoles, rajoles i altres elements mòbils, senyalitzant-se posteriorment totes les zones on es considerava que podia haver perill de noves caigudes. D’altra banda, un dels efectes col·laterals han estat talls de llum en diverses zones de Blanes, així com la interrupció del servei del tren de rodalies.
Data de realització: 12/22/2019 | Data de la darrera actualització: 12/22/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300