Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Primera nit amb noves mesures a la Zona d’Oci Nocturn de Blanes per acabar amb l’incivisme


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 12/23/2019 11:19:13 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

FOTOPrimera nit amb noves mesures a la Zona d’Oci Nocturn de Blanes per acabar amb l’incivisme

La Discoteca Arena ha incorporat 8 controladors cívics, un bus gratuït de sortida i accions específiques pels menors d’edat coincidint amb la suspensió de la restricció horària

La passada nit i matinada de diumenge ha estat la primera en què s’han aplicat un gruix de noves mesures a la Zona d’Oci Nocturn d’Els Pins. S’ha fet coincidint amb l’aixecament de la restricció horària que hi havia des de fa sis mesos al principal establiment d’aquesta zona, la Discoteca Arena. En general, segons fonts de la Policia Local de Blanes, no s’han registrat incidents greus en aquest primer cap de setmana, llevat de sis vehicles forçats situats prop d’aquesta zona.


Zona d'Oci Nocturn, Discoteca Arena, dissabte passat
L’alcalde, Àngel Canosa, ha valorat positivament aquesta primera nit: “Des de l’Ajuntament estem satisfets del resultat d’aquest primer cap de setmana en què, llevat de casos molt puntuals, no s’han registrat els aldarulls i comportaments incívics que lamentablement solen donar-se al voltant de la Zona d’Oci Nocturn. Valorem i agraïm l’esforç que estan fent els establiments i, singularment ara, la Discoteca Arena”.

D’altra banda, el batlle també ha matisat: “Malgrat aquesta millora, no abaixarem la guàrdia i seguirem treballant, principalment amb la Policia Local de Blanes. Continuarem vetllant i controlant perquè no torni a haver-hi un rebrot de situacions extremes. Per això, considerem cabdal que continuï havent-hi presència policial, tant del nostre cos de seguretat com dels Mossos d’Esquadra”.

Convenis amb els establiments de la Zona d’Oci Nocturn

El passat 10 de desembre el consistori blanenc va signar el darrer conveni que mancava firmar amb els establiments de la Zona d’Oci Nocturn d’Els Pins, en aquest cas amb l’empresa Blankemar Music SL (BMSL), que gestiona la Discoteca Arena, així com dues altres discoteques a la mateixa zona: Essència i Sant Jordi. Perquè el pacte fos efectiu i l’Ajuntament pogués emetre el decret per suspendre la reducció horària encara vigent en aquestes tres sales, calia comprovar que els termes de l’acord es complirien.


Un cop revisats, el consistori blanenc ha emès aquesta setmana –el passat dimecres, 18 de desembre- el decret que suspèn la reducció horària que portava aplicant-se a tots els locals d’oci nocturn. El 12 de juny d’aquest any l’Ajuntament de Blanes va emetre un decret que establia una reducció horària de tancament que l’avançava en dues hores durant un període de nou mesos. El decret afectava totes les discoteques i locals situats a la Zona d’Oci Nocturn.

Posteriorment, arran de diverses reunions entre el consistori i els representants dels establiments, es va negociar que els locals apliquessin diverses mesures amb l’objectiu comú de lluitar contra els actes incívics i vandàlics, procurant així la convivència de l’oci nocturn amb el descans dels veïns. A canvi, l’Ajuntament de Blanes es comprometia a emetre un nou decret que suspengués aquesta restricció horària de tancament.


Els tres primers establiments en signar l’acord, el passat 30 d’octubre, van ser els representants dels locals DCYAN, D&G i NUUÉ, i el què ara també s’ha subscrit amb la Discoteca Arena vol corregir situacions contràries al civisme i a la seguretat ciutadana que hi han a l’entorn de la zona d’oci nocturn. El conveni inclou diverses mesures que ha de complir la Discoteca Arena, algunes de les quals ja s’havien implementat amb anterioritat, i són molt més quantioses que en els altres tres locals, pel fet que aquest local té un aforament molt més gran, de gairebé 900 persones.

Mesures implementades per la Discoteca Arena

Tal com es recull al conveni signat per la Discoteca Arena, aquesta passada nit i matinada s’han posat en marxa dos principals blocs de mesures. El primer gruix són diverses accions específiques que s’espera que puguin contribuir a apaivagar els conflictes que sovint s’originen al carrer al voltant d’aquest establiment, l’arrel de les queixes dels veïns de la zona.

Ha comprès tres principals accions, la primera de les quals ha estat incorporar 8 controladors cívics situats a la via pública. La seva funció principal ha estat vetllar de manera proactiva pel manteniment de les condicions de seguretat i convivència ciutadana a l’exterior del local d’oci nocturn. Per això, han estat amatents a cridar l’atenció als joves i demanar-los que respectessin el descans dels veïns quan algú començava a propassar-se.


La segona mesura ha estat la posada en marxa d’un autobús gratuït una hora abans de l’horari de tancament. L’autobús ha funcionat de manera ininterrompuda i continuada, seguint un trajecte que ha connectat l’estació de bus i l’estació de Renfe amb la Discoteca Arena, sense cap altra mena d’aturades. Han anat recollint els clients que sortien de la discoteca fins a la completa evacuació del local i els seus entorns immediats.

El bus estava situat en un punt reservat per l’Ajuntament de Blanes, i anava degudament senyalitzat perquè fos ostensiblement visible i reconegut quin és el seu servei, així com l’itinerari que fa per complir el seu objectiu. En tot cas, tant pel que fa a la presència de controladors cívics com pel servei d’autobús gratuït, han estat i estaran sempre sota supervisió de la Policia Local de Blanes. El cos de seguretat estableix el perímetre exterior on han d’actuar els controladors cívics perquè siguin més efectius, i també regula els aspectes viaris del transport en bus.

Control d’accés als menors d’edat i altres mesures de regulació

Per últim, el tercer bloc de mesures regula tota una sèrie de qüestions relacionades amb l’accés al local. Una d’elles és que el preu d’entrada ha de tendir a què el seu import no sigui inferior als 15 € i, en el cas que s’expedeixin invitacions, hauran de ser gratuïtes i no les podran utilitzar menors de 18 anys.


Les entrades per accedir a la Discoteca Arena no serveixen perquè també es pugui anar a cap altre establiment de Blanes, així com tampoc les entrades d’altres locals dels quals és propietària l’empresa Blankemar Music S.L (les discoteques Essència i Sant Jordi). Quan els clients accedeixen al local, se’ls lliura un braçalet i se’ls informa que l’han de dur posat mentre hi siguin dins.

Hi ha braçalets de dos colors diferenciats. Els d’un color es lliuren als majors d’edat i els de l’altra color als menors de 18 anys. Aquest distintiu serveix per facilitar el compliment de les normatives que afecten als menors d’edat, entre elles la prohibició de consum de begudes alcohòliques.

Vigència fins al Setembre i ‘Pacte per a la Convivència Nocturna’

Tot aquest seguit de mesures s’hauran de complir en primer terme fins al setembre del 2020, quan es revisarà la seva efectivitat. De fet, la seva aplicació s’anirà modulant en base a la seva eficàcia. Per això, també s’ha establert la creació d’una comissió de seguiment que verificarà cada dos mesos l’aplicació de l’acord signat aquest desembre entre l’Ajuntament de Blanes i Blankemar Music S.L.


En tot cas, l’objectiu comú del conveni és aconseguir una convivència ciutadana correcta a l’entorn de la Discoteca Arena. Per això, el compromís s’emmarca dins el ‘Pacte per a la Convivència Nocturna’ signat i impulsat per l’Associació Catalana contra la Contaminació Acústica (ACCCA) i la Federació Catalana d’Associacions i d’Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM). Això inclourà altres accions que es duran a terme de comú acord entre l’Ajuntament i Fecasarm per fomentar un oci nocturn responsable a través de campanyes de conscienciació.

Per últim, val a dir que la primera clàusula del conveni signat entre BMSL i l’Ajuntament de Blanes és que l’empresa lúdica desistirà dels recursos contenciosos administratius del Jutjat de Girona, així com dels recursos d’apel·lació interposats per contra l’Ajuntament. En segon lloc, també han renunciat a altres accions jurídiques, en especial de reclamació de responsabilitat patrimonial pels possibles efectes econòmics negatius.



Data de realització: 12/23/2019 | Data de la darrera actualització: 12/23/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300