Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Èxit de públic en la Festa Popular del Caga Tió de Blanes amb l’Esbart Joaquim Ruyra


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/23/2019 09:56:58 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Èxit de públic en la Festa Popular del Caga Tió de Blanes amb l’Esbart Joaquim Ruyra

Centenars de nens i nenes van rebre els primers obsequis de l’entranyable personatge que viu als boscos del Vilar de Blanes, en una festa amb el músic i animador infantil Jaume Barri

Aquest passat diumenge Blanes ha tornat a reviure una tradició nadalenca 100% catalana, recuperada en el temps fa 17 anys per l’entitat blanenca Acció Cultural Es Viver amb el suport de l’Ajuntament. Aquest 2019 els ha agafat el relleu l’Esbart Joaquim Ruyra, que el passat 15 de desembre ja es va encarregar d’anar a buscar el popular Es Tió de Blanes als boscos del Vilar on viu durant tot l’any.


El va portar en cercavila amb la Colla Gegantera, la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria, i els Manaies de Blanes fins la Plaça d’Espanya. En aquest indret s’hi ha estat per engreixar-se per poder cagar els primers regals d’aquests nadals a la canalla que va participar la tarda d’aquest passat diumenge a la Festa Popular del Caga Tió.


Centenars de nens i nenes acompanyats dels seus familiars i/o amics, van participar en una exitosa festa que va començar a les 5 de la tarda i es va allargar fins a quarts de 8 del vespre. Abans d’arribar a la part culminant de la celebració, la festa es va encetar amb una Xocolatada servida pels membres de l’Esbart Joaquim Ruyra.

Festa amb el músic i animador infantil Jaume Barri

Poc després, va començar la veritable festa, amb les cançons i entreteniments d’un professional en la matèria, apreciat i estimat per la canalla, però també per la gent gran: el músic i animador infantil Jaume Barri. Des del minut zero Jaume Barri es va ficar el públic –tant l’infantil com l’adult- a la butxaca, animant-los a encadenar ball rere ball, i a interactuar amb ell amb totes les propostes que els va fer.


La seva habilitat, que va acompanyada d’una vitalitat incansable, consisteix en fer partícips a la festa tant al públic infantil com a l’adult, propiciant que tothom s’ho pugui passar bé. Jaume Barri va començar el seu ofici de músic-animador pels volts del 1991, i ahir va fer gala de la seva vitalitat i veterania carregant d’energia positiva de de carregar d’energia positiva i estones disteses de convivència intergeneracional.


La part culminant de la vetllada va arribar quan va ser el moment de fer cagar Es Tió de Blanes. L’espectacular tronc de grans dimensions amb rostre juganer va estar cagant regals durant una bona estona, repartint els primers regals a uns 300 nens i nenes de totes les edats que van obtenir dolces llaminadures després de cantar la coneguda cançó de la qual hi ha diverses versions, ajudats per l’incansable Jaume Barri, que els va acompanyar musicalment i animant tothom a participar.
Data de realització: 12/23/2019 | Data de la darrera actualització: 12/23/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300