Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

22ens Concerts de Nadal de la ‘Coral dels Petits de Sa Carbonera’ de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/24/2019 08:47:03 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

22ens Concerts de Nadal de la ‘Coral dels Petits de Sa Carbonera’ de Blanes

Aquests joves cantaires de 3 a 12 anys només actuen durant les dates properes al Nadal, dirigits per Elisenda Planella

Durant aquesta època nadalenca Blanes torna a demostrar una vegada més que pot ventar-se de ser una de les ciutats on la música és present en una gran quantitat de manifestacions artístiques. Una d’elles, que tan sols es pot gaudir a finals de desembre, és la Coral dels Petits de Sa Carbonera, que deu el seu nom al popular barri blanenc on es va crear.

Restringeix els seus concerts pels volts del Nadal, creada fa 22 anys per Albert Ponsdomènech, qui la va dirigir fins que el va rellevar Elisenda Planella. La formen una trentena de nens i nenes que tenen entre 3 i 12 anys d’edat, i les seves joveníssimes veus contribueixen a què els Nadals a Blanes comptin amb aquest ingredient entre nostàlgic i festiu que tenen les nadales.


Actuació de la 'Coral dels Petits de Sa Carbonera'
Els petits cantors s’ho passen d’allò més bé cantant aquelles cançons que tothom coneix, i totes les seves actuacions se les agafen amb la gravetat i solemnitat d’un compromís, però també amb la festivitat que tenen les nadales. Per la seva banda, al públic –majoritàriament adults- els transporta a d’altres temps no tant perduts en la memòria quan es tracta d’aquestes dates, en què la nostàlgia i els records estan més a flor de pell que mai.

Cada any es tornen a trobar quan s’acosta el desembre, i assagen tots els dissabtes al matí al local de l’Associació de Veïns de Raval, amb qui l’Associació de Veïns de Sa Carbonera comparteixen activitats. El seu repertori el formen tant peces tradicionals, de les de tota la vida, com noves cançons que s’han incorporat a l’imaginari col·lectiu.

6a Cantada de Nadales a la Biblioteca Comarcal

Durant aquests dies tenien compromeses tres cites nadalenques, la primera de les quals els va dur dissabte passat a la Biblioteca Comarcal de Blanes. Enguany ha estat la sisena edició consecutiva que s’hi ha allotjat la tradicional cita, rebatejada amb el títol de Cantada de Nadales amb Barretina i Samarra, que fa al·lusió a la indumentària que llueixen els cantors i cantores.


L’exclusivitat nadalenca de les seves cantades, doncs, imposen que la indumentària sigui la més adient per a la ocasió, incorporant instruments de percussió que complementen les seves veus. Duen aquest vestuari –barretines i samarres-, com les que llueixen les figuretes dels pastors dels no menys nadalencs pessebres, i per això fan reviure l’esperit nadalenc a petits i grans encara amb major intensitat. Com ha estat habitual en totes les actuacions que fan, el vestíbul de la Biblioteca Comarcal va omplir-se de gom a gom el migdia del passat dissabte per poder gaudir del concert.

La primera peça va ser la tradicional Les 12 van tocant, seguida per El Petit Vailet, Els Tres Reis, la més moderna Sense Tu, l’espiritual Oh Happy Veu –que va permetre al públic poder gaudir també de la potentíssima veu de la directora coral-, Amb la llum del fanalet, L’hivern i el fred, i Jingle Bells. Les quatre darreres cançons van ser Blanc Nadal, El Desembre Congelat –en una nova versió modernitzada-, l’entranyable Mi Burrito Sabanero i una altra nadala contemporània, Twist del Nas Gelat, de Xavi González Cabré i Anna Llopart Mestres.


A banda d’aquesta exitosa actuació, la Coral dels Petits de Sa Carbonera també n’ha tingut dues altres més. Una altra va ser a la Parròquia Santa Maria, on van cantar aquest passat diumenge, i la tercera amb els avis i àvies de la residència La Vostra Llar d’Els Pins.
Data de realització: 12/24/2019 | Data de la darrera actualització: 12/24/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300