Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Biblioteca Comarcal de Blanes allarga les festes de Nadal fins al 13 de gener amb l’Agrupació Pessebrista


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/03/2020 09:50:56 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Biblioteca Comarcal de Blanes allarga les festes de Nadal fins al 13 de gener amb l’Agrupació Pessebrista

L’entitat blanenca és la convidada al programa ‘Promocionem la Cultura, Fomentem la Lectura’, que inclou una exposició de diorames d’alumnes del Col·legi Manyanet

Els qui tinguin nostàlgia per les festes de Nadal i no vulguin que se li acabin el proper dilluns, amb el Dia dels Reis, podran allargar imaginàriament aquest univers més enllà del 6 de gener a través de l’activitat allotjada a la Biblioteca Comarcal de Blanes. Es tracta del programa ‘Promocionem la Cultura, Fomentem la Lectura’, que des del passat 17 de desembre i fins al 13 de gener, té com a convidada l’Agrupació Pessebrista de Blanes.


Exposició Diorames al vestíbul de la Biblioteca Comarcal
Per això, durant tots aquests dies el vestíbul d’aquest servei cultural allotja diversos elements relacionats amb la tradició pessebrista. L’ingredient central són diversos diorames realitzats per les i els alumnes del primer curs del Col·legi Manyanet de Blanes, en una interessant experiència anomenada ‘Projecte Manelic’. Amb la col·laboració de diversos membres de l’Agrupació Pessebrista, els nois i noies han confeccionat escenes típiques d’aquest muntatge nadalenc.

Ho han fet, en especial, amb l’ajuda de quatre dels membres de l’entitat cultural: Jaume Ametller, Josep Maria Borràs, Antònia Perpinyà i Josep Reixach. Els diorames els han elaborat escolars de primer, i estan completat per construccions confeccionades per alumnes de sisè del mateix centre escolar, per configurar totes plegades un gran pessebre que inclou reproduccions de diverses ermites de Blanes.

Exposició de Diorames i altres elements pessebristes

La presència de l’Agrupació Pessebrista de Blanes a la Biblioteca Comarcal es complementa amb una exposició amb diversos elements de la història d’aquesta entitat. Així, hi ha cartells que corresponen a diferents edicions del Concurs de Pessebres que va camí d’arribar al seu primer segle de Vida, fotografies d’arxiu, o bé altres ingredients, com per exemple els esbossos del primer Pessebre Monumental que van elaborar per a l’Ajuntament de Blanes.


Esbós primer Pessebre Monumental Ajuntament de Blanes, 1993
Aquesta tradició la van encetar fa 27 anys a petició del consistori blanenc, i els darrers 7 anys l’han pogut perdurar comptant amb la col·laboració dels i les alumnes de l’Institut Serrallarga. Enguany, la suma d’esforços ha estat més espectacular que mai, amb la confecció d’un muntatge que ocupa 200 m2, quatre vegades més gran del què era habitual. Està dedicat al Vescomptat de Cabrera, i la instal·lació, ubicada a la Plaça dels Dies Feiners per poder donar-li cabuda, es podrà visitar fins al 6 de gener.


Un dels diorames del 'Projecte Manelic'
Per la seva banda, l’exposició de l’Agrupació Pessebrista de Blanes ubicada a la Biblioteca Comarcal, estarà en marxa fins al dilluns 13 de gener, i la complementen dos altres elements. D’una banda, el racó bibliogràfic amb llibres relacionats amb la tradició de fer pessebres i altres elements típics del Nadal Popular a Catalunya, i de l’altra amb el propi pessebre elaborat pel personal del Servei Cultural, que ocupa l’aparador principal del vestíbul.
Data de realització: 01/03/2020 | Data de la darrera actualització: 01/03/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300