Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Valoració positiva de les novetats a la Cavalcada de Reis 2020, que ha atret milers espectadors a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/05/2020 08:56:50 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Valoració positiva de les novetats a la Cavalcada de Reis 2020, que ha atret milers espectadors a Blanes

Els Reis d’Orient han encapçalat la cavalcada, amb un seguici de 350 persones; l’alcalde els ha lliurat la clau de la ciutat; i han rebut les cartes dels infants a la Plaça dels Dies Feiners

Blanes, 05 gener 2020.- Aquest 2020 la Cavalcada de Reis de Blanes ha inclòs un bon nombre de novetats, que han estat molt ben rebudes en general pels milers d’espectadors que l’han gaudit al llarg de tota la tarda. El principal canvi, el més ben valorat, ha estat l’avançament de l’horari de sortida de la cavalcada, que ha començat a caminar poc després de les 6 de la tarda, quan els Reis d’Orient han arribat en vaixell al Port.


Arribada dels Reis d'Orient al Port de Blanes
Fotografies: Joaquim Llorens i Garangou
Allà els han rebut l’alcalde de Blanes i el primer tinent d’alcalde, Àngel Canosa i Jordi Urgell, que els han acompanyat fins les carrosses que els esperaven a l’Esplanada del Port. La cavalcada, que abasta un quilòmetre i mig de llargària, ha fet el mateix recorregut dels darrers anys, passant per tot el Passeig de Mar i el centre de la vila fins arribar a l’Ajuntament, on han estat rebuts de nou per les primeres autoritats de la vila, acompanyats per regidors i regidores del consistori.

Lliurament de la Clau de la Ciutat, Pluja de Caramels i Rebuda de Cartes

Després de fer una fotografia oficial per immortalitzar tant il·lustre visita, han arribat la resta de novetats més destacades introduïdes enguany. Melcior, Gaspar i Baltasar han sortit al balcó de la part posterior del consistori que dóna a la Plaça dels Dies Feiners acompanyats per l’alcalde, que ha rebut de mans de l’anxaneta de la Colla Castellera dels Maduixots de l’Alt Maresme la clau de la ciutat.

Al seu temps, Àngel Canosa ha lliurat la clau a ses majestats perquè puguin entrar durant aquesta màgica Nit de Reis a les llars de tots els infants que esperen els seus obsequis i regals. Tot seguit, ha començat la tradicional pluja de caramels que s’han llençat des del balcó del consistori als centenars de persones que s’aplegaven a la Plaça dels Dies Feiners.


Pluja de Caramels a la Plaça dels Dies Feiners
En total, entre els que s’han repartit durant la cavalcada i a la pluja de caramels, hi ha hagut prop d’una tona d’aquestes dolces llaminadures sense gluten, aptes per a celíacs. Finalment, el darrer canvi de la cavalcada d’enguany ha estat la no menys tradicional rebuda de cartes dels reis que els infants han lliurat a Melcior, Gaspar i Baltassar. S’ha fet a la Plaça dels Dies Feiners, on s’ha alçat un entarimat amb tres trons, al costat del Pessebre Monumental de 200 m2 que ha estat lluint durant totes aquestes setmanes.

Una espectacular Cavalcada de Reis amb un seguici de 350 persones

La majestuosa Cavalcada de Reis de Blanes, que atreu tant blanencs com visitants d’altres poblacions del territori i inclús de més lluny, des de la Catalunya Nord, compta amb un seguici format per prop de 350 persones. Des de l’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament, es compta amb el suport de les associacions de veïns, entitats culturals i juvenils, voluntaris i voluntàries, així com d’altres departaments del consistori.


Sortida de la Cavalcada de Reis des del Port de Blanes
Tot plegat ha contribuït a poder dissenyar una vegada més una cavalcada plena de petits i grans detalls perquè la màgia continuï ben viva un any més. Aquests darrers anys s’han redoblat esforços i s’ha reconvertit en un veritable espectacle de carrer farcit de llum, música, foc i color, el preàmbul de la nit més màgica i més esperada especialment per la canalla. Hi ha hagut un total de 36 components, on destacaven especialment les tres carrosses reials de Melcior, Gaspar i Baltasar.


Salutació dels tres reis i pluja de caramels
També ha desfilat en Lilo, un gosset de peluix articulat de 2’1/2 metres d’alçada que ha esdevingut en un dels elements més apreciats pel públic; malabaristes; carters reials i xanquers que llençaven confeti. La música en directe l’han interpretat els músics de la Banda Musical de Blanes i Mossèn Joan Batlle i la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria. Per últim, tancant la cavalcada, hi havia la carrossa dels Nens Entremaliats, amb la Colla de Diables Sa Forcanera que custodiaven el carbó, amb els bufadors de foc i la batucada.

Pla de Seguretat garantit per la Policia Local i Protecció Civil

En la línia d’anteriors edicions, fonts de la Policia Local i Protecció Civil han calculat que enguany s’han tornat a congregar milers de persones per presenciar la sensacional cercavila. De la mateixa manera que es fa a Blanes cada vegada que hi ha un esdeveniment multitudinari que provocarà una major presència de públic, especialment d’infants en aquest cas, s’han implementat diverses mesures preventives. Han anat a càrrec de la Policia Local i Protecció Civil de Blanes, amb el suport de Creu Roja i els Mossos d’Esquadra.


Melcior, Gaspar i Baltassar a punt de començar a rebre les
cartes dels nens i nenes a la Plaça dels Dies Feiners
L’objectiu ha estat guarir la seguretat de les persones i preveure els embussos de trànsit que comporta la cavalcada restringint la circulació coincidint amb la seva celebració. El dispositiu preventiu de seguretat l’han format més de 50 persones, i una de les principals preocupacions ha estat procurar que ni la canalla ni els adults s’acostessin massa a les rodes de les carrosses per recollir els caramels. Aquest aspecte s’ha controlat especialment amb la instal·lació de diverses tanques al llarg de tot el recorregut, així com reforçant els punts més febles.
Data de realització: 01/05/2020 | Data de la darrera actualització: 01/05/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300