Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes allotjarà l’estrena oficial a Catalunya i Espanya del film ‘Bronko’, que està triomfant als Estats Units


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/09/2020 11:39:39 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes allotjarà l’estrena oficial a Catalunya i Espanya del film ‘Bronko’, que està triomfant als Estats Units

Escrita, dirigida i interpretada per l’artista blanenc Isaac Ulam, la pel·lícula es projectarà el divendres 17 de gener, i l’endemà dissabte s’inaugurarà una exposició sobre l’univers ‘Bronko’

Blanes allotjarà la setmana vinent una première cinematogràfica sense precedents en aquest municipi, l’estrena oficial a Catalunya i l’estat espanyol de la pel·lícula ‘Bronko’. Escrita, dirigida i protagonitzada pel polifacètic artista blanenc Isaac Ulam, serà el primer cop que es podrà veure aquí, després que fins al moment ja ha estat acaparant premis i reconeixements als Estats Units, on s’ha projectat en català amb sots-títols en anglès.


Isaac Ulam a l'Arizona Film Festival
L’estrena arriba a Blanes després que en la seva exhibició en festivals dels Estats Units ja ha obtingut, de moment, el reconeixement en dos festivals. Primer va rebre el Premi del Jurat a l’Arizona Underground Film Festival celebrat a Tucson, i després el premi al Millor Llargmetratge Internacional a la secció oficial del Rivercity Underground Film Festival de Texas.

El veritable mèrit d’aquest darrer guardó és que va ser reconeguda com la millor pel·lícula estrangera d’entre milers que es van rebre procedents d’arreu del món que competien igual que ‘Bronko’, rodada a Blanes. La notícia que havia guanyat aquest premi la van saber l’Isaac Ulam i el compositor de la banda sonora, Paul Fuster, coincidint amb la projecció que es va fer al mític Film Noir Cinema de Brooklyn, al cor de Nova York, el passat mes de desembre.

Estrena del film el divendres 17 de gener al Cinema Ocine

Quan encara té pendents noves projeccions en d’altres punts dels Estats Units, com per exemple a Los Angeles, el film s’estrenarà a Catalunya i l’estat espanyol el proper divendres 17 de gener a les 10 de la nit. Es farà als Cinemes Ocine de Blanes, i anirà seguida per una sessió de cine-fòrum a la mateixa sala perquè tothom qui vulgui pugui conèixer més detalls del film de la mà del seu màxim artífex, Isaac Ulam, acompanyat d’altres membres de l’equip.Fotograma 'Bronko'
Per assistir a l’estrena, que comptarà amb la presentació encapçalada pel propi Isaac Ulam i l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, està previst que es distribueixin invitacions. L’artista tenia molt clar que l’estrena de ‘Bronko’ s’havia de fer ‘a casa’, és a dir: a la seva població de naixement, i per això ha cedit els drets d’exhibició perquè la gaudeixin gratuïtament els blanencs i blanenques. Començant per l’equip tècnic i l’elenc d’actors i actrius, majoritàriament veïns i veïnes de Blanes.

‘Les Restes del Naufragi’: Exposició sobre l’univers ‘Bronko’

L’endemà de la projecció, el dissabte a les 8 del vespre, s’inaugurarà un interessant complement relacionat amb el contingut del film. Es tracta de ‘Les Restes del Naufragi’, una exposició que es podrà visitar a l’emblemàtica Casa Saladrigas fins a l’1 de febrer, sobre tot l’univers que envolta ‘Bronko’. De cara a la inauguració de l’exposició, el compositor de la banda sonora del film, Paul Fuster, tocarà alguns temes en directe, sempre i quan l’agenda del músic li ho permeti compaginar-ho.


Fotograma de 'Bronko'
Fent un exercici hiperrealista que de ben segur complaurà als més cinèfils, ‘Les Restes del Naufragi’ recrearà l’atmosfera de la pel·lícula amb objectes que la contextualitzen, però tractant el personatge de ficció, Bronko, com si fos de carn i ossos, una persona real. Tothom qui la visiti podrà entrar en la particular atmosfera del film, i conèixer la seva gènesi i concepció, els primers esbossos de l’storyboard, i els prototips del cartell fins arribar al definitiu que l’identifica en l’actualitat.


Una part de l’exposició ‘Les Restes del Naufragi’ estarà reservada per a un audiovisual consistent en un bucle d’imatges amb música, descontextualitzada de ‘Bronko’ com un nou ingredient de les sensacions i estímuls que es volen transmetre en el muntatge d’Isaac Ulam. També hi haurà un altre espai amb fotogrames del film, en homenatge als homes i dones que han participat en la producció, així com diverses obres del polifacètic artista que, en definitiva, és Isaac Ulam.


A banda de l’equip tècnic i l’elenc d’actors i actrius, els qui estiguin interessats en assistir a la projecció d’aquest proper divendres 17 de gener a les 10 de la nit, cal que passin a recollir la seva invitació a Casa Saladrigas o per correu electrònic a cultura@blanes.cat. Hi ha un màxim de 2 invitacions per persona/correu, són gratuïtes, però amb un aforament limitat per aquesta única sessió.

‘Bronko’, una visió descarnada de la vida que impacta en l’ànima

El què planteja el llargmetratge és la visió ascètica sobre una persona –el personatge Bronko que interpreta Isaac Ulam i que dona nom al film- que detesta el model social disfuncional que aquesta societat proposa, i opta per la via de l’autodestrucció. La solitud, l’addicció, la supervivència, el sacrifici humà i un fort component ideològic converteixen a Roman Di Martino, ‘Bronko’, en el símbol d’una mena de nou redemptor contemporani.

Isaac Ulam explica que l’interessava plasmar una de les qüestions que més l’inquieten de la condició humana: la seva capacitat d’autodestrucció. Va escriure el guió en un temps rècord, en dues setmanes, ja que en certa forma la història és autobiogràfica i reflecteix algunes de les seves experiències com a addicte. Alhora, a través de la història que planteja, no deixa de ser una crítica social i un acte de profunda espiritualitat, i prefereix interpel·lar al públic cara a cara abans de quedar-se només amb l’anècdota de retratar el perfil d’un addicte.


Produïda per ‘Ataxia Neon’, a banda d’Isaac Ulam, també actuen Fàtima Ponsdomènech i Freyja Palau, així com un bon grapat de coneguts personatges i artistes blanencs com a actors i actrius secundaris i de repartiment. El compositor de la banda sonora és Paul Fuster; la coordinadora ha estat Blanca Bertran; darrera la càmera de 35 mm ha treballat Raül Busquets; del so n’ha tingut cura Riko Boix; Javi Calvete, Toyo Hinarejos i Antonio de Paz han estat els assistents de producció i Marta Ginabel ha tingut cura del maquillatge. La pel·lícula està qualificada per a espectadors a partir dels 18 anys d’edat.
Data de realització: 01/09/2020 | Data de la darrera actualització: 01/13/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300