Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes, capital del cinema independent europeu, amb l’estrena de ‘Bronko’, d’Isaac Ulam, aclamada als Estats Units


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/18/2020 11:27:40 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes, capital del cinema independent europeu, amb l’estrena de ‘Bronko’, d’Isaac Ulam, aclamada als Estats Units

Amb les invitacions exhaurides des de feia dies, el públic va aplaudir la descarnada òpera prima del polifacètic artista, que properament inaugurarà una exposició amb el Making Off

Prop de 400 persones, la capacitat màxima de la sala de cinema, van ser ahir al vespre els privilegiats espectadors de l’estrena europea del film ‘Bronko’, l’òpera prima del polifacètic artista blanenc Isaac Ulam. La première no va poder comptar finalment amb el seu creador, qui va excusar l’assistència per motius personals. Per això, el públic va dedicar-li un sentit i emotiu aplaudiment, per homenatjar i reconèixer la vàlua de l’autor d’un film tan intens i descarnat.


Benvinguda alcalde de Blanes, Àngel Canosa
Abans de la seva projecció l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, va donar la benvinguda als espectadors, a qui els va transmetre l’agraïment d’Isaac Ulam per haver assistit a l’estrena. L’alcalde també va lamentar en nom de tothom no poder comptar amb l’apreciat artista, conegut primer en les arts plàstiques, després en el món de la música, i ara en el cinema on ha fet la seva primera incursió.


Alhora, el batlle va avançar en nom de tots els assistents el desig de poder compartir en el futur amb Isaac Ulam la inauguració de l’exposició ‘Bronko: Les restes del Naufragi’, amb el Making Off del film. La mostra, que s’havia d’allotjar a l’emblemàtica Casa Saladrigas, s’ha ajornat per més endavant.

Una aclamada pel·lícula guardonada en festivals independents

Blanes va acollir ahir divendres l’estrena pública europea de ‘Bronko’ després que fins ara només s’havia pogut gaudir públicament en festivals independents dels Estats Units, on ja ha obtingut diversos reconeixements. Primer va rebre el Premi del Jurat a l’Arizona Underground Film Festival celebrat a Tucson, i després el premi al Millor Llargmetratge Internacional a la secció oficial del Rivercity Underground Film Festival de Texas.


Aquest darrer reconeixement li van comunicar a l’artista blanenc quan era a Nova York, coincidint amb la projecció que es va fer al mític Film Noir Cinema de Brooklyn. Precisament la nit d’avui dissabte es tornarà a projectar a la mateixa sala de cinema, per les impactants sensacions que va provocar en destacades personalitats del món del cinema independent. Arran de la première a Nova York, Isaac Ulam ha establert nous contactes i té pendents diverses projeccions en d’altres punts dels Estats Units, com per exemple a Los Angeles, a la Costa Oest.

Un projecte molt personal que impacta pel seu realisme

‘Bronko’ està rodada en diverses localitzacions de Blanes que construeixen una realitat alternativa decrèpita i desdibuixada respecte els racons més emblemàtics que es coneixen de la ciutat on neix la Costa Brava. A banda del propi Ulam, la protagonitzen actors i actrius amateurs. Tant és així, que al llargmetratge s’hi reconeixen diversos personatges i artistes de la vila, alguns dels quals comparteixen amb l’alma mater del film la seva passió pel cinema, la música i les arts.


Projecció 'Bronko' als Cinemes OCINE
Capítol a banda mereix la banda sonora, composada per Paul Fuster, que va impactar especialment al director blanenc per la seva intensitat. També brilla amb llum pròpia la fotografia i composició del cineasta blanenc Raül Busquets. Amb la seva òpera prima, Isaac Ulam interpel·la l’espectador parlant de l’autodestrucció de l’espècie humana a través del personatge Roman Di Martino, conegut com ‘Bronko’, que dóna títol al llargmetratge.


Freyja Palau, co-protagonista de 'Bronko'
Tot i que no es tracta d’un film autobiogràfic, l’experiència real del propi director en el món de l’addicció l’ha ajudat a construir una narració que impacta pel seu realisme, una pel·lícula gens plàcida, difícil de digerir per estómacs delicats, però rodada amb una trencada poesia visual certament hipnòtica. Tal com destaca el propi autor, ‘Bronko’ planteja una visió ascètica sobre una persona que detesta el model social disfuncional que proposa la societat, i opta per la via de l’autodestrucció.

Per això, a través de la història que construeix a base d’escenes hiperrealistes, fa una crítica descarnada de la societat però, alhora, un acte d’una certa espiritualitat que el presenten com a un modern redemptor apocalíptic. Al pati de butaques de la sala de projecció d’ahir divendres s’hi barrejaven bona part de l’elenc d’actors i actrius, equip tècnic i de producció, així com amics i amigues d’Ulam. La projecció la van encapçalar l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i el regidor de Cultura, Albert Sanz, acompanyats de regidors i regidores del consistori.
Data de realització: 01/18/2020 | Data de la darrera actualització: 01/18/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300