Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Policia Local, Protecció Civil i Bombers continuen alerta a Blanes per combatre els efectes del temporal


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/20/2020 09:34:30 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Policia Local, Protecció Civil i Bombers continuen alerta a Blanes per combatre els efectes del temporal

S’ha hagut de desallotjar un restaurant situat arran de mar, s’ha tallat la circulació en diversos vials a causa d’inundacions per les fortes onades, i s’ha tancat l’accés al pàrquing soterrat

Quan ja han passat més de 24 hores d’ençà que el temporal ‘Glòria’ està afectant Blanes, es pot dir que de moment els efectes han estat lleus, dins la normalitat d’un episodi de mal temps d’aquestes característiques. Amb tot, val a dir que les darreres hores han estat especialment intenses pels cossos d’emergència, que han continuat molt actius, i continuaran amatents tant aquesta nit de dilluns com en les properes 48 hores que es preveu que duri el mal temps, tal com s’ha indicat en les alertes difoses pels estaments oficials.


Una onada trenca sobre el passeig i l'inunda
Efectius de la Policia Local, Protecció Civil i Bombers han hagut d’atendre diversos casos, cap dels quals ha estat de gravetat, si bé alguns d’ells han estat prou aparatosos. A la tarda s’ha hagut de tallar la circulació en diversos trams de vials per efectes de la continuada acció de les onades, que han cobert d’aigua l’espai per on circulen els vehicles.

Operatiu per desallotjar un restaurant arran de mar

És el cas del tram final del Passeig de S’Abanell en la cruïlla amb el Carrer Mercè Rodoreda, així com diverses zones d’aquest mateix, especialment en la confluència amb la Plaça dels Països Catalans. Precisament en aquest indret fa pocs minuts s’ha pogut desmuntar l’operatiu que ha sumat els esforços de la Policia Local, Protecció Civil i Bombers.


Restaurant del Passeig de S'Abanell afectat per les onades
Els cossos d’emergència han desallotjat els mobles de l’interior d’un restaurant que hi ha al mateix Passeig de S’Abanell, arran de mar. La força de les onades ha impactat contra les portes corredisses de vidre que separen l’establiment de l’exterior, provocant que l’aigua hagi entrat i arrossegat el mobiliari i tots els estris que hi havia al seu interior, que s’han traslladat sota cobert, en un edifici municipal proper. El fort onatge també ha esmicolat una de les pedres de grans dimensions que hi ha com a separació amb la sorra de la platja.


D’altra banda, aquesta tarda s’ha tancat l’accés de vehicles al pàrquing soterrat de la Plaça Catalunya, on tan sols s’hi podia entrar a peu en cas que es volgués retirar el cotxe estacionat. També s’ha reforçat amb sacs de sorra el perímetre exterior, en precaució que les onades no inundessin el seu interior. Per últim, com és habitual, també s’ha tallat l’accés a la part final de l’Avinguda Vila de Madrid, inundada fins a una alçada de 20 centímetres.


L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, ha volgut comprovar de primera mà els efectes que està causant en la població el temporal que combina pluja, vent i fortes onades arran de la façana marítima. Ho ha fet acompanyat del cap de Protecció Civil, Josep Lluís Pouy, participant en l’operatiu en què han intervingut agents de la Policia Local i efectius dels Bombers de la Generalitat. Els cossos d’emergència continuen especialment amatents a haver d’actuar durant les properes hores pels efectes que pugui seguir ocasionant el temporal.


Data de realització: 01/20/2020 | Data de la darrera actualització: 01/20/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300