Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes continua amatent a l’evolució del temporal ‘Glòria’, havent-se atès de moment una 30ena d’avisos


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/20/2020 10:39:57 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes continua amatent a l’evolució del temporal ‘Glòria’, havent-se atès de moment una 30ena d’avisos

Des d’ahir al migdia Policia Local, Protecció Civil i Bombers han atès diverses alertes arreu del municipi, cap d’elles de gravetat

Els efectius de la Policia Local, Protecció Civil i Brigades Municipals continuen avui dilluns especialment amatents a haver d’actuar per les conseqüències del temporal ‘Glòria’, que va començar a afectar la vila on comença la Costa Brava el migdia d’aquest passat diumenge. De moment cap dels avisos que s’han atès han estat de gravetat, tractant-se majoritàriament d’arbres caiguts i elements mòbils –tanques, parts d’edificis volàtils- arrossegats pel vent, que han anat a parar a la via pública.


Palmera caiguda al Passeig de S'Abanell
Als efectes del fort vent, que es van començar a notar des d’ahir, se’ls ha afegit avui al matí el temporal de mar, una llevantada que ha crescut en intensitat des de primeres hores del matí d’avui dilluns. De moment, tampoc no ha provocat cap dany greu, arrossegant aigua i sorra en alguns trams del passeig. Tan sols cal destacar que avui la flota pesquera s’ha quedat a port, en precaució pel fort onatge que ha anat in crescendo.


Llevantada al Passeig Cortils i Vieta
Aquest dilluns tampoc s’han instal·lat al Passeig de Mar les parades del Mercat de Teixits que es fa setmanalment, de la mateixa manera que tampoc ho ha fet el Mercat de Fruites i Verdures al Passeig de Dintre. D’altra banda, la major part dels establiments de restauració que tenen terrasses a l’hivern l’han desmuntat en previsió de mals majors.

Una trentena d’avisos atesos, cap d’ells de gravetat

La centraleta de la Prefectura de la Policia Local i Protecció Civil ha atès des d’aquest passat diumenge la migdia i fins el migdia d’avui dilluns una trentena d’avisos mitjançant trucades telefòniques, cap d’ells per situacions de molta gravetat. Palmeres partides pel vent i arbres caiguts a la via pública, planxes metàl·liques i uralites que han volat, així com tanques i objectes mòbils arrossegats pel vent han estat els més usuals.


Per poder atendre alguns d’aquests serveis s’ha comptat amb el suport dels Bombers de la Generalitat, que han intervingut per assegurar arbres caiguts o bé per acabar de subjectar elements d’edificis que s’havien desprès. Una de les actuacions ha tingut lloc avui al matí al barri de Mas Enlaire, més concretament al Carrer Pep Ventura, on havia caigut part d’una estructura de vidre de l’àtic d’un edifici d’aquest vial.


Comptant amb el suport dels Agents Cívics de l’Ajuntament de Blanes, que han tallat l’accés al trànsit rodat, així com dels vianants als dos extrems del carrer, s’ha barrat el pas mentre els Bombers de la Generalitat han acabat de serrar la part metàl·lica de l’estructura de balconada que havia caigut al mig del carrer. L’operatiu ha conclòs retirant finalment de la via pública les restes de vidres i material metàl·lic que s’havia desprès.


Tanques d'obra caigudes a Els Pins-La Plantera
Per la seva banda, les Brigades Municipals ja van actuar aquest passat diumenge al migdia, netejant la sortida de les rieres de Blanes que van a parar al mar. Amb l’ajuda d’una excavadora, un dels operaris del servei de l’Ajuntament de Blanes es va dedicar a retirar la sorra en previsió que, si hi ha forts aiguats, les sortides a mar obert estiguessin expedites i no puguin provocar inundacions.
Data de realització: 01/20/2020 | Data de la darrera actualització: 01/20/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300