Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Consellera Jordà es reuneix amb l’alcalde de Blanes i els sectors de pesca i pagesia per conèixer els danys del temporal


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/23/2020 07:55:07 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Consellera Jordà es reuneix amb l’alcalde de Blanes i els sectors de pesca i pagesia per conèixer els danys del temporal

La visita institucional d’avui a la tarda de la Consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha començat al forat del dic del Port, seguida per una trobada amb la pagesia

Blanes ha rebut aquesta tarda la visita d’una altra representant del govern català després que avui al matí ha vingut el president de la Generalitat, Quim Torra, i ahir dijous va encapçalar una reunió de treball el vicepresident, Pere Aragonès. La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, Teresa Jordà, ha iniciat la seva visita al Port de Blanes, on ha conegut de primera mà l’abast dels danys del temporal de mar.


Al centre de la imatge, Teresa Jordà i Àngel Canosa
L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, ha rebut la consellera en la seva arribada al port, on els han acompanyat el patró major de la Confraria de Pescadors, Eusebi Esgleas, i el gerent del Club de Vela Blanes, Héctor Espadas. També han assistit el regidor del Gabinet d’Alcaldia, Albert Sanz; la directora territorial d’Agricultura a Girona, Elisabet Sánchez, així com membres de la Confraria de Pescadors i del Port de Blanes, entre d’altres.


Durant la visita, s’han pogut comprovar els primeres treballs de reparació dels danys que ha causat el temporal en la zona portuària, on ha desaparegut un tram de 20 metres del dic exterior de contenció. Al costat del mur trencat també hi ha un altre tram descalçat que ja ha començat amb col·lapsar. Aquest dijous han començat les primeres tasques de reparació.


Els treballs estan consistent de moment en fiançar l’estructura del dic amb pedres de grans dimensions que s’estan traslladant al lloc on s’ha produït el trencament. S’espera que ben aviat se sàpiga l’abast dels danys causats pel temporal, així com que es puguin començar a fer els treballs d’arranjament del dic, una infraestructura cabdal per a un dels sectors econòmics tradicionals que encara sobreviu al municipi.

Reunió de la Consellera Jordà amb la pagesia de Blanes

Precisament l’altre sector d’economia tradicional primari del municipi, la pagesia, ha estat l’altre col·lectiu amb qui s’ha trobat la consellera Teresa Jordà. En aquest cas, la reunió ha tingut lloc al Despatx d’Alcaldia, on els principals protagonistes han estat diversos representants de la pagesia blanenca, acompanyats de la tinenta d’alcalde d’Enginyeria i Urbanisme, Rosa Aladern.

En representació dels pagesos han assistit Miquel Ramos, Marcial Vives, Xavier Robert i Josep Montells, així com el gerent de la Cooperativa Agrícola de la Conca de la Tordera, Josep Ferrer. D’anàloga manera al suport que la consellera ha donat als pescadors, posteriorment també ho ha fet amb els pagesos, amb qui ha tingut l’oportunitat de poder saber l’abast dels danys que els ha causat el ‘Temporal Glòria’.


En aquest sentit, ha quedat annegada d’aigua pràcticament tota la zona agrícola, si bé d’una manera menys virulenta a com ha tingut lloc al veí municipi de Palafolls, on l’aigua es va barrejar amb sediments. D’altra banda, el fort vent també ha malmès diverses estructures, com ara la d’alguns hivernacles que han quedat molt malmesos.

Al llarg de la trobada els representants dels pagesos també han destacat la necessitat que hi hagi una major implicació de l’Agència Catalana de l’Aigua, l’ACA, en una de les seves competències: la neteja de rieres. En relació a aquest tema, l’alcalde de Blanes ha recordat que es tracta d’una competència de l’ACA, i no pas de l’administració local.


La Consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació s’ha compromès ha recolzar en la mesura que li sigui possible les reivindicacions expressades pels dos col·lectius. Per això, ha demanat als pagesos que facin un llistat el màxim de fiable de totes les afectacions causades pel temporal, per poder agilitzar en el possible la solució a tots els problemes. Per la seva banda, tant Àngel Canosa com Rosa Aladern s’han sumat al suport expressat per Teresa Jordà, sumant-se al desig de poder assolir una solució satisfactòria.
Data de realització: 01/23/2020 | Data de la darrera actualització: 01/23/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300