Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Alcalde de Blanes, Àngel Canosa, informa al president de la Generalitat sobre les afectacions pel temporal


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/23/2020 03:19:47 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Alcalde de Blanes, Àngel Canosa, informa al president de la Generalitat sobre les afectacions pel temporal

Blanes està retornant a un principi de normalitat. Quim Torra ha avançat que demanarà al president del govern espanyol el seu suport per ajudar en la reparació dels danys del Temporal Glòria

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha encapçalat avui al matí una reunió de treball amb l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, així com amb d’altres representants del territori. En aquest sentit han participat el delegat territorial del govern català a Girona, Pere Vila; l’alcaldessa de Tossa, Imma Colom, i el regidor tossenc Joan Antonio Hervías; els tinents d’alcalde de Lloret de Mar, Albert Robert i Lara Torras; així com dels dos primers tinents d’alcalde de l’Ajuntament de Blanes, Jordi Urgell i Olga López, i els portaveus dels grups municipals Pepa Celaya i Joel Comas.


Tanmateix, s’ha comptat amb l’assistència dels representants dels principals cossos d’emergència que aquests dies estan redoblant esforços per donar resposta als múltiples efectes del Temporal Glòria: Policia Local i Protecció Civil de Blanes, Mossos d’Esquadra i Bombers. La trobada, que tenia per objectiu conèixer les conseqüències del virulent episodi meteorològic, s’ha encetat precisament amb la visita que ha fet Quim Torra, acompanyat d’Àngel Canosa, del front litoral blanenc, al Passeig de Mar.

Blanes, un dels principals municipis que tindrà en compte la Generalitat

El president de la Generalitat de Catalunya ha remarcat que tots aquests dies ha estat seguint de molt a prop les conseqüències del temporal arreu del país, recordant la gravetat que ha suposat a les terres de l’Ebre, però també a comarques gironines i a Blanes. Per això, ha avançat el seu compromís de seguir treballant per minimitzar els impactes negatius que ha provocat en aquest municipi on comença la Costa Brava, enumerant els tres més preocupants: la caiguda parcial i total de dos dels ponts que uneixen Blanes amb el Maresme; el col·lapse d’un tros del dic de contenció del port; i la interrupció del servei ferroviari que ja s’ha avançat que podria tardar entre 6 i 9 mesos abans no pugui tornar a restablir-se.


Quim Torra ha explicat que, precisament per aquest motiu, considera que Blanes és una de les poblacions més afectades arreu de Catalunya, si bé també ha recordat les devastadores conseqüències que hi ha hagut en d’altres municipis. El president ha compartit amb tots els assistents que el seu homòleg a l’estat espanyol, Pedro Sánchez, s’ha interessat per l’abast dels efectes del ‘Temporal Glòria’, matisant que en una propera trobada que han de mantenir, demanarà la col·laboració del govern estatal perquè s’involucri en la reparació d’aquests danys.


L’agenda del president havia començat a primera del matí al veí municipi de Tordera, i després ha continuat a Girona. Abans de marxar de Blanes, Quim Torra ha volgut conèixer de primera mà l’actual situació del dic del port, on la matinada de dimecres va caure un tram de 20 metres d’allargada, i durant les passades hores s’hi ha sumat el trencament d’un altre espai just al seu costat. Avui al matí ja s’ha estat treballant en les primeres tasques de reparació.

Blanes retorna poc a poc a la normalitat i es manté encara en prealerta

L’Ajuntament de Blanes es manté encara en estat de prealerta amb un principi de retorn a la normalitat, però tenint molt clar que encara cal estar amatents a qualsevol altre tipus d’emergència com a repercussió de les negatives conseqüències que ha tingut en aquest municipi. El Gabinet de Crisis ha viscut amb especial neguit aquesta passada nit i matinada, davant la possibilitat que la Tordera pogués col·lapsar i inundar la part urbana d’Els Pins i La Plantera, després que els camps de conreu i els càmpings de la zona ja van patir la invasió d’aigua.


Finalment, la temuda crescuda del riu no s’ha arribat a produir, però en precaució que acabés sent així, ahir es va demanar als veïns de la zona que evitessin al màxim deambular pel carrer, i se situessin en primeres plantes dels habitatges. En previsió que algun ciutadà o ciutadana hagués de menester resguardar-se fora del seu domicili per major tranquil·litat, es van habilitat 50 lliteres a la Ciutat Esportiva Blanes, amb la col·laboració de Creu Roja Blanes. Finalment l’operatiu no va ser necessari, perquè cap persona va demanar anar-hi.

Avui al matí les informacions emeses pels diferents cossos d’emergència han comunicat que la situació de perill sembla superada, si bé s’està actuant amb prudència, en el sentit de continuar amatent a qualsevol novetat. Per això, el Gabinet de Crisi de l’Ajuntament de Blanes encara continua actiu, i es demana la col·laboració de la ciutadania perquè no s’acostin a les zones de perill, com per exemple la llera de la Tordera o les zones pròximes on ahir van col·lapsar els ponts sobre el riu.


Tanmateix, el subministrament d’aigua potable continua plenament garantit, gràcies al treball conjunt del consistori blanenc i l’Agència Catalana de l’Aigua, després de l’afectació patida en una canonada. L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, ha emès un nou missatge en vídeo demanant la col·laboració de tothom durant tots aquets dies, i ha agraït la suma d’esforços que està fent possible superar aquest episodi meteorològic. El batlle ha lloat la tasca desenvolupada tant pels servidors públics com per la ciutadania en general, que ha explicat que responen de manera excepcional a una situació certament excepcional.
Data de realització: 01/23/2020 | Data de la darrera actualització: 01/23/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300