Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes continua recuperant la normalitat a l’espera de reunir-se amb Renfe i quantificar danys globals


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/25/2020 02:24:51 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes continua recuperant la normalitat a l’espera de reunir-se amb Renfe i quantificar danys globals

S’estan recuperant els trams colrats de sorra del Passeig de Mar mentre encara queden restes de mala mar. Ahir l’alcalde va emetre el darrer missatge oficial en relació al Temporal Glòria

Les banderes del balcó principal de la façana de l’Ajuntament de Blanes continuen onejant avui dissabte a mig pal, sumant-se al dol oficial nacional que hi ha aquestes dies a Catalunya per les quatre víctimes mortals del Temporal Glòria. És la simbòlica manera que els consistoris i estaments públics del país reten homenatge i fan costat a les famílies de de les víctimes.


Banderes a mig pal en senyal de dol
Mentrestant, Blanes continua recuperant la normalitat a l’espera de poder quantificar danys i endegar diverses accions que se sumaran a les que ja es van fer des del minut zero, quan els primers indicis del Temporal Glòria va començar a afectar aquest municipi on comença la Costa Brava. Durant els propers dies s’han programat diverses reunions tant a nivell local com amb d’altres administracions i ens supramunicipals per coordinar accions.

Reunió amb Rodalies Renfe pel servei de connexió entre Blanes i Malgrat

Una d’elles és la que s’està organitzant amb Rodalies de Renfe per tractar una de les conseqüències del Temporal Glòria que més preocupen a l’Ajuntament de Blanes: el servei de tren interromput entre Blanes i Malgrat des que el pont sobre la Tordera va col·lapsar. La companyia ferroviària està cobrint la mancança amb autobusos que surten cada 10 minuts aproximadament, des del pàrking del costat de l’estació, mentre que els busos regulars segueixen aturant-s’hi davant.


Servei d'Autobusos des del pàrking del costat de l'Estació de Tren
Es tracta d’un servei circular en continua rotació, i s’ha completat amb un servei de 4 informadors i informadores amb atenció als clients des de les 6 del matí fins a 2/4 d’1 de la matinada. L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, ja ha compartit una primera avaluació de la situació amb la directora del Servei de Rodalies de Renfe, Maite Castillo, a qui li va transmetre diverses preocupacions.


Una d’elles és la possibilitat que el servei d’autobusos que substitueixen al tren tinguin parada al nucli urbà, sense necessitat que els viatgers s’hagin de desplaçar fins a l’Estació de Tren. En la reunió també es vol tractar una de les velles reivindicacions de l’Ajuntament de Blanes que ja fa dècades que es demanda: la doble via fins a Mataró per escurçar la durada d’un viatge que fan molts ciutadans i ciutadanes de Blanes per raons de feina o per estudis, afegit a la preocupació que hi ha perquè, coincidint amb la temporada turística, no hi hagi servei de trens.

Darrer Missatge Oficial de l’Alcalde de Blanes en relació al Temporal Glòria

Aquest passat divendres l’alcalde de Blanes ja va avançar precisament aquest darrer extrem en el darrer missatge oficial en vídeo que va enregistrar per fer arribar a la ciutadania. Des que es va posar en marxa el ‘Gabinet de Crisis’ pel Temporal Glòria, Àngel Canosa ha emès un missatge institucional en format de vídeo cada vegada que la situació d’emergència ho ha requerit.


Passeig de Mar, dissabte al matí
El primer missatge el va enregistrar la nit del dimarts 21 de gener, poques hores abans que col·lapsés el pont sobre el riu Tordera on hi havia l’antiga Carretera de Blanes a Malgrat, i que caigués un tram de l’altra pont que connectava ferroviàriament els dos municipis. Al llarg d’aquests darrers dies l’alcalde ha arribat a emetre un total de sis vídeos que s’han difós a través de totes les xarxes socials municipals, així com a través de diversos mitjans de comunicació, entre ells TV3 i el Canal 3/24.

L’alcalde de Blanes va agrair en aquest darrer missatge la col·laboració de la ciutadania en tot allò que se’ls ha demanat, així com l’esforç esmerçat per tota l’administració, singularment dels cossos de Policia Local, Protecció Civil i Serveis Municipals. D’altra banda, l’Ajuntament de Blanes, a través dels Departaments de Residus i Medi Ambient, està organitzant una neteja popular ciutadana que tindrà lloc de cara a la setmana vinent, per contribuir en la recuperació de diversos trams de platja i espais públics.


Llistat de Reproducció Vídeos Missatges Alcalde de Blanes: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYXBC5GBG6k93b68xHf1Wv6f3FGuhPSpT
Data de realització: 01/25/2020 | Data de la darrera actualització: 01/25/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300