Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes celebrarà del 27 al 31 de gener la ‘Setmana per la Pau’, que culminarà amb la III Marxa per la Pau


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/26/2020 11:44:10 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes celebrarà del 27 al 31 de gener la ‘Setmana per la Pau’, que culminarà amb la III Marxa per la Pau

Aquest 2020 el cicle té sis activitats, incloent la presentació del II Calendari Interreligiós de Blanes, amb les dates assenyalades de les comunitats de la Taula de Diàleg Interreligiós

Al llarg dels propers dies, del 27 al 31 de gener, Blanes viurà amb la seva habitual implicació i intensitat els actes de la ‘Setmana per la Pau de Blanes’, que tindran lloc a partir de dilluns vinent i fins divendres. Aquest 2020 el cicle torna al seu format original: setmanal i no quinzenal, i inclourà un total de sis activitats, una per cada dia llevat del dijous, en què se n’han programat dues.


Marxa per la Pau 2019
La ‘Setmana per la Pau de Blanes 2020’ s’encetarà dilluns vinent 27 de gener, a les 8 del vespre, a la Sala Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal, amb la presentació del II Calendari Interreligiós a càrrec dels membres de la Taula Interreligiosa. El calendari va ser la principal novetat de l’any passat, i recull les festivitats assenyalades que hi ha al llarg de l’any, celebrades per les diferents comunitats religioses de la vila. També s’hi recullen dates assenyalades de festes civils, com per exemple Sant Jordi o el Dia Internacional de la Dona.

Activitats de dilluns a divendres amb motiu de la ‘Setmana per la Pau 2020’

El programa d’activitats continuarà l’endemà dimarts, amb una xerrada de sensibilització a càrrec ‘Proactiva Open Arms’, que parlarà sobre la crisi de les persones migrades i l’activitat que promou la coneguda ONG catalana. S’ha programat perquè tingui lloc a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes el dimarts 28 de gener a les 7 de la tarda.

Dimecres el mateix indret, la Sala de Plens Municipals, acollirà el lliurament dels fons als Projectes de Cooperació amb el Tercer Món, un acte que començarà a la mateixa hora, les 7 de la tarda. Dijous hi haurà dues activitats paral·leles en dos indrets diferents. El més destacat serà la lectura del Manifest per la Pau 2020, que tindrà lloc a 2/4 de 7 de la tarda al Passeig de Dintre, davant l’edifici consistorial, poc abans que comenci el Ple Municipal de les 7 de la tarda.


El segon acte programat el dijous és l’’Hora del Conte’, que també començarà a 2/4 de 7 de la tarda a la Sala d’Actes Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal. En aquesta ocasió el grup ‘La Minúscula’ explicarà la narració que duu per títol ‘Contes per un món millor. El darrer acte que tancarà la ‘Setmana per la Pau 2020’ a Blanes tindrà lloc el divendres 31 de gener, amb la ‘III Marxa per la Pau’.

La ‘III Marxa per la Pau’ culminarà el divendres 31 la ‘Setmana per la Pau’

La ‘III Marxa per la Pau’ sortirà a les 8 del vespre des de davant la Biblioteca Comarcal, i anirà a càrrec de la Taula Interreligiosa de Blanes. La presentarà Manel Temprado, professor de l’Institut Serrallarga, i el lloc de sortida serà a la Plaça de davant la Biblioteca Comarcal. Al llarg de la marxa s’aniran fent diverses aturades per llegir textos i cantar cançons relacionades amb el contingut de la ‘Setmana per la Pau’.


Les aturades s’han previst a la Plaça dels Països Catalans, seguint pel Passeig de la Marina, i nova aturada a Sant Andreu de Sa Palomera, des d’on continuarà pel Passeig Cortils i Vieta i Carrer Ample fins arribar davant l’Ajuntament de Blanes, on hi haurà la cloenda. Val a dir que també hi haurà dos gruixos d’activitats paral·leles als centres educatius del municipi, i a la Biblioteca Comarcal, on s’hi acull una exposició fisn al 31 de gener que duu per títol ‘Viure l’Aventura Intercultural’, a càrrec de joves il·lustradores.


Els actes de la ‘Setmana per la Pau 2020’ de Blanes estan organitzats pel Servei de Primera Acollida de l’Àrea d’Acció Social, Igualtat i Nova Ciutadania de l’Ajuntament de Blanes. També han contribuït en l’organització la Taula de Comunitats Interreligioses de Blanes, la Comissió de Cooperació, Solidaritat i Cohesió Social i la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de les Comarques Gironines, del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat. Per la seva banda, la Biblioteca Comarcal ha cedit l’espai per acollir-hi diversos dels actes que configuren el calendari de la ‘Setmana per la Pau 2020’.


Data de realització: 01/26/2020 | Data de la darrera actualització: 01/27/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300