Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes aprovarà els Pressupostos Municipals 2020 de 54’53 M€ en el ple d’aquesta setmana


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/28/2020 02:29:16 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes aprovarà els Pressupostos Municipals 2020 de 54’53 M€ en el ple d’aquesta setmana

Després de diverses reunions de treball, els comptes municipals per aquest any prosperaran amb el suport de Junts x Blanes i el Partit dels Socialistes de Catalunya

El tema més destacat inclòs a l’Ordre del Dia, que centrarà el debat del Ple Municipal de l’Ajuntament de Blanes convocat per aquest proper dijous 30 de gener, serà l’aprovació dels Pressupostos Municipals 2020. Els comptes per aquest any en curs ja es van presentar per primera vegada en la sessió del 19 de desembre, però no van prosperar perquè la oposició en bloc va votar-hi en contra.


Ple Municipal 19 desembre 2019
Des de llavors, s’han mantingut diverses reunions de treball que finalment han donat el seu fruit. L’equip de govern format per Esquerar Republicana de Catalunya i Blanes En Comú Podem, encapçalat per l’alcalde, Àngel Canosa, comptarà amb el recolzament de Junts per Blanes, que ha incidit especialment en el projecte d’urbanització de la Plaça dels Dies Feiners, així com del Partit dels Socialistes de Catalunya, que ha posat en valor incentivar mesures de sostenibilitat ecològica als equipaments municipals.

Respecte el pressupost presentat el desembre passat, hi ha hagut alguns canvis de partides, i la més destacada és la que inclou la dotació de 158.000 € per a l’adequació de tres pisos més destinats a Emergències Socials, al bloc dels antics mestres de l’Escola Carles Faust.

Inversions més destacades Pressupost Municipal 2020
Import
Avinguda Vila de Madrid (Zona Turística): Treballs preliminars i obra de superfície
1.000.000 €
Campanya d’Asfaltat Vies Públiques i altres reposicions 370.000 €
Noves Infraestructures i millores al Barri de Valldolig 795.000 €
Nou edifici Prefectura Policia Local i Protecció Civil: Treballs preliminars, estudis i projectes 200.000 €
Noves Instal·lacions Esportives 250.000 €
Piscina Municipal: treballs preliminars, estudis i projectes 150.000 €
Protecció i Millora Medi Ambient: redacció i execució projectes de millora edificis municipals per implantar energies renovables 350.000 €
Adequació tres pisos per Emergències Socials 158.000 €

Treballs previs a la Plaça dels Dies Feiners i Millores en Medi Ambient

L’Ajuntament de Blanes ha contactat amb una empresa especialitzada, que farà una exploració amb georadar al subsòl del Jaciment Romà del Padrets per detectar d’una manera encara més precisa on es poden localitzar les restes que properament sortiran a la llum amb un intens treball d’excavació. La mateixa tècnica es farà servir per examinar el subsòl de la Plaça dels Dies Feiners, i així poder determinar de la manera més exhaustiva possible la importància de les restes que puguin haver-hi.


Plaça dels Dies Feiners
A més a més d’aquest estudi preliminar i, comtat amb el suport de l’Arxiu Municipal de l’Ajuntament de Blanes, s’elaborarà un informe que determini quines són les actuacions a efectuar a la Plaça dels Dies Feiners. Serà així, d’aquesta manera, que es donarà resposta a un requeriment veïnal i polític que sempre ha prioritzat que la Plaça dels Dies Feiners és mereixedora d’una actuació preferent. Els treballs preliminars de les obres d’urbanització de la Plaça dels Dies Feiners compten amb un pressupost de 340.000 €, i la consignació inicial que s’ha inclòs als Pressupostos Municipals 2020 puja a 90.000 €.

Per la seva banda, el suport del Partit dels Socialistes de Catalunya està vinculat a les accions que efectuï l’Ajuntament de Blanes en l’àmbit de la protecció i millora del Medi Ambient. En aquest sentit, la partida pressupostària que s’ha consignat és de 350.000 €, i es destinaran per a la redacció i execució de projectes de millora en edificis de titularitat municipal per implantar energies renovables i processos que optimitzin el seu ús eficient.

Altres punts inclosos a l’ordre del dia del ple

El ple municipal d’aquest 30 de gener presenta un total de nou punts a l’ordre del dia, inclòs el darrer apartat de Precs i Preguntes dels grups polítics amb representació municipal. A banda de l’aprovació dels pressupostos 2020, tres dels altres punts que poden generar debat són tres mocions. La primera l’han presentat Junts per Blanes i Esquerra Republicana de Catalunya per rebutjar la resolució de la Junta Electoral Central respecte el MHP de la Generalitat, Quim Torra, i l’eurodiputat Oriol Junqueras.


La segona proposta d’acord l’ha presentat Ciutadans per demanar que es facin públiques les agendes d’Alcaldia i els regidors de l’equip de govern. Per últim, la tercera moció és del Partit dels Socialistes de Catalunya, i és per rebutjar la supressió dels Jutjats de Violència Contra les Dones. El ple municipal corresponent a aquest mes de gener està previst que comenci a la seva hora habitual, les 7 del vespre, a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes.
Data de realització: 01/28/2020 | Data de la darrera actualització: 01/28/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300