Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Allau d’inscripcions a Blanes per participar en la neteja de residus pel Temporal Glòria: prop de 1.000 inscrits


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/29/2020 04:55:50 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Allau d’inscripcions a Blanes per participar en la neteja de residus pel Temporal Glòria: prop de 1.000 inscrits

El termini per apuntar-s’hi s’esgota aquest dijous, ja que la jornada popular ciutadana es farà el divendres 31 de gener al matí amb voluntaris i voluntàries de totes les edats

El Departament de Residus de l’Ajuntament de Blanes està rebent aquests dies un allau de trucades i correus electrònics de ciutadans i ciutadanes del municipi. Són els voluntaris i voluntàries que volen participar en la Jornada de Neteja Ciutadana Popular que ha programat el consistori per aquest proper divendres 31 de gener de 9’30 a 13’00 h del matí per recollir els residus que han quedat dipositats a les platges blanenques pel Temporal Glòria


Residus a la platja de Sa Palomera
Fins el moment ja hi ha inscrites prop de 1.000 persones, una xifra que podria incrementar-se tenint en compte que s’ha donat temps fins aquest dijous al migdia per poder apuntar-s’hi. Hi haurà gent de totes les edats: des nens i nenes fins a jubilats i jubilades. El gruix més important el configuren estudiants de diversos centres educatius públics i privats de Blanes, que participaran acompanyats del respectiu professorat.

També vindran des d’una mica més lluny, com per exemple un grup de prop d’un centenar d’estudiants d’ESO d’un col·legi de Girona, molt sensibilitzats amb les conseqüències del Temporal Glòria, que divendres es traslladaran fins a Blanes. A banda d’escolars, també hi ha molta presència de voluntaris i voluntàries que pertanyen al teixit associatiu del municipi: des d’entitats esportives i socials fins a associacions de veïns, passant per col·lectius prou singulars i de tota mena.

Jornada de Neteja el divendres 31 de gener de 9’30 a 13’00 h.

El Departament de Residus de l’Ajuntament de Blanes està centralitzant aquesta activitat per poder coordinar la logística. La neteja s’ha programat per aquest proper divendres 31 de gener, des de les 9’30 del matí i fins les 13’00 h del migdia. El punt de trobada, on se centralitzarà l’acció, serà a la Platja de Sa Palomera. Aquí s’hi instal·larà una carpa informativa on es repartiran guants i bosses per fer la recollida i facilitar la tasca a tothom qui vulgui contribuir-hi.

Hi haurà 11 monitors i monitores, l’equip del Departament de Residus de l’Ajuntament de Blanes, identificats amb armilles grogues. Seran ells i elles els qui s’encarregaran de distribuir els grups de voluntaris i voluntàries i assignar-los els trams de platja per poder netejar-la en tota la seva extensió. A mesura que vagin finalitzat la tasca, podran dipositar els residus que vagin recollint en espais habilitats al llarg de tota la platja.


D’aquesta manera es facilitarà que posteriorment passin els operaris de l’empresa de neteja municipal, NORA, i recullin els residus per transportar-los als corresponents abocadors. A diferència d’altres municipis, a Blanes es recolliran tant els residus inorgànics –plàstics i deixalles- com els orgànics –canyes, pinyes, troncs, branques, etc-, les restes vegetals que es duran a la Planta de Compostatge de Santa Coloma de Farners.

Tothom qui vulgui pot afegir-se a l’acció ciutadana, tan sols cal que es posi en contacte amb el Departament de Residus de l’Ajuntament de Blanes. Es tracta de poder fer una previsió del nombre de persones que hi participaran, i així tenir suficient material de suport disponible. Per contactar-hi es pot fer telefònicament trucant al 972 379 331, o bé mitjançant correu electrònic: residus@blanes.cat Les inscripcions es tancaran aquest dijous, 30 de gener, a les 14 h, les dues de la tarda.
Data de realització: 01/29/2020 | Data de la darrera actualització: 01/31/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300