Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes celebra el 90è Concurs de Pessebres amb el lliurament dels premis del Nadal 2019-2020


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/29/2020 09:01:08 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes celebra el 90è Concurs de Pessebres amb el lliurament dels premis del Nadal 2019-2020

En pessebres artístics s’ha premiat un espectacular muntatge de Luís Segura, habitual guanyador en anteriors edicions, i en populars ha guanyat un altre conegut pessebrista, Quim Romero

El proper diumenge 2 de febrer se celebra la Festa de la Candelera, que popularment marca la data en què s’han de desmuntar els pessebres de totes les llars. Seguint aquesta tradició, en les dates properes a la Candelera, l’Agrupació Pessebrista de Blanes organitza cada any el lliurament de premis del concurs que organitza pels volts de les festes de Nadal.


Centre Catòlic, diumenge 26 de gener
En aquesta ocasió, l’acte va tenir lloc el passat diumenge, a la Sala Gran del Centre Catòlic, plena de gom a gom. Des de fa dècades, l’acte del lliurament de premis es viu amb la mateixa il·lusió per part de la canalla i la gent gran, perquè absolutament tothom qui hagi participat s’enduu algun obsequi, sigui petit o adult: la característica bossa de xuxes amb llaminadures i un trofeu artístic confeccionat expressament per a la ocasió.


L'alcalde, el president de l'Agrupació Pessebrista i el rector
de la Parròquia Santa Maria, amb uns dels guardonats al concurs
Aquests guardons solen provocar més d’una situació divertida i entranyable, sobretot les que protagonitzen els infants, que paren més atenció i valoren molt millor al primer element que no pas al segon. Enguany, a més a més, s’ha celebrat una edició molt significativa, ja que ha arribat a una contrastada veterania: el 90è Concurs de Pessebres de Blanes.

Gairebé un segle promovent la confecció de pessebres

Abans de començar el lliurament de premis un dels membres del jurat, Pere Robert, va descriure els trets més destacats de l’edició d’enguany, i en aquest sentit un d’ells és que ha augmentat la participació. Aquest Nadal 2019-2020 han participat 70 pessebres, mentre que en canvi l’any passat en van ser 59.


Luis Segura, guanyador Primer Premi Pessebres Artístics
L’Agrupació Pessebrista de Blanes, amb el suport de l’Ajuntament, ha contribuït a mantenir viva aquesta tradició, a camí entre la religió i l’expressió popular artística, que encara es manté a moltes llars. L’acte el va encapçalar l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat del president de l’Agrupació Pessebrista, Jaume Sagrera, i del rector de la Parròquia Santa Maria, Enric Roura.

Classificacions Premiats i Finalistes

Hi ha dues categories principals: l’artística i la popular, i cada any el jurat ho té francament difícil per poder destriar-ne la classificació, perquè les espectaculars composicions rivalitzen en originalitat i majestuositat. En pessebres artístics el guanyador del primer premi ha estat tot un veterà, que ja ha guanyat en anteriors edicions. Es tracta de Luís Segura, qui ha elaborat un magnífic muntatge, seguit en segon lloc per Quim Romero, que precisament ha guanyat el primer premi en l’altra categoria principal del concurs: la popular.


Quim Romero, guanyador del Primer Premi Pessebres Populars,
acompanyat de son fill, el regidor Kim Romero
A banda d’aquestes dues principals categories, també hi ha la popular per a associacions i entitats per un costat, així com la categoria infantil/juvenil per un altre. Abans de procedir al lliurament de premis, l’Agrupació Pessebrista va voler recordar la figura d’un membre de l’entitat desaparegut aquest any, Joan Roger, lliurant-li a la seva vídua un reconeixement. També es va fer entrega a l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, d’un dels trofeus editats enguany, en agraïment a la contribució que segueix fent l’Ajuntament de Blanes perquè es mantingui la tradició a través del pessebre monumental.


La presidenta de l'AVV La Plantera, Antònia Coll, recull el
Primer Premi Pessebres Entitats i Associacions
90è Concurs de Pessebres de Blanes – Nadal 2019-2020

Categoria Popular :
  - Primer Premi: Quim Romero
  - Segon Premi: Can Bruno
  - Segon Premi: Joel Ristol
  - Tercer Premi: Josep Ma Borràs
  - Tercer Premi: Cosins Aladern Aleñà
  - Finalistes: Martí i Marcel Serra, Eva Ros, Martí Busquets, Consuelo Rodríguez, Farmàcia Vives-Bartrina, Jan Arroyo i Lua Rubio.

Categoria Artística :
  - Primer Premi: Luís Segura
  - Segon Premi: Quim Romero
  - Segon Premi: Miquel Puigdomènech
  - Tercer Premi: Gregorio Morales
  - Tercer Premi: Alba i Noa Baltrons
  - Premi Especial: Àngeles Rey
  - Finalistes: Cecília Morales, Rafi Lópoez i Anna Palenciano.

Categoria Popular Associacions i Entitats :
  - Primer Premi: AVV La Plantera
  - Segon Premi: Col·legi Santa Maria
  - Tercer Premi: Parròquia Sagrada Família
  - Tercer Premi: Voluntariat Col·legi Santa Maria
  - Finalistes: Edifici Miramar, Església Santa Anna, Col·legi Cor de Maria, Biblioteca Comarcal,
  - Premi Especial: Col·legi Santa Maria, Alumnes d’Infantil
  Categoria Infantil / Juvenil
   - Primer Premi: Núria Gubert Ros
   - Segon Premi: Germans Marimon
   - Tercer Premi: Asier i Idoia Maresma
   - Tercer Premi: Eric Capel
   - Finalistes: Paula Carnicero Rams, Martina Calatrava, Pol Robert, Carla Casquet, Simona Soley, Laura Domínguez, Maria Ortas, Carla i Aleix Lladó i Cora i Mar Roura.
  Data de realització: 01/29/2020 | Data de la darrera actualització: 01/29/2020

  © Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

  Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

  Inici de la pàgina

  © Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300