Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes recorda la figura de Mahatma Gandhi en el ‘Manifest per la Pau’ 2020 que s’ha llegit avui


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/30/2020 07:31:38 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes recorda la figura de Mahatma Gandhi en el ‘Manifest per la Pau’ 2020 que s’ha llegit avui

Aquesta tarda, mitja hora abans que comencés el ple, s’ha fet la lectura del manifest, un nou acte inclòs al cicle de la ‘Setmana per la Pau’ de Blanes

Aquesta tarda de dijous, mitja hora abans que comencés el ple municipal, Blanes ha celebrat un nou acte inclòs dins el cicle de la ‘Setmana per la Pau 2020’ que s’està celebrant en aquest municipi durant aquests dies. En aquesta ocasió s’ha tractat de la lectura del ‘Manifest per la Pau 2020’, un acte institucional que s’ha acollit al Passeig de Dintre, davant l’edifici consistorial.


Lectura Manifest per la Pau 2020
L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i el regidor de Nova Ciutadania i Solidaritat, Miky Corregidor, han encapçalat l’acte acompanyats de regidors i regidores. També han participat membres de la Comissió de Cooperació, Solidaritat i Cohesió Social, així com de les comunitats representades en la Taula Interreligiosa, els dos col·lectius que donen suport en la ‘Setmana per la Pau’, organitzada pel Departament d’Acció Social, Igualtat, Nova Ciutadania i Solidaritat.

72à aniversari de la mort de Mahatma Ghandi

Aquest dijous 30 de gener, coincidint amb l’aniversari de la mort de Mahatma Ghandi -figura mundialment reconeguda com a màxim exponent de la lluita pacífica-, se celebra el Dia Mundial Escolar de la No Violència i la Pau. Per això, el ‘Manifest per la Pau 2020’ s’ha dedicat en aquesta ocasió a la seva figura i al valuós legat que va deixar a la humanitat, un home d’obligat record per no oblidar el què va ensenyar i predicar amb les seves accions.

Al manifest s’explica que, malauradament, encara no es pot dir que l’objectiu que va iniciar Ghandi envers la consecució de la pau s’hagi pogut aconseguir, recordant fets tan actuals com la violència de gènere, el terrorisme, o la destrucció del medi ambient. Per això, s’ha recordat la seva màxima: “’Sigues el canvi que vols veure al món’, deia Ghandi: És infinitament important que siguem agents del canvi d’una societat injusta cap a una societat empàtica i pacífica.”


La tècnica del Servei de Primera Acollida, Núria Lavado,
llegeix el 'Manifest per la Pau 2020'
El text ha continuat convidant a passar a l’acció: “Comencem el canvi des de la llavor, des de l’educació on el bon diàleg ha d’estar present i ha de ser notori. On la cultura de pau, els drets humans i els seus valors entre els infants i joves ja no sigui una assignatura pendent, sinó una assignatura assolida i ferma. Per petits que siguin, els infants també són agents del canvi i juguen un paper molt important en el present i en el futur”.

Tanmateix, no s’oblida dels qui són més grans: “Pel que fa a nosaltres, els adults, seguim mostrant que un món millor no és una bonica utopia, sinó que és possible. És possible entendre’ns, agermanar-nos i organitzar-nos per estirar la mà a qui més ho necessita i per seguir lluitant i cridant ben fort que la Pau no s’hauria d’exigir, que la Pau i la No Violència hauria de ser la nostra realitat”.

Per últim, s’ha recordat una altra frase cèlebre: “Un altre Món és Possible, i Viure en Pau també”, i s’ha tancat la lectura del ‘Manifest per la Pau 2020’ demanant el compromís de tothom, petits i grans, per fer realitat aquest somni, aconseguir-ho per a tots i totes aquelles que volen somriure. El manifest l’ha llegit la tècnica del Servei de Primera Acollida de Blanes, Núria Lavado.


Abans i després d’escoltar el manifest, l’acte s’ha completat escoltant dues cançons prou emblemàtiques, que han ajudat a poder inspirar-se i imbuir-se de tot el què significa cercar la Pau i la No Violència. En primer lloc ha sonat el què ja es pot considerar l’himne universal del pacifisme, l’”Imagine” de John Lenon, interpretat en aquest cas en hebreu i en àrab per boca dels cantants Noa i Khaleb. Després, per cloure la trobada, ‘Obriu les portes’, de Txarango, que convida a reflexionar sobre el drama de les persones migrades que perden la vida cercant un món millor.


Els actes de la ‘Setmana per la Pau 2020’ de Blanes es tancaran demà divendres amb el darrer inclòs al cicle. Es tracta de la ‘III Marxa per la Pau’, que sortirà a les 8 del vespre des de davant la Biblioteca Comarcal de Blanes, i farà un recorregut pel centre de la vila fins arribar davant l’Ajuntament de Blanes, on es farà la cloenda.
Data de realització: 01/30/2020 | Data de la darrera actualització: 01/30/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300