Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’equip de govern de Blanes (ERC i BECP) aprova els Pressupostos 2020 amb el suport del PSC i JxB


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/30/2020 09:42:31 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’equip de govern de Blanes (ERC i BECP) aprova els Pressupostos 2020 amb el suport del PSC i JxB

En la sessió també ha prosperat per unanimitat un nou text del projecte del POUM aprovat fa uns mesos, després que s’hi ha incorporat una modificació que ha demanat el govern estatal

L’Ajuntament de Blanes ha aprovat avui al vespre els Pressupostos Municipals d’aquest any 2020 per 18 vots a favor: els de l’equip de govern (Esquerra Republicana de Catalunya i Blanes En Comú Podem) i els del Partit dels Socialistes de Catalunya i Junts per Blanes. Per la seva banda, els tres regidors de Ciutadans han votat en contra.


Aprovació Pressupostos Municipals 2020
Abans de sotmetre-ho a votació el regidor d’Hisenda, Carlos Garzón, ha exposat els punts més destacats dels comptes municipals per enguany. Els pressupostos municipals d’aquest 2020 sumen 54.535.014’06 €, i inclouen una partida de 3.743.000 € per a inversions. Una de les partides més importants en inversions és la que es destina als treballs preliminars i obra de superfície de l’Avinguda Vila de Madrid, al cor de la Zona Turística: 1.000.000 €.

Altres punts destacats són els primers passos perquè puguin ser realitat dos altres projectes dels quals també fa temps. El futur edifici que ha d’allotjar la Prefectura de la Policia Local i Protecció Civil i la Piscina Municipal, que tenen consignats 200.000 € i 150.000 € respectivament per iniciar els treballs preliminars i estudis previs dels projectes.


Al centre de la imatge Carlos Garzón, regidor d'Hisenda,
presentant els Pressupostos 2020
Respecte el pressupost presentat el desembre passat, hi ha hagut alguns canvis de partides. Una de les més remarcables és la que inclou la dotació de 158.000 € per a l’adequació de tres pisos més destinats a Emergències Socials, al bloc dels antics mestres de l’Escola Carles Faust.

Punt per urgència pel Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM)

A banda dels pressupostos municipals, l’altra punt destacat a l’ordre del dia ha estat un tema introduït per la via d’urgència en el ple. Tots els grups polítics municipals han aprovat per unanimitat un nou text refós del Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM) que s’ha hagut de fer per incorporar el què s’ha demanat modificar des del govern estatal. Es tracta que el POUM aprovat provisionalment el febrer del 2019 pugui prosperar.

Altres punts a l’ordre del dia del Ple Municipal

El Ple Municipal ha inclòs altres temes d’interès, principalment tres mocions presentades per sengles grups municipals. La primera, presentada per Junts per Blanes i Esquerra Republicana de Catalunya, rebutja la resolució de la Junta Electoral Central respecte el president de la Generalitat, Quim Torra, i l’eurodiputat Oriol Junqueras. La proposta d’acord ha prosperat per 13 vots a favor (ERC, BECP i JxB); el PSC s’ha abstingut (5 vots) i Ciutadans ha votat en contra (3 vots).


Ple Municipal 30 de gener 2020
La segona moció, del grup municipal de Ciutadans, s’ha aprovat per unanimitat, i fa referència a que es facin públiques les agendes d’Alcaldia i els regidors de l’equip de govern. Per últim, la tercera proposta d’acord que també ha prosperat per unanimitat, l’ha presentat el PSC per rebutjar la supressió dels jutjats de violència contra la dona.

Val a dir que al llarg de tot el ple un dels temes que ha estat tractat en nombroses ocasions per part de diversos regidors i regidores ha estat com ha afectat a Blanes el Temporal Glòria durant la setmana passada. Tothom ha coincidit en lloar i agrair la magnífica tasca dels cossos de seguretat i emergència, que no van escatimar hores per fer front a les extremes situacions que va provocar.
Data de realització: 01/30/2020 | Data de la darrera actualització: 01/30/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300