Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Medi Ambient de l’Ajuntament de Blanes col·labora amb el CEAB i la cocteleria ‘Oh La Laa’ en un cicle de xerrades


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/30/2020 08:24:38 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Medi Ambient de l’Ajuntament de Blanes col·labora amb el CEAB i la cocteleria ‘Oh La Laa’ en un cicle de xerrades

El cicle de cinc conferències, impulsat per la Cocteleria de Blanes ‘Oh La Laa’, té la posidònia com a tema central i s’encetarà aquest divendres, 31 de gener

L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Blanes, en col·laboració amb el Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC) i la Cocteleria ‘Oh La Laa’, ha donat suport a una interessant experiència que suma divulgació i entreteniment alhora. Es tracta d’un cicle de cinc xerrades que començaran a fer-se aquesta setmana i s’allargaran fins al proper mes de maig, i que s’allotjaran a l’establiment de restauració situat a la zona portuària, un dels espais més emblemàtics de la vila on comença la Costa Brava.

El nexe comú de totes les xerrades que es faran és la posidònia, un tema en el qual ja porta treballant-hi des de fa temps la coneguda cocteleria de Blanes ‘Oh La Laa’. El projecte #CuidoLaPosidònia neix d’una reflexió sobre la necessitat de contribuir en la conservació de tot allò que dóna vida a la humanitat al Mediterrani, fer créixer l’establiment de restauració fent coses útils pel seu entorn més proper.


Xerrada CEAB sobre la posidònia a la cocteleria 'Oh La Laa'
Els responsables de la cocteleria situada arran de mar s’han plantejat un canvi de perspectiva respecte la responsabilitat que entenen que necessàriament s’ha d’exercir si es vol ser coherent amb una determinada manera de pensar. Per això, volen trencar l’estereotip d’omplir-se la boca amb frases fetes com ara ‘Gaudeix de la Costa Brava’ i fer alguna cosa de profit per retornar realment a la costa i al mar Mediterrani tot el què aquest està aportant a la humanitat des de fa milers d’anys

Va ser així, d’aquesta manera, com va sorgir la necessitat de crear una ‘Marca Responsable’ amb el Medi Ambient. El seu interès és innovar, adaptar-se als nous canvis i comportaments de la societat, ser un indicatiu de qualitat, millorar l’entorn més pròxim allà on hi hagi un ‘Oh La Laa’. Alhora, l’objectiu és arrelar en aquesta consciència i atraure l’atenció d’un públic més pròxim i conscienciat amb el medi ambient.


Un decidit punt de partida va tenir lloc a finals de l’any passat, coincidint amb les activitats de la Setmana de la Ciència organitzada pel Centre d’Estudis Avançats de Blanes. Una de les activitats ja es va allotjar a la Cocteleria ‘Oh La Laa’, on una científica del CEAB va protagonitzar una xerrada sobre la posidònia.
Cicle de xerrades sobre la Posidònia de gener a maig

Ara, el nou cicle de xerrades que donarà continuïtat a aquesta primera trobada del 2019 s’encetarà aquest divendres 31 de gener, amb la que du per títol ‘Quins impactes amenacen les praderies de Posidònia Oceànica?’, i anirà a càrrec de Candela Marco-Méndez, investigadora del Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC). L’acte s’encetarà amb una benvinguda a càrrec de la tinent d’alcalde de Salut, Medi Ambient i Protecció i Benestar dels Animals, Marina Vall-Llosada.

La regidora de l’Ajuntament de Blanes ha lloat la iniciativa de la cocteleria blanenca, posant-la com exemple de ‘negoci responsable i respectuós amb el medi ambient’, i ha desitjat que sigui l’inici d’una fructífera col·laboració entre l’administració pública i una empresa privada. L’acompanyarà en la benvinguda Àlex Mena, responsable de màrqueting de la cocteleria ‘Oh La Laa’, qui al seu temps també ha agraït la col·laboració mostrada tant del consistori blanenc com del CEAB per fer possible que el ‘Projecte Posidònia’ vagi creixent poc a poc.


Les següents xerrades del cicle s’han programat pel 21 de febrer, el 27 de març, el 24 d’abril, i en una data encara per determinar del mes de maig. Totes cinc xerrades tindran lloc a la mateixa hora, 2/4 de 8 del vespre, i es preveu que s’allarguin fins a 2/4 de 9. A l’estil de l’experiència ‘Pint Of Science’, es tracta que els assistents a la xerrada puguin aprofundir sobre diferents aspectes relacionats amb la posidònia, alhora que passen una estona entretinguda amb el còctel i una tapa que s’han pensat per fer maridatge, a càrrec de ‘Bites & Cocktails’, col·laboradors del projecte.

L’origen del Projecte Posidònia

Alguns dels motius i valors de la posidònia pel qual la cocteleria ‘Oh La Laa’ s’hi sent identificada com a marca són diversos símils empresarials, ja que en primer lloc es tracta d’una espècie innovadora que s’ha adaptat des de fa milers d’anys del medi terrestre a l’aquàtic. A més a més, la posidònia té la capacitat de filtrar l’aigua, fet que contribueix a que aquesta sigui més cristal·lina, entenent-se per tant que aquest és un element de qualitat.

D’altra banda, la posidònia té la capacitat d’arrelar profundament allà on creix, i alberga tota mena d’espècies ben diferents, per tant se la pot considerar com un identificatiu de diversitat. Per últim, també es destaca la seva capacitat d’alterar el seu entorn més pròxim per millorar-lo, donant vida. Identificat amb el hashtag #CuidoLaPosidonia, el projecte social i responsable consisteix doncs en dur a terme activitats d’interès general al conjunt de la ciutadania per aconseguir una major conscienciació en matèria mediambiental, especialment en el medi marí.


En l’organització del cicle de xerrades #CuidoLaPosidonia, a banda de la cocteleria ‘Oh La Laa’, també participen i col·laboren l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Blanes, La Fàbrica del disseny, Blanes Sub, Bites&Cocktails, Floristeria Punt de Llum, Sarapaca, Enfoca y Dispara, Ketleds i Alex Mena-Màrqueting Digital.
Data de realització: 01/30/2020 | Data de la darrera actualització: 01/30/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300