Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, participa en una reunió d’ajuntaments selvatans sobre el Temporal Glòria


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/30/2020 04:33:08 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, participa en una reunió d’ajuntaments selvatans sobre el Temporal Glòria

La trobada s’ha fet al Consell Comarcal de la Selva amb representants dels consistoris d’aquest territori, on s’ha valorat inicialment en 70 M€ els danys causats pel temporal

Aquest migdia ha tingut lloc a la seu del Consell Comarcal de la Selva una reunió que ha aplegat representants dels 26 municipis que componen aquest territori. L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, ha participat en la trobada, acompanyat del regidor del Gabinet d’Alcaldia i membre del Consell Comarcal, Albert Sanz.


Reunió Consell Comarcal de la Selva
L’objectiu de la sessió de treball ha estat fer una primera estimació dels danys provocats pel Temporal Glòria, que va afectar la setmana passada les comarques gironines i part de les Terres de l’Ebre. En aquest darrer sentit, les primeres xifres provisionals sobre la valoració dels danys ocasionats pugen a uns 70 milions d’euros arreu de la comarca, sumant els béns públics municipals i els béns privats.

Estimacions inicials de danys ocasionats pel temporal a Blanes: 1’5 M€

En el cas de Blanes, encara no s’ha tancat la valoració de les repercussions que hi ha hagut al municipi relacionades amb l’administració local. Tot això, sense comptar les reparacions que han d’assumir les administracions supramunicipals en altres danys que s’han patit a la població, de les quals tampoc se’n saben encara xifres definitives. Es tracta majoritàriament de infraestructures: la reconstrucció dels dos ponts sobre la Tordera que unien Blanes i Malgrat per carretera i per tren; el tram d’uns 30 metres d’amplada del dic de recer exterior que va col·lapsar; i d’altres petits desperfectes a les platges.


Àngel Canosa ha valorat molt positivament la trobada amb els seus homòlegs als municipis selvatans, anàloga a la que també va assistir el batlle blanenc dimarts passat a Fogars de la Selva amb el mateix objectiu. Segons l’alcalde de Blanes: “Estic convençut que la suma d’esforços entre els municipis, administracions i institucions faran possible que puguem aconseguir superar aquest malson que ha suposat per a tots i totes nosaltres el pas del ‘Temporal Glòria’”.

D’altra banda, Àngel Canosa també ha remarcat: “L’exemple que ens ha donat la ciutadania al actuar amb Seny i Sentit Comú, l’hem d’aplicar també les administracions i tots els qui tenen alguna responsabilitat per aconseguir aquest desitjat retorn a la normalitat”. Durant els dies del temporal, així com durant aquesta setmana, l’alcalde de Blanes ja ha mantingut diverses reunions i contactes telefònics per seguir treballant per pal·liar els efectes del temporal.


D’entre tots els danys causats, el què ara per ara preocupa més a l’Ajuntament de Blanes, per les repercussions que està tenint en un gran nombre de ciutadans i ciutadanes, és restablir el servei de tren entre Blanes i Malgrat de Mar. La reunió que s’ha fet avui a Santa Coloma de Farners l’han encapçalat el delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Pere Vila; el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; i el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu. També han participat Raül Morales, director dels Serveis Territorials de Presidència; Albert Ballesta, director dels Serveis Territorials d’Interior; Elisabet Sánchez, directora dels Serveis Territorials del DARP; i Àlex Rocas, responsable de la Demarcació Territorial de Girona de l’Agència Catalana de l’Aigua.
Data de realització: 01/30/2020 | Data de la darrera actualització: 01/30/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300