Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes celebra la ‘III Marxa per la Pau’, una iniciativa única a Catalunya que uneix totes les religions de la vila


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/01/2020 08:56:47 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes celebra la ‘III Marxa per la Pau’, una iniciativa única a Catalunya que uneix totes les religions de la vila

Centenars de persones van participar en la marxa d’ahir al vespre que va recórrer el centre del municipi, en el darrer acte que ha tancat el cicle de la ‘Setmana per la Pau 2020’

La ciutat on comença la Costa Brava va celebrar ahir al vespre un acte que, poc a poc, està guanyant-se el seu espai propi a l’agenda d’activitats de principis d’any. Es tractava de la ‘III Marxa per la Pau’, que aquest passat divendres va tancar el cicle de la ‘Setmana per la Pau 2020’ celebrada a Blanes des del passat dilluns, amb una activitat cada dia.


Sortida III Marxa per la Pau de Blanes
La ‘III Marxa per la Pau’ va sortir a quarts de nou de la nit des de davant la Biblioteca Comarcal, encapçalada per una pancarta amb el lema al·lusiu de l’activitat. Com a novetat, enguany es van encendre torxes per anar il·luminant el camí, que els va conduir fins el Passeig de Dintre, davant l’Ajuntament de Blanes on va finalitzar el recorregut que l’havia dut pel Passeig de la Marina, Sa Palomera, Plaça Catalunya, Passeig de Mar i Carrer Ample. Al llarg de tot el recorregut van escortar la seguretat de la marxa efectius de la Policia Local de Blanes.


Benvinguda a càrrec del regidor de Nova Ciutadania
i Solidaritat, Miky Corregidor
Abans d’encetar-la, el moderador de la Taula Interreligiosa de Blanes, Manel Tremprado, va fer una breu presentació, i al llarg del recorregut es van fer dues parades que van comptar amb lectures de textos, cants i balls a càrrec de diversos representants de les comunitats religioses. La primera aturada es va fer a la Plaça dels Països Catalans, i van haver intervencions de l’Església Evangèlica Baptista, l’Església Evangèlica de Filadèlfia, i l’Assemblea de Déu Koinonia.

Prop de Sa Palomera es va fer la segona aturada, i van participar-hi membres de la Comunitat Islàmica de la Mesquita Rahma i de la Parròquia Santa Maria. Finalment, un cop arribats davant l’Ajuntament de Blanes, va haver una intervenció musical a càrrec del Centre Cristià FEAM. Més concretament, van interpretar amb el seu habitual virtuosisme i perfecció, tres cançons molt especials: Oh Happy Day, Consejos i Em dones forces, corejades i inclús ballades pel públic.


La ‘III Marxa per la Pau’ de Blanes la van encapçalar l’alcalde, Àngel Canosa, i el regidor de Nova Ciutadania i Solidaritat, Miky Corregidor, que van fer uns breus parlaments al principi i en la cloenda, agraint la implicació de tothom que havia fet possible que, per tercer any consecutiu, l’esdeveniment hagi estat un nou èxit. La trobada es va tancar d’una manera prou dolça i agraïda per tothom: amb una xocolatada popular que es va oferir com a punt i final.

Una experiència única a Catalunya, amb les religions de Blanes

La ‘Marxa per la Pau’ de Blanes és una iniciativa única a Catalunya, ja que suma la participació de totes les comunitats religioses presents al municipi. Aquest 2020 és el tercer any consecutiu que s’ha organitzat, i compta amb la implicació de les diferents creences que conviuen al municipi constituïdes en la Taula de Comunitats Interreligioses de Blanes.


L'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, en la cloenda de la
III Marxa per la Pau
Les arrels, els antecedents d’aquest acte, cal anar a buscar-los a finals dels anys 90, quan ja es feia una experiència que unia participants de tres parròquies catòliques i de l’Església Evangèlica Baptista: la Marxa per la Pau. Tot i els bons resultats que tenia, la iniciativa es va deixar de fer, després que la darrera vegada s’havia celebrat el desembre de 2016. Prenent-ho com a referència, durant el 2017 totes les comunitats religioses del municipi van prendre el compromís de recuperar-la i millorar-la.


Els músics i cantants del Centre Cristià FEAM,
interpreten una de les tres cançons que van oferir
Així és com va ressorgir la idea de posar-se mans a l’obra i d’organitzar-la de nou, però amb un afegit qualitatiu en relació a la que s’havia estat fent els darrers anys: comptar amb la participació de tothom sense excepció. Per això, si bé aquest 2020 ha estat el tercer any consecutiu en què ha unit totes les religions, comptant des dels seus principis ha estat la 21a edició de la marxa.


Data de realització: 02/01/2020 | Data de la darrera actualització: 02/01/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300