Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes, capital de la dansa catalana durant aquest cap de setmana amb el III Concurs de Dansa al Teatre


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/08/2020 11:41:39 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes, capital de la dansa catalana durant aquest cap de setmana amb el III Concurs de Dansa al Teatre

Des d’aquest passat divendres i fins diumenge a la nit, el Teatre de Blanes reuneix 32 escoles de dansa d’arreu de Catalunya i, per primera vegada, de València: 481 ballarins i ballarines

El Teatre de Blanes és des d’ahir divendres i durant tot el cap de setmana la capital de la dansa amb la celebració del III Concurs de Dansa Vila de Blanes, que s’allotja per tercer any consecutiu al municipi on comença la Costa Brava. El bo i millor del territori català s’aplega aquests dies al municipi gironí, amb un total de 481 ballarins i ballarines que pertanyen a 32 escoles de dansa d’arreu de Catalunya i, per primera vegada en aquest certamen, de València.


Teatre de Blanes; dissabte al matí
III Concurs de Dansa Vila de Blanes
En tan sols tres anys, el concurs ha triplicat el nombre de centres de dansa que hi participen: al 2018 van ser-hi 18 escoles, al 2019 un total de 23 escoles, i enguany 32 centres. En total, després que el concurs finalitzi el vespre de demà diumenge, s’hauran fet 392 passes, un espectacle sense fi que permet al privilegiat públic assistent tenir un tasteig del talent que s’aplega arreu del territori català.

Un prestigiós Jurat, Màster Class i Sessions de Coaching

Una altra novetat és la incorporació de sessions de Master Class pels Ballarins Pre Professionals, així com sessions individuals de Coaching. Les impartiran destacades figures del món de la dansa a Europa: Catherine Allard, ballarina i coreògrafa belga i actual directora artística de la companyia IT Dansa, així com la professora de dansa Cathy Martin, de l’Elmuhrst Ballet School i el Royal Ballet School de Londres.


Totes dues formen part d’un prestigiós jurat que encapçala Elias Garcia, director artístic de l’Acadèmia del Ballet de Catalunya. També formen part del jurat David Campos, del Ballet de Catalunya; Mandy Guidi, de l’IAB d’Escòcia; Anna Pujol, del Corello Centre de Dansa; i Camille Granet, de l’Atteneo de la Dansa Siena, a França. Seran ells i elles qui decidiran els ballarins i ballarines que rebran les prop de 1.300 distincions que es lliuraran al llarg de tres dies.

El III Concurs de Dansa Vila de Blanes es va encetar aquest passat divendres al migdia en una primera sessió que es va allargar ahir fins quarts d’11 de la nit. Avui dissabte la segona jornada s’ha reprès a quarts de 9 del matí i seguirà en un non stop que finalitzarà a la nit amb una de les primeres sessions de Coaching per a ballarins pre professionals. Demà diumenge es reprendrà l’activitat a quarts de 9 del matí fins les 9 de la nit.

Gala del III Concurs de Dansa Vila de Blanes diumenge al vespre

El darrer ingredient del pastís serà la Gala del III Concurs de Dansa Vila de Blanes demà diumenge a les 9 de la nit, que comptarà amb la participació del Ballet de Catalunya, els Ballarins de IT Dansa, i de l’Acadèmia de David Campos. També hi seran presents ballarins i ballarins de Blanes: Henar Garcia, així com alumnes de l’Escola de Dansa Daina i de Danstudio. Un cop finalitzada la gala, es farà el darrer lliurament de premis, el més destacat perquè es tracta dels guardons que de la categoria Pre Professionals.


Organitzat per l’Escola de Dansa Elancé, compta amb la col·laboració de l’Esbart Joaquim Ruyra, l’Escola de Dansa Daina i Danstudio, i amb el suport del Teatre de Blanes, l’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament i Àudio Selva. El concurs està obert a què el públic pugui assistir-hi, amb preus d’entrada populars que van des dels 8 € fins al 25 €, segons el nombre de sessions als què es vulgui assistir.

Exposició Fotogràfica II Concurs de Dansa Vila de Blanes

Coincidint amb la celebració del III Concurs de Dansa Vila de Blanes, també s’ha posat en marxa a la Sala Municipal García-Tornel una exposició que aplega una selecció de fotografies del II Concurs celebrat l’any passat. L’horari per visitar-la durant aquest cap de setmana és des de les 10 del matí fins les 9 de la nit.


Les sessions obertes al públic d’avui dissabte i demà diumenge són des de les 8’50 del matí fins les 10 de la nit. Les entrades es venen a la taquilla del Teatre de Blanes una hora abans que comenci el concurs. Més informació i consulta de preus i horaris al web del Teatre de la Costa Brava Sud: https://www.teatredelacostabravasud.cat/ca/programacio/c/195-iii-edicio-concurs-de-dansa-vila-de-blanes.html
Data de realització: 02/08/2020 | Data de la darrera actualització: 02/08/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300