Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’alcalde de Blanes es reunirà amb Renfe, ADIF i la Generalitat pel restabliment del servei amb Malgrat


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/08/2020 11:45:29 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’alcalde de Blanes es reunirà amb Renfe, ADIF i la Generalitat pel restabliment del servei amb Malgrat

La trobada tindrà lloc la setmana vinent, després que a partir de dilluns RENFE ha anunciat la posada en marxa de la circulació ferroviària entre Blanes i Maçanet

L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i el primer tinent d’alcalde de Mobilitat i Promoció de la Ciutat, Jordi Urgell, es reuniran la setmana vinent amb responsables de Renfe, ADIF i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de la Generalitat. L’objectiu central és tractar un dels temes que més preocupa al consistori blanenc respecte les greus conseqüències que ha tingut en aquest municipi el Temporal Glòria de finals de gener: la interrupció del servei de trens entre Blanes i Malgrat de Mar.


Una de les principals incògnites que es volen resoldre amb aquesta trobada és saber durant quan de temps restarà interrompuda la circulació de trens entre els dos municipis. Fins al moment, les úniques informacions que es tenen al respecte són les que va facilitar a l’alcalde de Blanes el vicepresident del govern català, Pere Aragonès, durant la visita que va fer al municipi coincidint amb els darrers dies del temporal.


L'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, al pàrking de l'Estació de Tren
des d'on surt el servei alternatiu d'autocars
Va ser llavors quan es va informar que el servei de tren trigarà entre 6 i 9 mesos perquè es pugui restablir, sense detallar cap altra temporalitat, i que el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat xifra en uns 5 milions d’euros el cost aproximat de la reconstrucció del pont i infraestructures necessàries. Es tractava d’una primera estimació que, lògicament, s’espera que hores d’ara ja tingui una programació i previsió més definida respecte les primeres que es van donar fa tres setmanes.

Servei Blanes-Malgrat cobert amb autocars

A primera hora del matí del passat dimecres 22 de gener una part de l’estructura del pont que uneix ferroviàriament els dos municipis va col·lapsar per l’augment del cabal de la Tordera, amb la conseqüent caiguda del servei. Des de llavors, els ciutadans i ciutadanes de Blanes i Malgrat de Mar que viatgen en tren han de cobrir aquesta distància amb autocars que RENFE ha posat a disposició dels usuaris.


El servei també s’ha completat amb diversos informadors i informadores que ajuden a resoldre els problemes amb què es poden trobar els viatgers i viatgeres. Amb tot, el conseqüent maldecap que suposa tot aquest trasbals preocupa tant al consistori com als usuaris, que han d’esmerçar molt més temps per cobrir ferroviàriament els seus viatges per treballar o estudiar, quedant en l’horitzó la incògnita sobre com afectarà econòmicament aquesta mancança durant la temporada turística.


Els contactes entre l’Ajuntament de Blanes i RENFE estan sent durant tots aquests dies fluids i constants per informar respecte el cobriment i millores en la connexió amb Malgrat i Maçanet, així com per organitzar la trobada que tindrà lloc la setmana vinent. Aquest passat divendres RENFE va confirmar la realització d’aquesta reunió, i també va informar al consistori blanenc respecte una bona notícia: el restabliment de la circulació ferroviària entre Blanes i Maçanet.

Recuperació de la Circulació Ferroviària Blanes-Maçanet

A partir del dilluns 10 de febrer es recuperarà la circulació de trens entre les estacions de Blanes i Maçanet-Massanes. El servei de dilluns a divendres en la Línia RG1 modificarà l’horari en alguns trens entre 2 i 5 minuts sobre l’horari actual i prestarà servei entre Portbou/Figueres i Blanes. D’altra banda, la Línia R1 entre Blanes i Maçanet es restableix amb un horari diferent a l’habitual per afavorir l’enllaç amb la línia R11 a Maçanet.


Derivat dels danys causats pel temporal des del passat 22 de gener, es va tallar la circulació de la línia entre Malgrat i Maçanet. Ara, a partir de dilluns vinent, el servei es prestarà de la següent manera:

R1 – RG1 (Molins – l’Hospitalet – Maçanet – Figueres/Portbou):
    - Molins - L’Hospitalet – Malgrat: Servei habitual en tren
    - Malgrat – Blanes: Servei alternatiu per carretera
    - Blanes - Maçanet: Servei tren llançadora

Més informació, als telèfons 900 41 00 41 i 912 320 320, a les xarxes socials @rodalies i @renfe, app de rodalies, renfe i els webs rodaliesdecatalunya.cat i renfe.com
Data de realització: 02/08/2020 | Data de la darrera actualització: 02/08/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300