Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Prop de 1.500 reconeixements lliurats al III Concurs de Dansa Vila de Blanes d’aquest cap de setmana


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 02/10/2020 12:39:55 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

LOGOProp de 1.500 reconeixements lliurats al III Concurs de Dansa Vila de Blanes d’aquest cap de setmana

481 ballarins i ballarines de 32 escoles de Catalunya i València han fet esdevenir el Teatre de Blanes en la capital de la dansa durant els tres darrers dies

El III Concurs de Dansa Vila de Blanes ha omplert durant aquest tres darrers dies el Teatre de Blanes de talent, passió i estimació per una disciplina artística que, especialment en aquest municipi on comença la Costa Brava, compta amb un gran nombre de seguidors i seguidores. Es tracta d’un esdeveniment que, malgrat la seva encara curta trajectòria, ha crescut exponencialment superant i millorant en cada nova edició l’anterior.


Aquest 2020 ha tornat a ser així. D’entrada, perquè el nombre d’escoles ha doblat el de fa dos anys: al 2018 van ser 12 escoles, l’any passat 23, i enguany 32 escoles de Catalunya i València. Conseqüentment, també ha augmentat el nombre de ballarins i ballarines que han actuat al Teatre de Blanes, un total de 481, quan al 2018 van ser-ne 209.

La novetat més destacada d’aquest 2020 ha estat la duració del certamen, que ha hagut d’augmentar el nombre de dies necessàriament, davant l’allau d’inscripcions registrades. Per aquest motiu, enlloc de fer-se durant un cap de setmana com en les dues primeres edicions, va començar divendres passat i es va tancar ahir diumenge a quarts d’onze de la nit, durant tres dies.

Màster Class i Sessions de Coaching i 1.500 reconeixements

També ha estat novetat en aquesta nova edició la incorporació de sessions de Master Class pels Ballarins Pre Professionals, que van actuar diumenge. Les han impartit destacades figures del món de la dansa a Europa, que formaven part del jurat del concurs: Catherine Allard, ballarina i coreògrafa belga i actual directora artística de la companyia IT Dansa, així com la professora de dansa Cathy Martin, de l’Elmuhrst Ballet School i el Royal Ballet School de Londres.

El Jurat del III Concurs de Dansa Vila de Blanes amb
l'alcalde i el regidor d'Esports, en la cloenda d'aquest passat diumenge
La resta de membres del prestigiós jurat l’han format Elias Garcia, director artístic de l’Acadèmia del Ballet de Catalunya; David Campos, del Ballet de Catalunya; Mandy Guidi, de l’IAB d’Escòcia; Anna Pujol, del Corello Centre de Dansa; i Camille Granet, de l’Atteneo de la Dansa Siena, a França. Han estat els qui han decidit els ballarins i ballarines que han rebut les prop de 1.500 reconeixements i distincions lliurades al llarg de tres dies.

També s’han entregat premis econòmics que han sumat 4.000 €, a banda de diverses beques de IB Stage, del Ballet de Catalunya i del Ballet de Siena. Val a dir que en aquesta nova edició també hi ha hagut com a novetat el lliurament del premi al millor ballarí o ballarina de Clàssic i de Contemporani. Els participants, de 8 a 20 anys, han competit en diferents disciplines: fusió, jazz, contemporani, clàssic, i la categoria de pre professionals. En aquesta darrera hi ha hagut 45 ballarins presentats, gairebé el triple que en la primera edició.


El concurs l’ha organitzat l’Escola de Dansa Elancé, amb la col·laboració de l’Esbart Joaquim Ruyra, l’Escola de Dansa Daina i Danstudio, i el suport del Teatre de Blanes, l’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament i Àudio Selva. L’esdeveniment es va tancar aquest passat diumenge amb l’entrega de guardons als ballarins i ballarines Pre Professionals que van encapçalar els membres del jurat, així com l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i el regidor de Cultura, Albert Sanz.

Gala del III Concurs de Dansa Vila de Blanes

Abans d’aquest darrer ingredient, es va oferir la Gala del III Concurs de Dansa Vila de Blanes. Va comptar amb set actuacions del Ballet de Catalunya amb direcció artística d’Elias Garcia, que van oferir un extracte de ‘Rach Pas de Deux’, interpretat per Claudia Faubel i Alfredo Ajarm. Danstudio i l’Escola de Dansa Daina van interpretar la peça ‘Ave Maria’, amb coreografia de Francesco Palmitiesta, seguit per una impactant peça titulada ‘Memoria’, coreografiada i interpretada per Úrsula Urgelés.


Darrera d’ella va actuar l’Escola de Ballet David Campos, que va interpretar l’animada peça ‘Betty Boop’, a càrrec d’Aroa Garcia, Andrea Loriente, Albina Dorokina i Susana Fernandes. Les tres darreres intervencions van ser de la ballarina Henar Garcia, amb la coreografia Iter; Tanit Cobas i Jaume Luque van oferir ‘Zelenstova’, una coreografia de Marcos Morau de la companyia La Veronal; i per últim Maho Furukawa i Alfredo Ajarm, del Ballet de Catalunya, van interpretar ‘Asaf Messerer’.





Data de realització: 02/10/2020 | Data de la darrera actualització: 02/10/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300