Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Més de 120.000 persones s’aplegaran a Blanes, Lloret i Tossa per gaudir del Carnaval de la Costa Brava Sud


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/19/2020 01:45:05 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

LOGOMés de 120.000 persones s’aplegaran a Blanes, Lloret i Tossa per gaudir del Carnaval de la Costa Brava Sud

Les tres poblacions s’uneixen per novè any consecutiu per celebrar el cicle festiu en l’esdeveniment que ja és tot un referent

Blanes, la ciutat on comença la Costa Brava, ha acollit avui la presentació d’una nova edició d’un projecte que uneix les tres poblacions de la Selva Marítima: el Carnaval de la Costa Brava Sud, que tindrà lloc del 21 de febrer al 7 de març. L’acte l’han encapçalat el alcaldes de Blanes i Lloret, Àngel Canosa i Jaume Dulsat; i l’alcaldessa de Tossa, Imma Colom.

Els han acompanyat els regidors de Cultura, Festes i Joventut (Albert Sanz, Miky Corregidor, Cristian Fernández i Andrea Nadal), que s’han encarregat de presentar els trets més destacats i les novetats d’enguany als respectius municipis. Aquest 2020 és la novena edició consecutiva en què les tres viles uneixen esforços per celebrar de manera conjunta aquest cicle festiu.Miky Corregidor, Àngel Canosa, Imma Colom, Andrea Nadal,
Jaume Dulsat, Albert Sanz i Cristian Fernánadez
Després de les vuit primeres edicions, el Carnaval de la Costa Brava Sud està plenament consolidat i ha esdevingut un referent en aquesta part del territori, atraient cada any visitants tant de l’entorn com d’indrets més llunyans que combinen la festa amb el turisme. Es calcula que, sumant els espectadors de les tres Rues de Carnaval que hi haurà els propers dies, s’hi aplegaran més de 120.000 persones, una xifra que augmenta any rere any.

Rues de Carnaval, l’acte més atractiu i multitudinari del cicle festiu

El Carnaval de la Costa Brava Sud es va crear l’any 2012 per promocionar de manera conjunta el cicle festiu a les tres viles marineres, i coordinar un dels seus atractius centrals i més multitudinari: les Rues de Carnaval. I és que des de les tres poblacions es considera que els actes del Carnaval són una bona manera per donar a conèixer l’incomparable entorn de la Costa Brava Sud, així com els serveis d’allotjament, comerç i restauració que s’hi ofereixen.

A Blanes la rua es farà aquest proper diumenge 23 de febrer a les 5 de la tarda; a Lloret de Mar es farà el dissabte 22 a les 4 de la tarda i el diumenge 23 a les 12 del migdia; i a Tossa tindrà lloc el dissabte 7 de març a les 4:30 de la tarda, tancant de fet tot el cicle festiu a les tres poblacions. Pel que fa a les dades de participació de comparses i carrosses, a Blanes participaran un total de 17 colles que sumen més de 1.000 participants; a Lloret s’han inscrit 22 colles, amb un aproximat de 1.500 participants; i a Tossa les inscripcions estan obertes fins el 26 de febrer. Però es calcula que en total hi haurà uns 4.000 participants entre els tres municipis.

Blanes: el Carnaval per a tota la família del 21 al 23 de febrer

El Carnaval de Blanes posa l’accent en què sigui una festa per a tota la família, des dels més petits fins als més grans, amb tres activitats centrals per a cadascun dels tres dies en què tindrà lloc. Aquest 2020 cadascun d’aquests tres esdeveniments inclou o és en sí mateix una novetat. El pressupost total és de 20.000 €, dels quals 8.000 € estan destinats a premis i gratificacions per participar a la Rua de Carnestoltes.

El cicle festiu s’encetarà divendres amb la primera novetat: el Carnaval Ensorra’t que s’allotjarà al Casal de Joves de Blanes a partir de 2/4 d’11 de la nit. L’organitza el Consell Local de la Joventut de Blanes, que tindrà un servei de bar durant tota la nit i matinada, i comptarà amb tres principals ingredients: les actuacions en viu i en directe dels grups ‘Punks and Company’ i ‘Pirat’s Sound Sistema’ i ‘Sixtus’.


L’endemà dissabte arriba la segona novetat: Festa Infantil que inclou el Concurs de Disfresses Infantil,l que tornarà als seus orígens i s’allotjarà de nou a la Plaça dels Dies Feiners, al centre del municipi. El que continuarà essent el segell identificador serà que hi haurà diversos ingredients per tenir la mainada i acompanyants entretinguts durant una bona estona. A partir de les 16’30 hi haurà activitats infantils i juvenils amb Inflables, Tallers Creatius i l’actuació del grup ‘Orelles de Xocolata’ amb l’espectacle d’animació i ball ‘Avui Fem Pop’.

Les inscripcions per a participar al Concurs de Disfresses Infantil es faran de 16’30 a 18’00 h, amb tres categories: Mini (0-4 anys), Infantil (5-12 anys) i Familiar. En cadascuna de les tres categories, el jurat atorgarà tres primers premis, i per escollir-los a ¾ de 7 hi haurà la Desfilada de Disfresses, seguida pel lliurament de premis, que s’ha programat per 2/4 de 8 del vespre.


Finalment, l’altre ingredient central del Carnaval de Blanes 2020 tindrà lloc l’endemà diumenge 23 de febrer a partir de les 5 de la tarda, amb la Gran Rua de Carnestoltes. Aquí també hi ha una destacada novetat: el punt d’arrencada serà la part alta de la Rambla Joaquim Ruyra, al Pla Parcial Costa Brava, des d’on seguirà en línia recta fins arribar a la Plaça Solidaritat, la part baixa de la Rambla, Plaça Catalunya i el Passeig de la Marina. Desfilaran 17 elements, entre carrosses i comparses, de Blanes, Lloret, Tossa, Olot, Riells i Viabrea, Massanes i Pineda.

Lloret de Mar

Lloret de Mar es bolca amb el Carnaval i ofereix un complert programa que s’inicia divendres amb la rua de les escoles. Prop de 3.000 alumnes participen en aquesta iniciativa que atreu moltíssim públic i que arriba enguany a la seva tercera edició. Per la tarda, arribada del Carnestoltes i sopar popular amb festa amb discomòbil a la Plaça de la Vila.


La gran Rua de Carnaval, dissabte a les 16h i diumenge a les 12h, és novament el plat fort del cap de setmana i enguany, com a novetat, ve carregat amb la bona música d’uns concerts estrella a càrrec d’Itaca Band i la Loca Histèria (un espectacle explosiu de música, humor, diversió, interacció i originalitat de la mà de vuit peculiars i entranyables personatges). Diumenge a la nit hi haurà el lliurament de premis i tanca el carnaval de Lloret 2020 l’enterrament de la sardina amb el ritme de Txaranga Bufant Fort i un sopar popular per a tothom.

Tossa de Mar: La Ressaca del Carnaval

A Tossa, els actes comencen el dijous 20 de febrer a les 16:00h. a l’Espai Francesc Colomer amb el tradicional concurs de truites. L’endemà divendres, a partir de les 15:00h, es celebrarà la rua infantil per diversos carrers de la població que organitza l’escola municipal.

El dissabte 22 de febrer a les 10:30h. es farà el pregó de Carnestoltes al carrer Peixateries i, seguidament, la XXI cursa de disfresses en record a en “Xoxa”, el primer guanyador que hi va haver de la cursa. I a la tarda, a partir de les 18:00h. a l’edifici La Nau, hi haurà una de les novetats d’enguany: la festa de Carnaval per xics i grans amb “The Rock’n’roll Hipsters i els instruments de Rock”, Dj Marco, Dj Dicha i el grup de versions de pop rock espanyol “Mala Vida”, acte que s’allargarà fins a la matinada.


Ja el dimecres 26 de febrer, a les 11:00h. a l’Església Parroquial, es farà la missa de dimecres de cendra, i a partir de les 16:30h. es portarà a terme l’enterrament de la sardina sortint de l’Avinguda Catalunya fins al Passeig Mossèn Cinto Verdaguer amb xocolatada infantil. Tanmateix, el divendres 28 de febrer a les 18:00h. s’inaugurarà la 1ª exposició de fotos de carnaval a la Casa de Cultura: “El Carnaval vist per Tomàs Solà”.

Les activitats més multitudinàries a Tossa, però, es reserven pel cap de setmana del 6 i 7 de març amb la ja popular “Gran Ressaca del Carnaval”. Així, el divendres 6 a partir de les 20:00h es farà el sopar de Carnaval al pavelló d’esports amb totes les colles participants a la rua i totes les persones que ho desitgin. I el dissabte 7, a partir de les 16:30h, tindrà lloc la 45ena Gran Rua de la Ressaca del Carnaval, amb sorpreses durant el recorregut habitual per Avinguda Ferran Agulló i Avinguda Catalunya i que acabarà amb el concurs de coreografies “Sambòdrom” en el pavelló d’esports, on es veuran els millors balls i les millors disfresses de carnaval de la província de Girona. El fi de festa es farà al pavelló amb “La Ressaca Final” fins ben entrada la matinada.


Referent als premis, enguany es destinaran uns 10.000 euros en totes les categories (carrosses, comparses, escolar i individual) i, com a novetats, s’ha creat la categoria “local” de carrosses, comparses i individual, i el premi a la millor carrossa en totes les categories (element) que serà de 400 euros. I pel que fa al “Sambòdrom”, hi haurà un únic premi valorat en 400 euros.

Cal dir també que, a Tossa, l’Oficina de Turisme organitza per novè any consecutiu la campanya gastronòmica de “La Cuina del Bacallà”, que es portarà a terme de l’1 al 31 de març.


L’edició d’estiu de la Rua de Carnaval de Tossa es farà el proper dissabte 20 de juny, per obrir la Festa Major de Sant Pere. A aquesta rua d’estiu hi participaran totes les colles tossenques i, a més, les dues colles visitants millor classificades de carrosses i comparses a la Rua de la Ressaca del Carnaval. També a destacar la festa de les colles de Carnaval, que es celebrarà l’últim dissabte d’agost, enguany el dia 29 d’agost.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 02/19/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300