Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Ple de l’Ajuntament de Blanes, també perjudicat pel Temporal Glòria


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/27/2020 08:51:10 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Escut de l'Ajuntament de BlanesEl Ple de l’Ajuntament de Blanes, també perjudicat pel Temporal Glòria

Durant la sessió plenària també s’ha mantingut un minut de silenci en memòria de Paco Antequera, un referent en la lluita sindical obrera de Blanes i Catalunya que va morir dilluns

El Ple Municipal de l’Ajuntament de Blanes celebrat avui al vespre ha començat amb un sentit homenatge pòstum a Paco Antequera, un referent en la lluita sindical obrera de Blanes i Catalunya que va morir el passat dilluns. L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, ha convidat a tothom a participat en aquest senzill acte de reconeixement, afegint-s’hi els 21 regidors i regidores, així com el públic que omplia la Sala de Plens, entre els quals s'hi comptaven familiars de Paco Antequera.


Minut de Silenci en record de Paco Antequera
Al terme del ple el primer tinent d’alcalde, Jordi Urgell, també n’ha tingut un record en especial i s’ha referit al company de grup polític mort aquesta setmana, elogiant la recerca de la igualtat social que sempre va caracteritzar la seva lluita. Paco Antequra Barbero va néixer l’any 1934 a Lobras, a l’Alpujarra de Granada, i quan tenia 20 anys va emigrar a Blanes. Primer va treballar en la construcció de la línia de tren entre Blanes i Mataró, i posteriorment a l’empresa SAFA, avui dia Nylstar. Posteriorment, l’any 1963, va tornar a incorporar-se al món de la construcció, des d’on va desenvolupar la seva tasca sindical coincidint amb l’inici de la seva militància política.

En Paco era membre d’una gran família formada per set germans, entre ells un altre històric referent en la lluita sindical obrera i la militància comunista, Maxi Antequera, qui va ser regidor de l’Ajuntament de Blanes al llarg de diversos mandats. Paco Antequera va fundar les agrupacions locals del PSUC i CCOO en la dècada dels anys 60, i va desenvolupar una intensa tasca sindical coincidint amb l’inici de la seva militància política.

Una sessió plenària perjudicada indirectament pel Temporal Glòria

Un cop iniciada la sessió plenària l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, s’ha referit al fet que tan sols hi hagués un únic punt de debat inclòs a l’ordre del dia –a banda dels que habitualment ja configuren els plens ordinaris- explicant que es tractava d’una altra víctima indirecte del Temporal Glòria. El batlle ha recordat que durant les darreres setmanes s’han hagut d’estar fent informes i avaluacions dels danys que ha causat al municipi.


Ple Municipal 27 de febrer
En aquest sentit, no ha estat fins aquesta setmana que s’ha conegut una primera xifra més aproximada respecte els desperfectes que hi ha hagut en equipaments i infraestructures públiques. Més concretament, són 2.400.251’30 €, dels quals ja s’han executat 240.465’14 € a través de diverses actuacions per urgència. La major part es refereix a mobiliari urbà, reparacions de camins i passejos que s’haurà de fer, neteja i moviments de sorra, restauracions de gran i petit abast, i un llistat de fins a 24 qüestions.

Es tracta d’una estimació que encara no s’ha tancat de manera definitiva, ja que encara hi ha alguns temes que caldrà incloure en la valoració final. L’única part del ple que ha ocupat més estona ha estat la part final dels Precs i Preguntes que poden formular els diferents grups polítics municipalsData de realització: 02/27/2020 | Data de la darrera actualització: 02/27/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300