Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Generalitat concedeix la Creu Sant Jordi a l’Associació Recvll de Blanes pels 100 anys de la Revista


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/10/2020 07:14:26 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

LOGOLa Generalitat concedeix la Creu Sant Jordi a l’Associació Recvll de Blanes pels 100 anys de la Revista

La notícia arriba tot just dos dies després que es va fer el lliurament dels 56ens Premis Recvll, els guardons literaris nascuts a redors de la centenària publicació

L’Associació Recvll de Blanes ha conegut avui dimarts una de les millors notícies que podria haver rebut aquests dies després d’haver viscut un intens cap de setmana. La Generalitat de Catalunya li ha concedit una de les màximes distincions que atorga el govern català: la Creu Sant Jordi. El Departament de Cultura ha considerat que l’entitat blanenca ha de ser reconeguda principalment per dos motius.


Brindis d'Honor Festa Premis Recvll
Un és per la longevitat de la Revista Recvll, que aquest 2020 complirà els 100 anys, i l’altre l’esforç en la contribució de la cultura i la literatura catalanes tant de la revista com dels Premis Recvll que van crear-se a redors de la publicació. La notícia arriba a la gran família dels Recvll tot just dos dies després que va viure la festa central per excel·lència que celebra al llarg de l’any: el lliurament dels 56ens Premis Recvll, que va tenir lloc diumenge passat.

Suport de l’Ajuntament de Blanes per a la concessió de la Creu Sant Jordi

La sol·licitud a la Generalitat de Catalunya perquè li fos concedida la Creu Sant Jordi a l’Associció Recvll de Blanes l’ha impulsat l’Ajuntament de Blanes, a través d’un acord de ple aprovat el passat mes de novembre. La intenció del consistori blanenc també era que, d’aquesta manera, es reconegués la contribució de la revista i dels premis literaris en la tasca cultural i social de compromís amb Blanes i Catalunya.


Guardonats, representants de l'Associació Recvll i
diverses autoritats 56ens Premis Recvll
El punt de l’ordre del dia de la sessió plenària va prosperar amb 16 vots a favor d’ERC, PSC, BECP i JxB; i 3 en contra de C’s. L’acord es va traslladar a la Conselleria de Cultura de la Generalitat per a la obtenció del guardó, així com a les institucions i entitats relacionades amb l’àmbit de la Revista Recvll als efectes de demanar la seva adhesió i suport.


La presidenta del Jurat dels Premis Recvll, Maria Mercè Roca,
amb els guardonats en aquesta 56ena edició
Aquest és el segon any consecutiu en què una entitat blanenca és reconeguda amb una de les màximes distincions de la Generalitat. L’any passat ja se li va concedir a la Fundació Aspronis, en aquest cas pels seus 50 anys de trajectòria i de servei tant en l’àmbit social com familiar a Blanes i poblacions de la seva àrea d’influència. La Creu Sant Jordi va ser creada al 1981 per distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin fet serveis destacats a Catalunya.Data de realització: 03/10/2020 | Data de la darrera actualització: 03/10/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300