Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Emotiu homenatge a la Policia Local de Blanes per la seva tasca i compromís en la lluita pel COVID-19


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/05/2020 11:15:30 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Emotiu homenatge a la Policia Local de Blanes per la seva tasca i compromís en la lluita pel COVID-19

Es va fer aquest passat dissabte al barri de Ca la Guidó, coincidint amb la sortida als balcons que fan cada dia a les vuit del vespre per homenatjar al personal sanitari

Des que va començar l’emergència pel coronavirus, una de les imatges més entranyables que sovint s’ha pogut veure aquests dies són els homenatges que la ciutadania i els cossos de seguretat han dedicat al personal sanitari. Són els homes i dones que estan en la primera línia de la lluita per aconseguir combatre la malaltia, que arrisquen la seva vida exposant-se a un possible contagi, per un bé comú.


Homenatge amb aplaudiments a la Policia Local de Blanes
Al seu costat hi ha diversos col·lectius: Policia Local, Mossos d’Esquadra, Bombers, Personal de Neteja i Desinfecció, Treballadors i Treballadores dels Comerços i Empreses de primera necessitat,... Un llarg etcètera de professionals de tota mena d’àmbits a qui també s’agraeix la seva tasca amb cartells i pancartes que hi ha penjades arreu de Blanes. La majoria, dibuixats i dissenyats per la canalla que aquests dies estan confinats a casa seva amb les seves famílies.

Emotiu Homenatge a la Policia Local de Blanes

Ahir al vespre, però, un grup de veïns de Blanes va fer explícit aquest agraïment a un dels col·lectius que s’exposa en la seva feina diària, a través d’un emotiu homenatge. L’homenatge públic es va fer coincidint amb el què es fa cada dia a les vuit del vespre per agrair la tasca del personal sanitari. D’aquesta manera, quan va ser aquesta hora, a la plaça que hi ha davant l’Escola Mossèn Joan Batlle del barri de Ca la Guidó, es van començar a sentir les sirenes de la Policia Local.


Lentament, amb els llums d’emergència encesos, els vehicles policials es van anar aturant a la plaça, i els agents i efectius van fer una improvisada formació policial que també es va sumar als aplaudiments que ja sonaven des dels diferents balcons de la plaça. S’hi aplegaven nombrosos veïns que ahir dissabte van encetar l’homenatge de cada dia agraint la tasca i la implicació de la Policia Local en la lluita contra el coronavirus.

Els aplaudiments van allargar-se durant uns breus instants i després, de la mateixa manera que havien arribat, els membres de la Policia Local de Blanes van pujar de nou als seus vehicles i van marxar. Els aplaudiments van allargar-se encara uns quants minuts més, afegint-s’hi en alguns balcons la música que durant aquestes setmanes també es pot sentir arreu de Blanes.

La idea de fer aquest homenatge a la Policia Local de Blanes va sorgir d’un matrimoni del barri de Ca la Guidó, la Carmen i en José Antonio. Viuen en el mateix edifici a la planta baixa del qual hi tenen la cafeteria que regenten tots dos, avui dia tancat per l’Estat d’Alarma, situat davant l’Escola Mossèn Joan Batlle.


Els organitzadors de l'homenatge, Carmen i José Antonio,
al segon pis de l'edifici
Divendres la Carmen va trucar a la prefectura de la Policia Local per demanar-los que, si era possible, vinguessin l’endemà dissabte a les 8 del vespre. Tal com els va explicar, s’havia posat d’acord amb els veïns i veïnes del barri per organitzar un senzill homenatge per agrair al cos policial municipal la seva tasca i implicació, els seus esforços esmerçats en especial durant aquesta emergència sanitària.


Des de la Policia Local de Blanes van indicar-li que procurarien ser-hi, sempre i quan el servei de la jornada els ho pogués permetre. Sortosament, finalment sí que va ser possible de manera que, de manera excepcional, ahir els aplaudiments que van sonar en aquest barri van ser primer per la Policia Local de Blanes, seguits després pels que homenatgen diàriament al personal sanitari.

Vídeo Homenatge: https://youtu.be/1E88cN_LZJk
Data de realització: 04/05/2020 | Data de la darrera actualització: 04/05/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300