Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Policia Local de Blanes deté un jove acusat de delictes contra la salut pública, resistència i desobediència


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/05/2020 09:26:31 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Policia Local de Blanes deté un jove acusat de delictes contra la salut pública, resistència i desobediència

Inicialment se’l va aturar perquè incomplia el confinament de l’Estat d’Alarma, iniciant-se una persecució que va acabar en detenció al comprovar que duia marihuana

Efectius de la Policia Local de Blanes van detenir el vespre d’aquest passat dissabte un jove que passarà a disposició judicial acusat d’un presumpte delicte de resistència i desobediència greu als agents de l’autoritat en exercici de les seves funcions, així com per un presumpte delicte contra la salut pública. Aquest darrer se l’hi ha imputat perquè se li va decomissar una quantitat de marihuana considerada delicte pel Tribunal Suprem, amb un pes de 101’54 grams.

El detingut és un jove d’origen estranger de 19 anys d’edat i veí de Lloret de Mar, que va ser aturat ahir al vespre per agents de la Policia Local de Blanes al Carrer d’Accés a la Cala Sant Francesc, prop de l’Hospital Comarcal. Els fets van tenir lloc a quarts de set del vespre d’ahir dissabte, quan una patrulla que estava fent vigilància de seguretat ciutadana es va creuar amb una persona que pujava caminant amb una bicicleta i un paquet de color negre a la mà.

Inicialment se’l va aturar perquè incomplia les mesures de confinament

En compliment del Reial Decret 463/2020 de l’Estat d’Alarma, la patrulla va girar cua i va acostar-se al jove, demanant-li que s’aturés, cosa que no va fer. Al donar-li de nou l’ordre d’aturar-se, de cop i volta l’individu va tirar la bicicleta a terra i va començar a córrer camp a través. Alhora que la Policia Local va iniciar la persecució, va comunicar-ho a la resta d’efectius, que s’hi van afegit. Durant la fugida, els policies van observar com el jove llençava al terra va el paquet de color negre que duia.


Marihuana decomissada per la Policia Local de Blanes
La persecució va finalitzar quan el jove va entrebancar-se amb uns matolls i va caure enmig d’ells. Al no voler estar-se quiet i desobeir les ordres de la Policia Local de Blanes, negant-se a col·laborar, se’l va haver d’emmanillar. Al demanar-li la seva identificació, el jove també va negar-se a fer-ho, i quan els agents van mirar què hi havia a l’interior de la bossa que havia llençat, van comprovar que hi havia una important quantitat de cabdells de marihuana.

Un cop traslladat a les dependències policials es va aconseguir identificar al detingut, mentre paral·lelament es va dur la marihuana comissada a una farmàcia del municipi per fer-ne el pessatge, comprovant-se que la quantitat ascendia als 101,54 grams. En l’operatiu de persecució i detenció van intervenir-hi tres patrulles formades per quatre agents i dos caporals.
Data de realització: 04/05/2020 | Data de la darrera actualització: 04/05/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300