Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes continua centralitzant la distribució de material sanitari a les residències i hospitals, on ja no fan falta més màscares de busseig


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/06/2020 08:19:48 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Ajuntament de Blanes continua centralitzant la distribució de material sanitari a les residències i hospitals, on ja no fan falta més màscares de busseig

Protecció Civil s’està encarregant d’atendre les demandes diàriament, recordant que cal evitar al màxim sortir al carrer, llevat que es tracti de personal autoritzat o per causa justificada

Quan s’ha entrat ja en la quarta setmana d’ençà que es va decretar l’Estat d’Alarma, i el consecutiu enduriment de les mesures preventives, l’activitat continua sent frenètica en diversos departaments de l’Ajuntament de Blanes per donar resposta a les necessitats que es van suscitant. Una de les que des del primer dia s’ha estat atenent de manera constant és el subministrament de material de protecció al personal sanitari.


Part del material sanitari lliurat avui dilluns per Protecció Civil
Anàlogament, s’ha estat abastint en la mesura de les possibilitats als treballadors i treballadores de risc que també estan a peu de carrer per cobrir tasques de primera necessitat. Agents de la Policia Local, Protecció Civil, personal de neteja i desinfecció, i d’altres àmbits. Se’ls lliura tant material sanitari homologat adquirit per l’Ajuntament de Blanes o facilitat per institucions, així com el què estan realitzant diversos grups de voluntaris i voluntàries arreu del municipi.

No calen més màscares de busseig per dur als centres sanitaris

En aquest darrer sentit, pel que fa al tipus de material que s’està recollint i centralitzant a la Prefectura de la Policia Local i Protecció Civil, s’ha confirmat que n’hi ha un que no cal seguir recollint. Es tracta de les màscares de busseig ‘Easybreath’ que es venen a la coneguda botiga de material esportiu ‘Decathlon’, i que s’han adaptat perquè s’utilitzin en aquesta emergència sanitària.


Des que es va donar a conèixer aquesta novetat, l’Ajuntament ha rebut un allau d’oferiments que ja s’han canalitzat als seus destinataris. Des dels centres sanitaris de referència de l’Alt Maresme i la Selva –en especial, des de l’Hospital Comarcal de Blanes i l’Hospital Sant Jaume de Calella-, s’ha comunicat al consistori blanenc que estan coberts d’aquest tipus de material i que, ara per ara, no se’n necessita més.

L’Ajuntament ha distribuït avui més d’un miler d’elements de protecció

Per contra, l’altre tipus de material que continua vehiculant-se diàriament a través de Protecció Civil, que tenen com a destinataris els centres sanitaris –des dels ambulatoris fins a les residències de gent gran, passant per l’Hospital Comarcal de Blanes- segueix distribuint-se periòdicament i cada vegada que és necessari. Avui mateix Protecció Civil ha entregat més d’un miler d’elements de protecció.

El gruix principal de material d’aquest dilluns s’ha lliurat a l’Hospital Comarcal de Blanes, que centralitza el material que també es destina pel personal de l’Hospital-Asil Sant Jaume. Avui s’hi han lliurat 140 bates, 100 barrets, 55 parells de botes, 20 màscares-pantalla i 200 bussos amb caputxa de protecció EPI (Equipament de Protecció Individual). Per la seva banda, en cadascuna de les tres residències de gent gran de Blanes –Clívia, La Vostra Llar i Sant Oleguer- s’han entregat 15 bates, 10 botes, 100 guants talla S i 100 guants talla L.


Per la seva banda, als efectius de la Policia Local de Blanes s’han entregat 100 bussos amb caputxa i 6 màscares de pantalla, que són especialment efectives en contactes directes. Per últim, però no menys important, el personal de neteja i desinfecció de NORA i CLECE també han rebut 178 mascares de protecció quirúrgica sumant els dos col·lectius, i 6 màscares pantalla pel personal de les ambulàncies del SEM, el Sistema d’Emergències Mèdiques.

Restricció de moviment llevat de personal de primera necessitat

Per últim, tant des de Protecció Civil com la Policia Local de Blanes s’ha reiterat la necessitat de restringir la sortida al carrer, i encara més per carretera, per respectar el confinament decretat a l’Estat d’Alarma per frenar la propagació del coronavirus. Només el personal de primera necessitat està autoritzat a moure’s, i les autoritzacions que s’han lliurat a la ciutadania per casos molt puntuals cal restringir-ho justament a això.


Un dels centres on es distribueix material sanitari: la Residència
de Gent Gran 'La Vostra Llar'
En aquest darrer sentit, cada dia han continuat els controls de la Policia Local de Blanes a peu i en cotxe per comprovar que la gent que surt al carrer bé està autoritzada, o bé té una causa que justifica als agents que l’aturen per fer les comprovacions. En cas que no sigui així, les sancions poden anar des dels 100 € fins als 30.000 €, amb quanties que ja s’estan elevant als 2.000 € per a casos reincidents, que ja han estat multats amb anterioritat.
Data de realització: 04/06/2020 | Data de la darrera actualització: 04/06/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300