Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes fa un recull de consells per gestionar els residus domèstics durant el confinament


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/06/2020 11:42:41 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Ajuntament de Blanes fa un recull de consells per gestionar els residus domèstics durant el confinament

El Departament de Residus i Neteja s’ha encarregat de concretar-ne uns quants, alhora que des d’ara s’ha destinat una recollida especial pels centres sanitaris i residències d’avis

Durant aquests dies de confinament, el servei de recollida d’escombraries, ja sigui el porta a porta o a través de les illes de contenidors, ha continuat funcionant al 100%, conscients de la importància de mantenir les més elementals mesures sanitàries i d’higiene. Precisament per aquest motiu, s’han afegit mesures extraordinàries de desinfecció a la via pública i als contenidors.


Cartell editat pel Departament de Residus i Neteja de l'Ajuntament de Blanes
Amb tot, han sorgit els lògics interrogants des de la ciutadania i des dels centres especialitzats pel que fa a aquelles persones que fan un confinament preventiu en quarantena per la possibilitat que puguin ser portadors de COVID-19. Per aquest motiu, el Departament de Residus i Neteja de l’Ajuntament de Blanes ha editat diversos consells al respecte.

Gestió dels residus ciutadans en quarantena o positius per COVID-19

En aquells domicilis on hi hagi persones confinades, que a més a més han donat positius per COVID-19 o bé estan en quarantena preventivament, els consells per a la gestió dels residus segueixen una norma fonamental de separar la resta en tres tipus de residus introduïts successivament en tres bosses. En una primera bossa de plàstic (Bossa-1) s’hi aboquen els residus del pacient infectat o en quarantena.


Gestió Domèstica Fraccions
Un cop tancada aquesta Bossa-1, s’introdueix en una segona bossa de plàstic (Bossa-2) on s’hi han de llençar els residus del cuidador o cuidadora, com per exemple els guants i mascaretes de rebuig. Un cop tancada la Bossa-2, aquesta s’introdueix al seu temps en una tercera bossa (Bossa 3), a l’interior de la qual cal llençar-hi també la fracció resta habitual en cada habitatge o servei.

Bossa 1: Residus Pacient Positiu / Quarantena Preventiva
Bossa 2: Bossa 1 + Residus Cuidador /-a
Bossa 3: Bossa 1 + Bossa 2 + Fracció resta de l’Habitatge Familiar

Gestió dels residus ciutadans en confinament genèric

Pel que fa a la resta d’habitatges, que han de seguir un confinament genèric, sense casos positius ni en quarantena, el funcionament de la gestió de residus és l’habitual, el què funcionava fins que es va posar en marxa l’Estat d’Alarma. Es a dir: s’ha de continuar separant els residus per fraccions per disminuir al màxim la fracció resta: vidre, envasos, paper i cartró i la orgànica.


Cal tenir en compte que si s’utilitzen guants de làtex o nitril, no són envasos, per tant no van a la fracció de plàstic, s’han d’abocar a la resta. En aquest sentit, pel que fa a la recollida de fracció resta, des de fa uns dies els camions que fan el servei de recollida d’escombraries a Blanes han incorporat una distinció respecte els llocs de recollida. Es tracta dels centres sanitaris i les llars de gent gran.
Data de realització: 04/06/2020 | Data de la darrera actualització: 04/06/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300