Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Policia Local de Blanes ha controlat 2.900 vehicles i ha imposat 560 denúncies per incompliment de l’Estat d’Alarma


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/09/2020 12:49:09 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Policia Local escutLa Policia Local de Blanes ha controlat 2.900 vehicles i ha imposat 560 denúncies per incompliment de l’Estat d’Alarma

Els controls a peu de carrer i de carretera seran especialment implacables per evitar desplaçaments a la via pública, i faran girar cua les persones que vulguin venir de vacances o a segones residències

Des del passat 14 de març, quan es van decretar les primeres mesures per fer front a l’expansió del coronavirus, la tasca de la Policia Local de Blanes s’ha multiplicat exponencialment per vetllar pel seu compliment. En una primera fase es va incrementar el control d’establiments de comerç, restauració i hostaleria que podien romandre oberts, així com tasques de suport i socors.


Control Policia Local de Blanes dijous al matí
Posteriorment, hi ha hagut una tasca que ja es fa habitualment, però que des que es va iniciar l’emergència sanitària ha estat especialment intensa: els controls en patrulles de la Policia Local de Blanes pel compliment de les mesures de confinament decretades. Aquests controls, a peu de carrer i a peu de carretera, s’han intensificant els caps de setmana per detectar ciutadans de segones residències i especialment, ara que s’està en plena ‘Operació Sortida’, per les Vacances de Setmana Santa.


Aquest matí de dijous s’han reprès els controls, com els què es fan diàriament, en aquesta ocasió amb una variant. Els agents de la Policia Local de Blanes s’han situat a peu de carretera per interceptar tant els vehicles que venien en direcció a la població com els qui en sortien. Majoritàriament els conductors i conductores tenien justificatiu d’estar treballant en activitats de primera necessitat. També cridava l’atenció que, comparativament, hi ha hagut més trànsit de sortida de Blanes que no pas d’entrada. Una variant que aquesta tarda s’espera que, previsiblement, es pugui invertir.

Prop de 900 persones i 3.000 vehicles identificats, i 560 denúncies

Fins al moment, des del passat 16 de març fins a data d’ahir, 8 d’abril, s’han identificat prop de 3.000 vehicles, més concretament 2.898; s’han denunciat prop de 560 persones, exactament 559, i pel que fa a les persones identificades als controls de pas han estat 889. En la jornada d’aquest passat dimecres el nombre de vehicles identificats va ser de 263, es van identificar 23 persones i es van aixecar 13 denuncies.


En aquest sentit l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, ha remarcat: “És indignant que la major part de la ciutadania de Blanes estigui respectant el confinament i no surti a gaudir del seu propi poble, i en canvi aquests insolidaris estiguin saltant-se totes les normes.”. També ha lamentat: “Tothom sap que sempre convido a gaudir de la nostra ciutat, tant blanencs com visitants, però excepcionalment ara Blanes no és un lloc per venir. Ja arribarà el moment en què tothom pugui tornar per compartir els nombrosos atractius de Blanes, però ara no és el moment”.


En referència a les dades acumulades durant tots aquests dies, també cal afegir les dues persones que han acabat detingudes per la Policia Local de Blanes, a banda de la denúncia per incompliment de l’Estat d’Alarma. Una d’elles va ser perquè al identificar-la es va poder comprovar que tenia una ordre de recerca i captura de la Policia Nacional de Madrid, i l’altra perquè li van ser comissats cabdells de marihuana. En tots dos casos també se’ls va acusar de resistència i desobediència a l’autoritat.

Col·laboració veïnal per blindar Blanes per Setmana Santa

Al tractar-se d’una població turística, Blanes està ple de segones residències que, durant aquestes vacances de Setmana Santa, haurien d’estar buides. Amb tot, especialment els darrers dies, la Policia Local i l’Ajuntament de Blanes han rebut nombroses trucades de veïns del municipi alertant que inquilins de l’edifici on viuen, que no hi tenen la residència habitual, havien aparegut per passar el cap de setmana. També s’ha detectat aquest augment als supermercats i botigues de queviures.

A tots aquells que es comprova que han incomplert les mesures de confinament, se’ls fa girar cua i tornar cap a casa. Ja sigui a peu de carretera, on se’ls detecta més sovint, o bé en les comprovacions domiciliàries que ha efectuat la Policia Local després d’haver rebut una alerta. No cal dir que, entre avui dijous i demà divendres, quan tradicionalment tenia lloc la segona fase de la ‘Operació Sortida’ per les vacances de Setmana Santa, aquests controls seran encara més rigorosos.


Els controls a les carreteres d’accés a Blanes s’han estat fent els darrers caps de setmana de manera coordinada a la Mesa Operativa, on participen Policia Local i Mossos d’Esquadra. Ara, amb motiu de la Setmana Santa, s’ha fet extensiva la participació a totes les Policies Locals i cossos de seguretat dels municipis del voltant.Data de realització: 04/09/2020 | Data de la darrera actualització: 04/09/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300