Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’alcalde Àngel Canosa, s’adreça a la ciutadania de Blanes per demanar-los que encara no baixin la guàrdia


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/09/2020 04:31:24 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’alcalde Àngel Canosa, s’adreça a la ciutadania de Blanes per demanar-los que encara no baixin la guàrdia

El batlle ha felicitat als qui demostren responsabilitat i sentit comú quedant-se a casa, i ha censurat l’actitud de qui se salta el confinament, especialment els de les segones residències

Aquest dijous al migdia, coincidint amb el primer dia en què tradicionalment a Blanes tenia lloc el primer dels actes més populars de la Setmana Santa –la cerimònia del canvi del capità dels Manaies-, l’alcalde Àngel Canosa s’ha tornat a adreçar a la ciutadania. Ho ha fet enregistrant un vídeo accessible a través de les xarxes socials municipals.


L'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, durant l'enregistrament del vídeo
Igual que en les anteriors intervencions que ja ha fet durant l’emergència sanitària pel COVID-19, les seves primeres paraules han estat un record per a totes les persones que estan patint la malaltia, i el seu condol per a les famílies que han perdut algun ésser estimat. Després, ha felicitat tota la ciutadania que, fent un exercici de responsabilitat, està confinada a casa seva i només surt quan és imprescindible fer-ho.

Censura als qui se salten el confinament, especialment segones residències

Per contra, Àngel Canosa ha censurat l’actitud dels qui s’estan saltant el confinament: “Tots estem veient com hi ha gent que abusa d’excuses per passejar el gos o per anar a comprar, o aquell que senzillament surt a caminar. Això és condemnable. Per això la Policia Local està aixecant actes i està actuant”. En aquest darrer sentit, el cos policial fins i tot ha denunciat a una dona que diumenge passat estava prenent el sol a la platja.

L’alcalde ha lamentat en especial l’actitud dels qui han vingut a Blanes per passar aquests dies a la seva segona residència: “Encara més indesitjable és la conducta de tots aquells qui gosen posar-nos a tots en perill venint a les segones residències. Vénen a posar-nos i a posar-se en perill”. Àngel Canosa ha tornat a reprendre la seva actitud, recordant de nou la gran tasca de la Policia Local de Blanes per defensar tots els qui estan fent del confinament una manera de sobreviure aquesta situació.

Elogi a la paciència de les famílies i crida a no baixar la guàrdia

En un altre ordre de qüestions, ha elogiat la gran paciència que estan tenint en especial els nens i els pares: “Vull posar en significació la gran paciència que estan tenint els nostres nens, els nostres fills. Com tiren endavant aquesta situació que per a ells és encara més complicada”.

Tanmateix, ha comminat a tothom a no refiar-se, a no baixar la guàrdia malgrat les positives notícies que darrerament s’estan donant: “La situació també és complicada pels pares, i ho és perquè estem vivint uns moments d’incertesa. Aquesta mateixa incertesa que ens va veure que, sembla ser que les coses milloren”.

Per això, ha remarcat: “No vull negar que les últimes notícies són més esperançadores, però no podem baixar la guàrdia. És hora de mantenir el sentit comú, de mantenir el confinament, de cuidar-nos i de cuidar-se, de mantenir les coses com les que estem fent”. I és que, segons Àngel Canosa: “Les bones notícies evidencien que estem fent bé les coses. I fer bé les coses és quedar-nos a casa”. Per últim, ha tancat el seu discurs amb un missatge d’esperança: “Sempre que pugueu, gaudiu de les famílies. Ens tornarem a veure al carrer ben aviat”.

Vídeo: https://youtu.be/U5CD26q3_d8
Data de realització: 04/09/2020 | Data de la darrera actualització: 04/09/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300