Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Aquest dimarts ha començat el repartiment de mascaretes a l’Estació de BUS i a l’Estació de RENFE de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/14/2020 08:13:31 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Aquest dimarts ha començat el repartiment de mascaretes a l’Estació de BUS i a l’Estació de RENFE de Blanes

Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes ha coordinat la distribució que continuarà demà dimecres pels treballadors de serveis no essencials que s’estan incorporant a la feina

A les sis del matí d’aquest dimarts ha començat el repartiment de mascaretes per protegir-se de la COVID-19 que s’estan lliurant als treballadors i treballadores de serveis no essencials que des d’avui s’estan incorporant a la feina i agafen transport públic. Sota coordinació de Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes, aquest matí s’ha repartit aquest material de protecció a l’Estació d’Autobusos de La Plantera-Els Pins, i a l’Estació de Tren.


Repartiment de mascaretes mantenint la distància de seguretat
Val a dir que en aquest darrer indret el repartiment s’ha estat fent al vestíbul de l’estació, ja que la validació del tiquet l’han de fer tant els viatgers que pugen al tren en sentit Girona, com els qui han d’agafar un autobús-llançadora per poder continuar Maresme a vall. S’han encarregat de repartir les mascaretes una desena de persones: voluntaris i voluntàries de Creu Roja Joventut de l’Assemblea de Blanes-Lloret-Tossa, i agents cívics adscrits a la Policia Local de Blanes.

Coordinació de Protecció Civil de Blanes per a la distribució

Els ha lliurat les mascaretes perquè recíprocament les repartissin entre els viatgers, a raó de una per a cadascuna de les persones, el cap de Protecció Civil, Josep Lluís Pouy. Prèviament les havia recollit a l’Àrea Bàsica Policial dels Mossos d’Esquadra de Blanes, que cobreix la Selva Litoral Demà dimecres també es farà una nova jornada de repartiment de mascaretes, de nou des de les 6 del matí fins a mig matí.


A la demarcació gironina el repartiment, a banda de Blanes, també s’està fent en dues altres localitats més: Girona i Figueres, i en total es distribuiran 150.000 mascaretes. A Catalunya s’han escollit un centenar de punts repartits arreu del país, en tots aquells indrets on s’ha previst que hi haurà més afluència de persones que vagin a reballar i facin ús del transport públic. El repartiment s’ha fet amb el suport d’agents de la Policia Local de Blanes i dels Mossos d’Esquadra.

Pautes per al Repartiment de Mascaretes

La persones que s’han encarregat de distribuir les mascaretes també en duien una de posada, igual que un altre dels elements més bàsics de protecció: els guants. Els han facilitat la mascareta agafant-la per la goma o bé les han atansat als viatgers perquè l’agafessin directament de la bossa o la capça sense tocar-ne la resta en cap moment per no contaminar.


En alguns casos també s’ha hagut d’explicar com manipular-la, ja que cal agafar-la sempre per les gomes sense tocar la part que va a la boca, identificant la part interna –la que està en contacte amb la boca- de l’externa, que normalment sol ser de color blau o verda per diferenciar. També cal ajustar al nas la peça superior de la mascareta, i comprovar que també tapi fins al mentó.


Data de realització: 04/14/2020 | Data de la darrera actualització: 04/14/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300