Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La COVID-19 centra ‘L’Alcalde Respon’, un nou mitjà de l’Ajuntament de Blanes per connectar amb la ciutadania


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/15/2020 08:29:40 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La COVID-19 centra ‘L’Alcalde Respon’, un nou mitjà de l’Ajuntament de Blanes per connectar amb la ciutadania

L’alcalde, Àngel Canosa, va contestar ahir durant una hora diverses qüestions sobre la gestió de l’emergència sanitària al municipi, a través d’una emissió en directe per Facebook

L’Ajuntament de Blanes ha fet una prova pilot d’una nova manera de connectar amb la ciutadania del municipi. Es va fer aquest passat dimarts, de 7 a 8 del vespre, en una emissió en directe a través el compte de Facebook municipal. La prova comunicativa es va fer coincidir amb una data assenyalada a Blanes, la segona festa oficial del municipi, el dia de l’Aplec del Vilar que ahir tampoc es va poder celebrar per la coronavirus.

Després de l’emissió d’ahir al vespre, caldrà fer balanç i decidir si a partir d’ara es dóna continuïtat a l’experiència, introduint-hi les millores que siguin necessàries, si és de menester. Fins aquest matí s’havien registrat més de 5.700 reproduccions, i un abastament que supera les 8.300 persones. El vídeo es pot tornar a visionar a: https://www.facebook.com/144013812322321/videos/1146473552382884/

Qüestions plantejades prèviament mitjançant correus electrònics

Durant prop d’una hora l’alcalde, Àngel Canosa, va contestar diverses qüestions plantejades per la ciutadania els darrers dies, totes elles relacionades amb la gestió municipal de tot l’Ajuntament de Blanes en relació a l’emergència del coronavirus. Els temes s’havien fet arribar prèviament a l’Ajuntament durant aquests darrers dies a través d’un compte de correu municipal que es tornarà a activar de nou quan es programi una nova compareixença: alcalde.respon@blanes.cat


Tots els correus rebuts en aquest compte es van aplegar per temàtiques comuns, de manera que l’alcalde va contestar globalment una mateixa qüestió que havien preguntat, des de diferents vessants, diversos ciutadans. La bústia de correus es va tancar ahir a la una de la tarda per poder racionalitzar el llistat que s’havia de respondre, comptabilitzant-se més d’una vintena de correus rebuts, distribuïts en sis grans temes.

Temàtiques sobre la COVID-19 tractades a ‘L’alcalde Respon’

La primera qüestió va ser la més ampla. S’hi van tractar les mesures de reactivació econòmica en què està treballant actualment el consistori per poder fer front a les conseqüències socials i financeres que provocarà l’emergència sanitària. En aquest apartat l’alcalde de Blanes també va respondre una altra de les qüestions més reclamades: si s’endarreriran els pagaments de rebuts i tributs municipals.

El segon bloc es va centrar en casos molt concrets plantejats per ciutadans i ciutadanes en relació a temes assistencials i de serveis socials. Per la seva banda, el tercer apartat també va incloure qüestions puntuals relacionades amb les activitats que estan permeses o no durant l’Estat d’Alarma. Una d’elles tenia a veure precisament en preguntar fins a quin punt s’ha tractat amb prou contundència frenar l’arribada a Blanes dels ocupants de segones residències.

Els dies d’obertura de comerços, així com la possibilitat que ara puguin obrir altres tipus d’establiment que no siguin de primera necessitat van ocupar el quart bloc de preguntes. El cinquè apartat va ser una mena de calaix de sastre per tractar dues qüestions molt concretes difícils d’enquibir en altres blocs: el repartiment de mascaretes a través de les farmàcies i el desig que el web municipal es transformi en una eina activa i de suport envers la ciutadania.


Per últim, el sisè bloc de qüestions que va respondre Àngel Canosa va tenir a veure amb la recuperació de l’activitat lúdica i cultural al municipi. Aquí les qüestions anaven des de saber quan serà possible poder anar a la platja fins a preguntar si està previst celebrar la Festa Major, passant per una petició: que l’Aplec del Vilar que s’hauria d’haver celebrat ahir es traslladés a l’altra festa oficial que té el municipi: Santa Anna, el 26 de juliol. Dues celebracions difícils de fer compatibles per la pròpia naturalesa de les respectives celebracions.
Data de realització: 04/15/2020 | Data de la darrera actualització: 04/15/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300