Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Policia Local de Blanes ha identificat més de 6.000 vehicles i ha aixecat 770 denúncies durant un mes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/17/2020 11:57:38 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Policia Local de Blanes ha identificat més de 6.000 vehicles i ha aixecat 770 denúncies durant un mes

També s’han identificat més de 3.000 persones des que es van començar a fer controls a peu de carrer i de carretera per regular el compliment de l’Estat d’Alarma per la COVID-19

Aquest passat dijous, 16 d’abril, es va complir el primer mes d’ençà que la Policia Local de Blanes va començar a fer cada dia controls a peu de carrer i a peu de carretera. L’objectiu ha estat regular el compliment de les mesures incloses al decret de l’Estat d’Alarma per prevenir l’expansió del coronavirus. Durant el primer cap de setmana del 14 i 15 de març la Policia Local va vetllar pel compliment de l’ordre de tancament d’establiments no essencials.


Control de la Policia Local de Blanes, dijous 16 d'abril a la tarda
A partir del dilluns 16 de març, però, es van centrar els esforços en detectar aquells conductors i vianants a qui s’aturava per comprovar que tenien una causa justificada per trencar el confinament, en relació a les modificacions que s’han anat fent el darrer mes. Els controls s’han distribuït arreu de tot el municipi, en diferents places i carrers, però majoritàriament allà on és més susceptible que hi hagi més moviment de vehicles i vianants.

Més de 6.000 vehicles identificats i 770 denuncies durant un mes

Del 16 de març al 16 d’abril la Policia Local de Blanes ha identificat més de 6.000 vehicles, més concretament un total de 6.073, als controls i patrulles que efectua diàriament. Fins aquest passat 16 d’abril s’ha identificat 3.054 persones, tant conductors com vianants. Pel que fa al nombre d’actes-denúncia aixecades per incomplir el Reial Decret 463/2020 de l’Estat d’Alarma per la COVID-19, han estat un total de 770.


Durant aquest període de temps, la Policia Local de Blanes també ha efectuat dues detencions relacionades amb l’incompliment del decret. La primera detenció es va fer el 17 de març, per resistència i agressió als agents, després que l’havien aturat al carrer i estaven procedint a la seva identificació preguntant-li el motiu de la seva presència al carrer.

La segona detenció efectuada per la Policia Local de Blanes va tenir lloc el 4 d’abril, quan una patrulla va aturar un jove que caminava pel Carrer d’Accés a la Cala Sant Francesc. El noi, de 19 anys i veí de Lloret de Mar, va passar a disposició judicial acusat d’un presumpte delicte de resistència i desobediència greu als agents de l’autoritat en l’exercici de les seves funcions, així com per un presumpte delicte contra la salut pública.


Aquest darrer se li va imputar perquè se li va comissar una quantitat de marihuana considerada delicte pel Tribunal Suprem, amb un pes de 101’54 grams. Inicialment, se l’havia aturat per preguntar-li el motiu de la seva presència al carrer però, al arrencar a córrer camp a través, va aixecar les sospites de la patrulla. Al llarg d’aquest darrer mes la Policia Local de Blanes ha efectuat d’altres detencions, però no estaven relacionades amb l’incompliment del decret de confinament del govern de l’estat.


Pel que fa a la tipologia de les actes-denúncia, en general s’han aixecat perquè la persona o el conductor no ha pogut justificar el motiu de la seva presència al carrer o a la carretera. En alguns casos no han calgut gaires preguntes, com per exemple alguns casos de persones a qui s’ha trobat a la platja prenent el sol, o casos molt anecdòtics com el d’un home a qui al preguntar-li perquè era al carrer va respondre que estava passejant el gos i no en duia cap.

Totals Estadística Controls Policia Local del 16 de març al 16 d’abril:

Les darreres xifres afegides a l’estadística total tenen a veure amb els controls realitzats durant la passada jornada del 16 d’abril. En total, van identificar-se 219 vehicles i 263 persones. No es va efectuar cap detenció, i es van aixecar 23 actes-denúncia per incompliment del Reial Decret 463/2020 de l’Estat d’Alarma.

Vehicles Identificats
Persones Identificades
Detencions
Actes-Denúncia Aixecades
6.073
3.054
2
770
Data de realització: 04/17/2020 | Data de la darrera actualització: 04/17/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300