Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Protecció Civil i Policia Local de Blanes custodien el trasllat en helicòpter d’una dona amb dolència cardíaca


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/17/2020 04:25:46 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Protecció Civil i Policia Local de Blanes custodien el trasllat en helicòpter d’una dona amb dolència cardíaca

L’evacuació es va fer aquest dijous al matí, a requeriment del Centre de Coordinació Aèria Sanitària

Des que fa ara fa un mes l’emergència per la COVID-19 va començar a fer-se més present que mai a través dels primers contagis, l’atenció informativa sanitària està lògicament centrada en parlar sobre l’evolució de la pandèmia. Els cossos de seguretat i emergència també han prioritzat les seves tasques relacionades amb la lluita per frenar els contagis i protegir la ciutadania protagonitzant o ajudant en centenars d’intervencions.


Helicòpter medicalitzat traslladant la pacient
Ara bé, durant totes aquestes setmanes Protecció Civil i Policia Local de l’Ajuntament de Blanes tampoc no han deixat d’atendre accions sanitàries relacionades amb altres tipus de dolències que han requerit la seva intervenció. Una d’elles va tenir lloc el matí d’aquest passat dijous, quan es va requerir als dos cossos de seguretat i emergència.

Trasllat d’una pacient cardíaca a l’Hospital Josep Trueta de Girona

A les 8 del matí es va muntar un operatiu per facilitar el trasllat d’una dona de mitjana edat amb problemes cardíacs, que calia traslladar des de l’Hospital Comarcal de Blanes fins a l’Hospital Josep Trueta de Girona. El Centre de Coordinació Aèria Sanitària va requerir el suport de Blanes, indicant que l’aterratge de l’helicòpter es faria en el perímetre extern d’una empresa situada a la Carretera d’Accés a la Costa Brava, Frigorífics Ros, situada molt a prop de l’Hospital Comarcal de Blanes


Com és habitual el cap de Protecció Civil, Josep Lluís Pouy, recolzat per agents de la Policia Local de Blanes, va acotar el perímetre de la zona on va aterrar l’helicòpter. També es va encarregar de coordinar tot l’operatiu, que no va allargar-se més de mitja hora. Donada la tipologia del cas de la pacient tractada a l’hospital de Blanes, es requeria la seva evacuació immediata a la Unitat de Cardiologia del Trueta, un hospital de referència superior on es traslladen els casos més greus.


Per fer l’evacuació es va requerir un helicòpter medicalitzat a bordo del qual hi viatgen quatre professionals: el personal sanitari –format per metge /-essa i un infermer /-a-, així com del propi personal de l’aparell: pilot i co-pilot. La zona d’aterratge la decideixen precisament els equips de vol en funció de les condicions meteorològiques i logístiques pròpies de cada moment.
Data de realització: 04/17/2020 | Data de la darrera actualització: 04/17/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300