Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Generalitat estudia deixar sortir els nens i nenes al carrer a finals d’abril si no hi ha cap rebrot


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/18/2020 10:56:46 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Generalitat estudia deixar sortir els nens i nenes al carrer a finals d’abril si no hi ha cap rebrot

Tots els parcs públics infantils de Blanes estan precintats des del passat 16 de març, i la mesura del govern català cal que tingui el vistiplau del govern espanyol

Aquest dissabte està previst que el Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya, PROCICAT, debati el pla que han dissenyat els Departaments de Salut, Interior i Treball, Afers Socials i Famílies perquè els nens i nenes puguin sortir de casa d’aquí a 8 o 9 dies, a finals d’aquest mes d’abril. Així seria, sempre i quan continuï l’evolució positiva dels casos i no hi ha cap rebrot del virus.


Parcs Infantils de Blanes precintats, 18 de març
D’ençà que es va declarar l’Estat d’Alarma per l’emergència sanitària pel coronavirus, l’Ajuntament de Blanes ja va procedir a precintar tots els parcs públics infantils que hi ha arreu del municipi. El personal de les Brigades Municipals va procedir a encintar els gronxadors i tots els elements d’esbarjo que hi ha als parcs infantils, que romanen deserts des del 16 de març.

S’estan estudiant diverses possibilitats pel desconfinament dels infants

El pla que s’està estudiant des del govern català consistiria en fer una sortida limitada en el temps i per franges horàries, de manera que els nens i nenes de a partir dels 3 anys haurien de sortir amb mascaretes i mantenir la distància mínima de seguretat de 2 metres amb les persones al carrer. Una altra possibilitat que s’està plantejant és que tots els germans puguin fer la sortida plegats.


Tot i així, des de la Generalitat s’ha fet un especial èmfasi en què aquests propers dies és important seguir amb el mateix confinament que s’ha estat mantenint fins ara, i només una situació sanitària favorable podrà permetre que la canalla pugui trencar el confinament durant una estona.

El govern espanyol ha de donar el vistiplau al projecte

Una altra qüestió a tenir en compte, és que el pla haurà de comptar amb el vistiplau del govern espanyol, des d’on s’ha explicat que s’és conscient i sensible a la problemàtica dels nens i nenes que romanen confinats a casa, on ja hi porten un mes tancats. En aquest sentit, s’ha assegurat que, quan sigui possible, serà una de les seves prioritats de cara a quan comenci el desconfinament. Per la seva banda, els grups a la oposició també han demanat que la canalla pugui sortir al carrer aviat.


En relació a aquest mateix tema, el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha dit que s’estan valorant dues opcions perquè sigui possible deixar que els nens encetin un gradual desconfinament. També ha remarcat que fins el 26 d’abril, la nova data límit que es va marcar en les restriccions de mobilitat, hi ha temps per introduir-hi modificacions, uns canvis que cal que siguin prou pragmàtics com perquè sigui possible executar-ho en la realitat.
Data de realització: 04/18/2020 | Data de la darrera actualització: 04/18/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300