Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Les Farmàcies de Blanes han reprès avui dijous el repartiment de 2.400 mascaretes quirúrgiques més


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/23/2020 01:09:48 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

DIBUIXLes Farmàcies de Blanes han reprès avui dijous el repartiment de 2.400 mascaretes quirúrgiques més

És la segona tramesa que ha fet la Generalitat després que dilluns es van esgotar a gairebé totes les farmàcies blanenques, on se n’hauran lliurat un total de 7.800

Aquest dijous s’ha reprès a les 12 farmàcies de Blanes el repartiment de la segona tramesa de les mascaretes quirúrgiques comprades per la Generalitat perquè tothom pugui tenir-ne una. Aquest dijous s’ha completat la segona tramesa, nodrint cada establiment blanenc amb 200 mascaretes més, que s’afegeixen a les 450 mascaretes/farmàcia que es van distribuir de cara al passat dilluns.


Lliurament segona tramesa mascaretes, avui dijous
Tenint en compte aquestes xifres, doncs, a Blanes s’hauran distribuït un total de 7.800 mascaretes: 5.400 en la primera tanda del passat dilluns, i 2.400 en aquesta segona tramesa d’arreu, que s’hauran distribuït arreu del municipi. Dilluns passat, quan es va fer el repartiment de la primera tramesa, pràcticament la majoria d’establiments blanencs van esgotar ràpidament les existències el mateix dia.

Tot i que d’antuvi s’havia patit per la possibilitat que poguessin haver aglomeracions de públic davant les farmàcies per abastir-se de mascaretes, finalment la única incidència que es va haver de lamentar van ser els problemes informàtics. Des del Col·legi de Farmacèutics s’ha explicat que ja s’ha ampliat la infraestructura tecnològica per donar resposta a l’alt nombre de connexions que van provocar les aturades constants del sistema.


Cal recordar que aquestes mascaretes s’estan repartint gratuïtament per a cada usuari, pel que fa a la primera que es demana, presentant la tarja CatSalut, independentment del dia en què es vagi a buscar. Posteriorment, es podrà seguir accedint a dues successives dispensacions més de mascaretes, i caldrà abonar 0’76€ per cada mascareta.


Les mascaretes quirúrgiques que està distribuint la Generalitat a través de les farmàcies no són acumulables, de manera que si algú no recull les mascaretes aquesta setmana del 20 al 27 d’abril, no en tindrà tres a partir del 28 d’abril. Una altra qüestió és que es poden adquirir mascaretes d’altres tipus que també es dispensen a les farmàcies, amb diferents preus de venda al públic.

Les mascaretes no substitueixen les principals mesures higièniques

Els i les responsables de les farmàcies de Blanes han remarcat la necessitat que només vagin a buscar les mascaretes les persones que hagin de sortir de casa, és a dir: tothom qui les necessiti de manera indispensable. No cal patir, perquè seguiran havent-hi successius lliuraments que nodriran d’aquest material de protecció. Es tracta del tipus de mascaretes amb teixit de tres capes, que s’utilitza com a protecció estàndard i fa de barrera.


Ara bé, en cap cas l’ús d’aquesta mascareta substitueix les principals mesures higièniques, com per exemple rentat de mans freqüent, o bé tapar-se la boca i el nas amb la cara interna del colze o mocadors d’un sol ús en cas de tossir o esternudar, entre d’altres. Una altra mesura indispensable és mantenir la distància de seguretat quan es va pel carrer i, sobretot, quan s’entra en un comerç de primera necessitat.

Farmàcies de BlanesAdreça
Adell Creixell, M. TeresaCarrer Anselm Clavé, 84
Altimir Pau, F.XavierAvinguda d’Europa, 27
Creixell, C.B.Carrer Muralla, 36
Turon, C.B.Carrer Ca la Guidó, 2
Grima Aulet, DolorsCarrer Alhambra, 1
Guillem Planella, RaquelAvinguda dels Pavos, 30
Morell Olivé, GlòriaAvinguda Catalunya, 12
Oms Arias, C.B.Carrer Nou, 8
Pujol Pla, NarcísPlaça Nostra Senyora del Vilar, 6
Ramon Contreras, BorjaAvinguda Vila de Madrid, 17
Sureda Casamor, C.B.Passeig de Dintre, 3
Vives Batrina, C.B.Avinguda Joan Carles I, 4

Data de realització: 04/23/2020 | Data de la darrera actualització: 04/23/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300