Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes ha viscut avui la primera sortida de menors de 13 anys fins ara confinats per la COVID-19


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/26/2020 01:55:49 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes ha viscut avui la primera sortida de menors de 13 anys fins ara confinats per la COVID-19

Un dels llocs més freqüentats ha estat el Passeig de Mar i la platja que el voreja

Aquest matí Blanes ha viscut la primera jornada en què els menors de 13 anys han pogut trencar sis setmanes de confinament total i sortir al carrer. Era una de les mesures més esperades, que finalment s’ha complert coincidint amb un dia en què, a més a més, el bon temps ha propiciat un agradable retorn a l’aire lliure.


Platja de Blanes, diumenge a les 13 h.
Potser per aquest motiu un dels indrets més freqüentats -a banda d’espais i zones verdes que hi ha arreu del municipi-, ha estat el Passeig de Mar i la platja que el voreja. Arreu de Blanes aquest matí s’han pogut veure nens i nenes acompanyats del seu pare o de la seva mare. Anaven a peu, però també en bicicleta, en patinet i inclús amb patins, per gaudir del primer dia al carrer.


En general, tothom coincidia a explicar que la jornada d’avui era molt esperada pels seus fills, que ja portaven massa dies tancats a casa. Durant les primeres hores del matí també ha estat comú trobar-se amb famílies que saludaven des del carrer els avis i les àvies que eren abocats al balcó. Les darreres setmanes alguns s’havien comunicat mitjançant el mòbil, l’ordenador o les tabletes, però avui ha estat el primer dia de retrobament amb els néts i netes, encara que fos en la distància.

Continua prohibit accedir a Parcs Infantils i Instal·lacions Esportives

En previsió de la jornada d’avui diumenge l’Ajuntament de Blanes ja s’havia estat preparant. Per això, els Serveis Municipals de les Brigades i el Servei de Jardineria a càrrec de la Fundació Aspronis, han estat revisant durant els darrers dies els precintes dels parcs infantils que hi ha arreu de Blanes, ja que continua prohibit poder-hi anar. I és que els nens i nenes no poden accedir a les zones de gronxadors i parcs infantils, així com tampoc a instal·lacions esportives.


Des d’avui, les sortides han quedat limitades a un passeig diari, de màxim una hora de duració, i a una distància no superior a un quilòmetre respecte el domicili del menor. Es poden fer entre les 9 del matí i les 9 de la nit, i cada adult pot sortir acompanyant tres nens com a màxim. Se n’exclouen tots i totes les menors que tinguin símptomes de coronavirus, o que un metge els hagi aconsellat el seu aïllament a casa.


Durant les sortides no poden acostar-se a d’altres nens i nenes, i han de mantenir les mesures bàsiques de prevenció: distància interpersonal d’entre 1 i 2 metres, rentat freqüent de les mans, màxima higiene en zones públiques i privades, i us de la mascareta quan no es puguin complir les mesures anteriors.
Data de realització: 04/26/2020 | Data de la darrera actualització: 04/29/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300