Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes celebra avui diumenge el Dia de la Visibilitat Lèsbica estrenant un vídeo elaborat pel SAI LGBTI


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/26/2020 09:01:00 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes celebra avui diumenge el Dia de la Visibilitat Lèsbica estrenant un vídeo elaborat pel SAI LGBTI

Des que es va posar en marxa el Servei d’Atenció Integral LGBTI, el juny del 2018, s’han atès 47 persones usuàries i s’han fet 15 canvis a nom sentit en les targes sanitàries

Aquest diumenge, 26 d’abril, és el Dia de la Visibilitat Lèsbica, una commemoració que l’Ajuntament de Blanes ha celebrat de manera més sentida amb l’estrena d’un vídeo elaborat especialment per a la ocasió. Se n’ha encarregat de dissenyar-lo i produir-lo el SAI, Servei d’Atenció Integral LGBTI, que pertany al Servei de Polítiques d’Igualtat del Departament d’Acció Social de l’Ajuntament de Blanes.


Fotograma Vídeo Dia de la Visibilitat Lèsbica 2020
elaborat pel Servei de Polítiques d'Igualtat del Departament d'Acció Social
El vídeo animat està allotjat a YouTube: https://youtu.be/eWCLz_lCKAY i té l’objectiu que persegueix la mateixa commemoració del 26 d’abril: donar encara més rellevància al Dia de la Visibilitat Lèsbica. També reivindica el paper que ocupen les dones lesbianes a la societat i continuar avançant en drets d’igualtat real a la nostra societat. Es tracta de remarcar el compromís real de l’Ajuntament de Blanes d’avançar cap a una societat igualitària, on es rebutja la discriminació per motius d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.

Dones Lesbianes en lluita per la COVID-19

Coincidint amb aquesta commemoració, des de l’Ajuntament de Blanes també s’ha volgut remarcar que avui, més que mai, toca parlar d’una part del col·lectiu LGTBI que també està lluitant per fer front a la COVID-19 des de primera línia en diferents fronts. Professionals sanitàries, transportistes, del sector de l’alimentació, dels cossos de seguretat... Sobre totes elles pesa una pressió afegida actualment, ja que temen fer-se visibles per por al rebuig, a l’assetjament o, fins i tot, perdre la feina.


Per això, la regidora d’Acció Social, de l’Ajuntament de Blanes, Marian Anguita, destaca que, tot i els avenços que hi ha hagut i els guanys aconseguits per garantir la igualtat i contra la discriminació, encara queda molta feina per fer: “Si pel fet de ser dones ja pateixen els prejudicis de la cultura heteropatriarcal, cal afegir el patiment per haver d’amagar la seva orientació per por a la discriminació i la marginació de l’entorn tant personal com laboral”. Per això, considera que cal seguir treballant des de tots els àmbits social, cultural, sanitari, educatiu i polític perquè les dones lesbianes puguin viure en llibertat amb tota igualtat.

Dos anys de la posada en marxa del Servei d’Atenció Integral LGBTI

Blanes sempre ha estat pionera en la lluita i defensa de les llibertats individuals i col·lectives en tots els aspectes. Prova d’això és que va ser en aquesta població on el juny de l’any 2018 es va posar en marxa un dels primers SAI, Servei d’Atenció Integral LGBTI, a la demarcació. En aquests dos anys, el SAI de Blanes ha atès 47 persones usuàries, i han intervingut en el procés perquè 15 persones hagin pogut fer el canvi a nom sentit de les respectives targetes sanitàries.


Fotografia d'Arxiu: façana Ajuntament de Blanes amb la
bandera LGBTI+ amb motiu Dia Mundial Alliberament LGBTI
Des del SAI també s’han organitzat xerrades sobre la diversitat a un total de 360 alumnes de diversos centres educatius del municipi: 240 alumnes de 3r ESO; 80 de 4rt d’ESO; i 40 alumnes de PFI-FIAP. Una altra tasca que s’ha desenvolupat al SAI de Blanes ha estat la formació en diversitat sexual i de gènere pel professorat, xerrades als ambulatoris per atenció sanitària a persones Trans*, així com l’elaboració del Pla Local LGBTI+.

El Dia de la Visibilitat Lèsbica se celebra cada 26 d’abril com una manera per reclamar la igualtat de drets i oportunitats per a les dones lesbianes. Les associacions i els moviments LGBTI en són les principals impulsores, i una de les accions que es duen a terme és penjar vídeos a les xarxes socials que ajudin a visibilitzar el col·lectius.

Data de realització: 04/26/2020 | Data de la darrera actualització: 04/26/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300