Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Policia Local de Blanes identifica 1.024 vehicles i 455 persones, i ha fet 73 denúncies aquest cap de setmana


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/27/2020 11:54:22 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Policia Local de Blanes identifica 1.024 vehicles i 455 persones, i ha fet 73 denúncies aquest cap de setmana

Els efectius policials han continuat els controls a peu de carretera, com cada cap de setmana, però també a peu de carrer

Tal com ha vingut sent habitual des que va començar l’Estat d’Alarma per la COVID-19, a mitjans del passat mes de març, la Policia Local de Blanes incrementa especialment durant els caps de setmana els controls que ja s’efectuen els dies laborables tant a peu de carrer com a peu de carretera. Cada divendres se celebra una Taula Operativa on participen els efectius policials que operen a la zona, en aquest cas per coordinar els controls de carretera.


Control Policia Local de Blanes dissabte passat, a la GI-682
En aquest sentit, pel que fa a la Selva Litoral, hi participen els Mossos d’Esquadra de l’ABP de la comissaria de Blanes, així com els comandaments de les Policies Locals de les tres localitats: Blanes, Lloret i Tossa. En aquesta trobada telemàtica, es reparteixen els punts de control de l’anomenat ‘Dispositiu Oris’, entre els diferents cossos policials.


Es tracta que, a banda de seguint supervisant si les persones a qui s’atura són al carrer o a la carretera per una causa justificada, també es controli i es denunciï en especial la mobilitat cap a segones residències. Els controls van ser singularment intensos amb motiu de les vacances de Setmana Santa, però no s’aturaran tampoc ara, que el bon temps i les temperatures més estiuenques poden ser una raó per venir a la Costa Brava.

La Policia Local ha identificat 1.024 vehicles i ha aixecat 73 actes

Sumant les tres jornades del cap de setmana, des d’aquest passat divendres 24 d’abril fins ahir diumenge, 26 d’abril, la Policia Local de Blanes ha identificat un total de 1.024 vehicles i 455 persones. Es tracta de la suma dels controls efectuats tant a peu de carretera com a peu de carrer. Això és perquè ahir diumenge es va tenir especial cura en supervisar que el primer dia de sortida al carrer dels menors de 13 anys es feia seguint les indicacions del Ministeri de Sanitat.


D’altra banda, al llarg d’aquests tres darrers dies s’han aixecat un total de 73 actes-denúncia per l’incompliment del Reial Decret 463/2020 de l’Estat d’Alarma per la COVID-19. De tots tres dies, la jornada en què es van aixecar més actes-denúncia va ser la del divendres, en què es van prescriure 27 del total de 73 efectuades durant tot el cap de setmana.

Respecte les altres dues variables, el dia en què es van identificar un major nombre de vehicles per part de la Policia Local de Blanes va ser el divendres, amb un total de 516, mentre que ahir van ser-ne 95. Per últim, en relació al nombre de persones identificades, també va ser divendres quan en van ser més, amb 191, mentre que tant dissabte com diumenge la xifra és força similar: dissabte van ser-ne 138 i diumenge 126.


Des de la Policia Local de Blanes s’ha agraït especialment als ciutadans i ciutadanes per la seva responsabilitat i comportament cívic durant tots aquests dies de confinament. En aquest sentit, també s’ha indicat que la quantitat d’actes-denúncia que s’han aixecat només reflecteixen aquella part de gent insolidària, per contra de la gran majoria que segueix comportant-se d’una manera responsable, tal com va quedar plasmat en general durant la jornada d’aquest passat diumenge, el primer dia en què els menors de 13 anys van poder sortir al carrer.


Jornada
Vehicles Identificats
Persones Identificades
Actes-Denúncia
Dv.24 Abril
516
191
27
Ds.25 Abril
413
138
21
Dg.26 Abril
95
126
25
Total
1.024
455
73
Data de realització: 04/27/2020 | Data de la darrera actualització: 04/27/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300