Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

‘Las Costureras y Batas de Blanes’, un dels grups més veterà en la confecció de material pels sanitaris


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/01/2020 11:36:58 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

‘Las Costureras y Batas de Blanes’, un dels grups més veterà en la confecció de material pels sanitaris

Són 19 dones, capitanejades per una veterana modista que ha fet els patrons i gravat vídeos tutorials, adaptant bosses d’escombraries per fer davantals, bates i altres protectors

Un dels grups de voluntàries més veterà en la confecció de material que s’ha anat lliurant als professionals sanitaris és el què s’autoanomena ‘Las Costureras y Batas de Blanes’. Aplega 19 dones capitanejades per la Rosa, ‘la jefa’, una veterana modista que ha anat reinventant i adaptant les seves creacions conforme les necessitats del col·lectiu sanitari li anaven indicant.


Una de les dones del grup 'Las Costureras y Batas de Blanes'
Anàlogament a com ha anat passant en d’altres localitats, el grup es va formar de manera espontània, amb diverses persones que tenien ganes de fer alguna cosa, ajudar en aquesta epidèmia que ningú s’esperava i que tant ens ha canviat a tots la manera de veure la vida. Quan la Rosa se’n va assabentar dels problemes que tenien per protegir-se els i les professionals sanitàries, ho va tenir clar.

Confecció de patrons i tutorials en vídeo

D’aquesta manera, després d’assessorar-se amb una infermera que coneixia, la Rosa va arribar a la conclusió que el que més necessitaven els sanitaris, a banda de mascaretes, eren davantals i bates per protegir-se. Mai no havia fet aquest tipus de gènere però, auto-didacta de mena, va localitzar uns patrons que va readaptar per poder fer principalment això: davantals i bates.


Rosa Serrano, la 'jefa' del grup
La resta va venir rodat, de manera que durant aquest mes i mig les voluntàries també han confeccionat gorres de quiròfan, peücs i també mascaretes. La Rosa no tan sols va aplicar els seus coneixements per elaborar els patrons que feia arribar a la resta de costureres: també ha gravat cinc tutorials en vídeo perquè a qui mai en sa vida havia fet això li resultés encara més fàcil.

En funció de la traça que tenia la voluntària, la Rosa li assignava una tasca o altra, de manera que tothom podia aportar el seu granet de sorra. Pel que fa al material, a manca de roba, han utilitzat bosses d’escombraries de diversa mida i procedència, adaptant-ho a cada cas. Precisament aquest material el fa idoni per complir la funció de protegir, ja que és lleuger, rellisquen els líquids, i és prou fort com per suportar la frenètica activitat i aïllar els homes i dones que treballen en primera línia.


Han comptat amb la generosa i abundant aportació de material que els ha fet l’empresa ‘Gros Mercat’, així com les cessions d’altres empreses i del material adquirit per l’Ajuntament, qui també s’ha encarregat de coordinat la recollida i entrega de material, així com la posterior distribució a través de Protecció Civil. D’aquesta manera, les seves creacions han ajudat professionals de centres hospitalaris i llars de gent gran, tant de Blanes com d’altres localitats, que també es van posar en contacte amb el col·lectiu per demanar-los ajuda.
Data de realització: 05/01/2020 | Data de la darrera actualització: 05/01/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300