Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’AVV de La Plantera de Blanes ha col·laborat amb els centres sanitaris confeccionant bates multi-ús


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 05/03/2020 10:21:52 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

DIBUIXL’AVV de La Plantera de Blanes ha col·laborat amb els centres sanitaris confeccionant bates multi-ús

Després que inicialment van comprar gorres i davantals, van decidir invertir més de 2.000 € en la compra d’un teixit especial que ha servit per confeccionar les 137 primeres bates

Durant l’Estat d’Alarma per la COVID-19 han estat diversos els col·lectius i les persones que a nivell individual han contribuït amb la confecció o adquisició de material per nodrir els i les professionals sanitaris i suplir aquesta mancança. Un d’ells ha estat l’Associació de Veïns de La Plantera, que ha fet també la seva contribució en un tema on hi ha moltes vessants, moltes històries per explicar.


A la dreta de la imatge, els 4 representants del col·lectiu de l'AVV La Plantera
que han elaborat el material, acompanyats de la voluntària que els ha recollit el material
Inicialment l’entitat veïnal de Blanes, que sempre s’ha mostrat especialment activa en tots els àmbits, va col·laborar comprant 1.000 gorres i 50 davantals. Va arribar un moment, però, que van pensar que calia fer un pas qualitatiu més, i per això van consultar quin tipus de material que es pogués confeccionar podia contribuir a nodrir de material l’Hospital Comarcal, els ambulatoris i les residències d’avis.

Va ser així com va sorgir la idea de fer bates multi-ús transparents, de les que es posen sobre la roba, similar als monos integrals. Són resistents i anti-esquitxos pel tipus de material de què estan fetes, ja que hi rellisquen els líquids. Es tracta d’una roba molt específica, i calia fer una despesa per poder-la obtenir.


Per això, l’Associació de Veïns de La Plantera va decidir esmerçar 2.000 € per a la compra d’una tela molt específica i especial, ideal per fer les bates pels professionals sanitaris. L’equip de persones està format per l’Anna, la modista que ha coordinat les tasques de patronatge i costura, així com la presidenta de l’AVV, l’Antònia, comptant també amb el suport d’en Pepe i la Vicenta.

137 primeres bates multi-ús, 1.000 gorres i 50 davantals

Amb la tela que van comprar ja han confeccionat les 137 primeres bates multi-ús que, a més a més, per les seves característiques, suporten més d’una cinquantena de rentades i temperatures de més de 60 ºC. Per confeccionar-les, es van ajuntar quatre membres de la Junta de l’AVV que s’han repartit la feina de confecció del patró, tallar i cosir.


El cap de Protecció Civil lliurant-li el material al cap d'Urgències
de l'Hospital Comarcal de la Selva, que examina una de les bates de l'AVV La Plantera
A les bates no els hi manca cap ni un detall, fins i tot el ribet a les mànigues i les tires de roba per poder-se-les ajustar. De moment, s’ha aturat la producció al haver pogut nodrir el personal dels centres sanitaris i residències d’avis amb el suport de Protecció Civil, però no descarten engegar-la de nou si les circumstàncies ho requereixen.



Data de realització: 05/03/2020 | Data de la darrera actualització: 05/03/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300