Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes s’afegeix a la celebració del Dia Mundial de la Higiene de Mans


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/05/2020 11:07:48 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes s’afegeix a la celebració del Dia Mundial de la Higiene de Mans

L’Ajuntament de Blanes ha fet difusió al seu web i xarxes socials d’aquesta pràctica sanitària, decisiva per prevenir infeccions com la COVID-19

L’Ajuntament de Blanes, a través de l’Àrea de Medi Ambient i Salut, s’ha adherit a la celebració del Dia Mundial de la Higiene de Mans que se celebra avui dimarts. Cada 5 de maig, els i les professionals de la salut commemoren aquesta jornada internacional establerta per la Organització Mundial de la Salut (OMS) l’any 2009.

El consistori blanenc –a través del seu web i xarxes socials- ha donat suport a la campanya endegada al seu temps pel Departament de Salut de la Generalitat, que ha promogut l’eslògan: “Professionals de la Infermeria i la Llevadoria, l’atenció neta està a les vostres mans !”. Es tracta de fer un reconeixement a la tasca fonamental que desenvolupen tots i totes les professionals sanitàries i no sanitàries en l’atenció als malalts de la COVID-19.


Enguany, més que mai, es vol destacar aquesta pràctica sanitària com a factor clau en la prevenció de la transmissió d’infeccions i, per tant, d’aquest coronavirus. Alhora, s’elogia la funció cabdal que tenen els i les professionals de la Infermeria i la Llevadoria per aconseguir-ho. El Programa d’Higiene de Mans del Servei de Promoció de la Qualitat i la Bioètica del Departament de Salut vol que aquesta diada 2020 serveixi per consolidar la pràctica tant entre els professionals com amb la ciutadania.

En el cas dels i les professionals sanitàries, es considera una pràctica prioritària en tots els centres assistencials, sanitaris i socials. Tot plegat, amb l’objectiu de garantir una atenció sanitària neta i segura per a tothom. En l’assistència sanitària professional és imprescindible executar la higiene de mans en el moment adequat i mitjançant la tècnica i durada correctes: durant 20-30 segons si es fa amb preparat de base alcohòlica, i d’entre 40-60 segons en cas que sigui aigua i sabó.

Rentat de mans, pràctica fonamental per a la ciutadania

La ciutadania també té un paper fonamental en la lluita contra la transmissió d’infeccions, i ara mateix molt en especial contra la COVID-19, mitjançant el rentat de mans, integrant-la com a part dels seus hàbits freqüents i quotidians. Cal recordar que el coronavirus SARS-CoV-2, causant de la malaltia COVID-19, es propaga principalment per contacte directe amb les secrecions respiratòries que es generen al parlar, amb la tos o l’esternut d’una persona malalta.


Es pot contraure la malaltia inhalant aquestes gotetes per proximitat amb la persona infectada, o bé tocant els objectes o les superfícies on han caigut aquestes gotetes i tocant-se després els ulls, el nas o la boca sense haver-se rentat prèviament les mans. Per això és tan important tapar-se la boca amb mocadors d’un sol ús o amb el colze en tossir i esternudar, rentar-se les mans molt sovint, mantenir una distància de seguretat amb la resta de persones -d’entre 1’5 i 2 metres-, i l’ús adequat de les mascaretes.
Data de realització: 05/05/2020 | Data de la darrera actualització: 05/05/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300