Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

‘Bronko’, del cineasta de Blanes Isaac Ulam, guanya un 7è premi internacional, pendent de Cannes i Hong Kong


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/07/2020 11:38:42 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

‘Bronko’, del cineasta de Blanes Isaac Ulam, guanya un 7è premi internacional, pendent de Cannes i Hong Kong

L’’Indie Film Festival’ de Califòrnia l’ha guardonat amb el ‘Premi Humanitari’, que homenatja als directors que donen a conèixer temes de justícia social

Definitivament, si actualment hi ha algun producte cultural de factoria blanenca que està triomfant més enllà de les nostres fronteres, aquest no pot ser un altre que la pel·lícula ‘Bronko’, del cineasta nascut a Blanes Isaac Ulam. A finals del 2019 ja va començar a conrear els primers guardons i els primers aplaudiments internacionals al territori més cinematogràfic d’occident: els Estats Units.

Ara, en plena pandèmia per la COVID-19, el film ha rebut un nou reconeixement, de nou des dels Estats Units, però especialment des de l’estat més representatiu de la indústria cinematogràfica nord americana: Califòrnia. Es tracta de l’Indie Film Festival, que cada any atorga un Premi Humanitari a un director que s’ho mereix, per honrar el seu compromís amb voler aconseguir que hi hagi un canvi cap a un món més just.


Isaac Ulam, en la pell de 'Bronko', durant el rodatge
Fotografies: Javier Calvete
L’objectiu és reconèixer públicament als directors que, com el polifacètic artista blanenc Isaac Ulam, han creat pel·lícules excepcionals que compleixen els objectius dels prestigiosos premis, i demostren tanmateix una acurada feina artesanal al cinema. Tal com s’especifica a la pàgina oficial del festival californià, el guardó que se li ha atorgat reconeix més concretament tres aspectes: l’alliberament, la justícia social i la protesta que remou el seu llargmetratge.

És un premi humanitari que reconeix el poder de canviar el món abocat pels cineastes en les seves produccions. Des del festival es considera que les pel·lícules impactants –com és el cas de ‘Bronko’- són fonamentals per obrir les ments, canviar la manera de pensar del públic que les visiona, per marcar la diferència en els problemes més preocupants del món.

El setè guardó nord americà a l’espera de Cannes i Hong Kong

Amb aquest nou reconeixement, la producció d’Isaac Ulam acumula ja un total de 7 guardons atorgats per festivals de cinema dels Estats Units, i està pendent que se li comuniqui el veredicte en dos altres certàmens cinematogràfics: la quinzena de realitzadors del Festival de Cannes i la de Hong Kong. El periple de reconeixements va iniciar-se al 2019, quan va rebre el Premi del Jurat a l’Arizona Underground Film Festival celebrat a Tucson, i després el Premi al Millor Llargmetratge Internacional a la secció oficial del Rivercity Underground Film Festival de Texas.


Aquest darrer reconeixement li van comunicar al polifacètic artista blanenc precisament quan era a Nova York, coincidint amb la projecció allotjada al mític Film Noir Cinema de Brooklyn el desembre de l’any passat. Arran d’aquesta première a Nova York, Isaac Ulam va establir nous contactes amb destacades personalitats del món del cinema, i en aquest sentit tenia pendent de tancar diversos projectes als Estats Units.

Quatre premis al ‘Festival Maverick Movie’ de Los Angeles

El següent reconeixement va ser en forma de quatre nous premis atorgats pel Festival Maverick Movie Awards de Los Angeles, que li van ser comunicats el passat mes de febrer. Dos dels quatre guardons han estat per a la millor pel·lícula i per al millor actor protagonista, que en aquest cas ha recaigut en el propi Isaac Ulam qui, a banda de ser l’intèrpret principal, és també guionista i director del film.


Isaac Ulam interpreta el paper de ‘Bronko’, el personatge que dóna nom al film, la seva òpera prima. El mateix festival de Los Angeles també va distingir al cineasta blanenc Raül Busquets com a millor director de fotografia, així com a l’actriu secundària Freyja Palau, que dóna vida a un dels personatges desencadenants indirectes del desenllaç final del film. L’estrena europea de ‘Bronko’ es va fer a Blanes el passat 17 de gener.
Data de realització: 05/07/2020 | Data de la darrera actualització: 05/07/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300