Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes suspèn la 24a Festa d’Homenatge a la Gent Gran, que s’havia de celebrar a finals de maig, pel COVID-19


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/07/2020 11:14:29 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes suspèn la 24a Festa d’Homenatge a la Gent Gran, que s’havia de celebrar a finals de maig, pel COVID-19

Aquest 2020 es volia introduir com a novetat el lliurament del ‘Premi Àurea Maresa’ en reconeixement i agraïment a tota una trajectòria vital

Entre finals d’aquest mes de maig i principis de juny, Blanes acull cada any un acte on la gent gran del municipi són els protagonistes absoluts de la vetllada, enllaçant amb una tradició que es remunta dècades enrere en la història de la vila. És la ‘Festa d’Homenatge a la Gent Gran’, una nova activitat que s’ha hagut d’ajornar, víctima de la COVID-19


L’Ajuntament de Blanes ha decidit suspendre la festa perquè, hores d’ara, no hi ha cap indicatiu que pugui assegurar la seva viabilitat tenint en compte l’evolució de la pandèmia. A proposta de la regidora d’Acció Social i Igualtat i el seu equip tècnic, s’ha valorat i tingut en compte de manera especial que es tracta d’un grup de risc, així com que és un acte multitudinari, que en cada nova edició aplega una gran quantitat de públic.


Festa d'Homenatge a la Gent Gran 2019
Des de fa uns quants anys, la repercussió que té la festa i les ganes de participar-hi són tan grans que apleguen prop d’un miler de persones allotjades en una gran carpa situada a l’esplanada del costat de l’antic pavelló d’esports. Participen en una festa on el plat fort són precisament les actuacions que protagonitzen la mateixa gent gran a través d’entitats i associacions.

La ‘Festa d’Homenatge a la Gent Gran de Blanes’ hagués assolit enguany la seva 24a edició, i està co-organitzada per Acció Social, així com per l’Associació de Pensionistes i Jubilats del Casal Cívic Benet Ribas i l’Associació de Pre-Jubilats i Pensionistes de la Casa del Mar. També es compta amb el suport de l’Associació del Voluntariat Blanenc, així com d’altres entitats i col·laboradors individuals i col·lectius.

Novetat de la 24a Festa d’Homenatge: el ‘Premi Àurea Maresa’

En aquesta nova edició del 2020 hi havia una destacada novetat que ben poques persones n’estaven al corrent. Es tractava de fer per primera vegada el ‘Premi Àurea Maresa’, lliurat per l’Ajuntament de Blanes en reconeixement i agraïment a tota una trajectòria vital. L’objectiu d’aquest nou guardó és recompensar i honrar públicament persones que hagin deixat una generosa i enriquidora empremta en la història de Blanes.


La creació d’aquest premi es deu a l’anterior regidor d’Acció Social, qui fou també alcalde de Blanes, Mario Ros. Segons l’actual responsable política d’aquesta àrea, Marian Anguita, l’equip de govern encapçalat per l’alcalde, Àngel Canosa, ha considerat molt adequat donar continuïtat al projecte, que es farà realitat de cara a la propera edició de la Festa d’Homenatge a la Gent Gran, l’any 2021. El premi està simbolitzat en un objecte molt relacionat amb la festa, ja que es tracta de la reproducció de l’escultura ‘Llavor’, una al·legoria a la gent gran creada per Jordi Coll.

La ‘Llavor’ llueix des de fa dècades davant del Casal de la Gent Gran Benet Ribas, i el seu autor també és l’artífex d’altres escultures en espais públics d’arreu de Catalunya, com per exemple Malgrat i Tordera, o bé arreu del món, a Silver Spring, Caracas, Colòmbia o Roma, entre d’altres. Pel que fa a la denominació del premi, Àurea Maresa, pren el seu nom d’un personatge de la novel·la ‘Pinya de Rosa’, de l’escriptor blanenc, mestre de les lletres catalanes, Joaquim Ruyra. El seu nom al·ludeix al món antic, i està lligat a l’imaginari col·lectiu

Un esdeveniment protagonitzat per la gent gran de Blanes

Durant aquests darrers anys el format de l’esdeveniment s’ha enfocat perquè la gent gran de Blanes sigui la protagonista absoluta des de tots els punts de vista. En els seus inicis, els espectacles musicals van anar a càrrec de grups i cantants professionals, però en les varietés que es van succeint durant la vetllada dalt l’escenari, les protagonitzen els membres de les entitats de gent gran que i ha al municipi.


Així, el Casal Benet Ribas ofereix la sempre espectacular Desfilada de Vestits de Paper i Ball Country, i la Casa del Mar Ball Modern, Sardanes, Jotes castellano-manxegues i Sevillanes. També acostuma a haver-hi la participació del grup Miratge de Blanes, amb diversos ingredients. Els principals moments de la festa i les intervencions artístiques les sol introduir un mestre de cerimònies que, en l’anterior edició del 2019, va anar a càrrec de l’actor blanenc Pau Murner, qui va saber donar-li un punt d’animació afegit a la festa.

Ara bé, el punt àlgid de la celebració, que es reserva per quan arriba gairebé el final de la festa, és el lliurament d’un reconeixement especial en forma de placa commemorativa, a diverses parelles que durant l’any compleixen els 50 anys de casats, les Noces d’Or. Cada any pugen a l’escenari a rebre el seu reconeixement de mans de l’alcalde i els regidors i regidores que assisteixen a l’esdeveniment, que es tanca amb una gegantina fotografia de família.
Data de realització: 05/07/2020 | Data de la darrera actualització: 05/07/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300