Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Veïns de Blanes han notat el terratrèmol d’aquest migdia


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/08/2020 04:11:32 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

ProteccioCivilVeïns de Blanes han notat el terratrèmol d’aquest migdia

Segons l’Institut Cartogràfic i Geogràfic de Catalunya, ha estat de magnitud 3’6, amb l’epicentre a Riudarenes

D’ençà que s’ha produït el moviment sísmic, quan passaven dos minuts de tres quarts de 3 de la tarda, diversos veïns i veïnes de Blanes han compartit a les xarxes socials l’experiència d’haver-lo notat. Segons l’Institut Cartogràfic de Catalunya, l’epicentre està situiat a tres quilòmetres de Riudarenes, a l’extrem oest de les comarques gironines, i molt a prop de la demarcació barcelonina.


La mateixa font oficial apunta que el terratrèmol ha estat de magnitud 3’6, i ha estat percebut sense causar danys a cap de les dues demarcacions: ni a Girona, ni a Barcelona. I és que precisament aquest tipus de magnitud ja és apreciable per la gent, que pot haver sentit una tremolor molt aguda, i en alguns casos fins i tot algun lleu moviment.


A la comarca de la Selva ja és habitual que hi hagi moviments sísmics, però en aquesta ocasió al telèfon 112 de la Generalitat s’estan rebent trucades de veïns de poblacions molt més allunyades: del Gironès, el Maresme i el Vallès Oriental. Una hora després que ha tingut lloc el moviment sísmic, Protecció Civil de la Generalitat ha informat que han rebut una vintena de trucades al telèfon 112.


Cal dir que a Blanes, des de fa precisament tres anys –l’11 de maig de 2017-, es va instal·lar un acceleròmetre, un aparell que enregistra el moviment del sòl de manera contínua o bé en registre local quan el moviment supera un cert valor establert que oscil·la pels diferents emplaçaments. Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes és qui en té cura.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 05/08/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300